Ако не сте декларирали данъка пред НАП чл.55, то по-добре върнете данъка и издайте нова служебна бележка. Ако сте внесли данъка в единната сметка, използвайте тези пари за погасяване на други задължения. И ако все пак държите да останат така нещата, то издадените служебни бележки си важат, а в ГДД чл.50 в приложение 4 си има таблица 1,1 на част ІІІ, където се попълват данните на платеца на дохода, удържал данък през четвъртото тримесечие.  :smile1:
Абсолютно точно  :thumbup:
Да , да бе   7100 шифър, дано  ме е разбрала питащата
ред 10 шифър 7080 например

Чл. 28. (1) Не се признават за данъчни цели счетоводните разходи от липси на дълготрайни и краткотрайни активи, с изключение на произтичащите от непреодолима сила.
За разлика от миналата година, тази в самата ГДД в забележка е написано, че надвнесеният данък ще послужи за погасяване на публични задължения по реда на чл.169 ал.4 от ДОПК, ако не е поискан за възстановяване. Въпросът е обаче кога ще бъде надвнесен- най вероятно след изтичане срока за подаване на ГДД по чл.92. А на вас ще ви се наложи да си внесете данък дивидент, а надвнесения да ползвате за други погасявания на задължения.
Данък дивидент и декларирането му се правят до края на месеца, следващ тримесечието през което е взето решение за разпределението му. Плащането на дивидента не е критерий за данъка и декларирането му. Както по горе е казал савов- за четвърто тримесечие-до 31 януари 2014 и данъка и декларацията.  :thumbup:
Лихвите за късно платени данъци осчетоводявам в сметка 692 Платени глоби и лихви , за да мога при изготвяне на годишната данъчна декларация да взема от там инфо за увеличението на финансовия резултат по чл.26 т.6 в шифър 7180.
 :smile1: Тази година след подаване на ГДД по чл.92 ЗКПО с КЕП, освен входящия номер със потвърждението за получаване, след известно време получавам и съобщение, че декларацията е обработена. Какво се влага в този израз "обработена"? Дали обикновенно вписване на декларацията по кодове към общия масив инфо, дали че няма прикачени брошури, не ми стана ясно  :smile1:
Даже си  изчисляваме  в ГДД по чл.92 ЗКПО на ред 22,1 и 22,2-сумите върху които се дължат лихви. Може направо там да проверите.
декемврийските заплати, изплатени също в декември-декларация 6 трябва да е с код 5 и както със осигуровки, така и с данък, абе по стария си начин си я пущате.
Ели, за кога ще подавате инфо с деклараци едно и шест1 ако е за декември и заплатите ви са изплатени на 31 декември 2013, то попадате в пример едно от указанието на НАП. Може да подадете информацията със стария софтуер, по стария начин.
Заплатите за декември 2013 са начислени и изплатени на 31.12.2013 г. Осигуровките и данъкът са преведени вчера. Трябва ли да се актуализира с новата версия от сайта на НАП програмата за декларация 1 и 6? Благодаря!
Да, правилно сте разбрали, една е декларацията и е по чл.50 ЗДДФЛ със съответните приложения. Тя се подава за всички придобити през годината доходи от местните и чуждестранни физически лица.
5000 сумата по протокола и 250 данъка
Има си крушка опашка, ама да видим. Забелязвам, че това не е единствения документ, който се изготвя така, че да бъде в облекчение на администрацията, а не на потребителя... Автоматизираме данъци, но за сметка на наш труд. Как да е, и с това ще се справим  :smile1:
И като му дадете служебна бележка, в ГДД по чл.50 данъкът се закръглява до пълен лев. Затова не си струват притеснения от рода на две или три стотинки. Да не доказваме старата притча за счетоводителите, които търсели цял ден неравнение от една стотинка  :smile1:
Точно така, Декларация 1 по старата програма-новата не отбелязва сол в протокола.
декларация 6 по новата програма и ако говорите за декемврийски заплати 2013, които изплащате в януари 2014 , то само осигуровките посочвате в д6 с код 5, а данъка от 01/02/14-25/02/14 с код 8
само за таблица 2 ще ви трябва дохода от пенсии, за изравнителни здравни вноски
Или си ги поискайте като недължимо внесени, ако сумата е голяма и не ви устройва варианта на Латинова.
А използва ли се този автомобил в дейността на фирмата ?

Този стандарт не се отнася за следните активи, които се считат за неамортизируеми:
г) (изм. - ДВ, бр. 86 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) неупотребявани в дейността на предприятията...
 образец 6 за данък доходи по ноемврийски заплати, които са платени през 12.2013-код 5