така го направих и го прие, но логика не откривам,защо 420лв, защо на работните дни и после по 15. Той в месец ноември реално не е бил 15 дни в болничен????????
защо 420 да деля на 22 и полученото по 15. Лицето реално има 16 отработени дни и 6 от месец ноември за въпросен болничен, иначе реално се осигурява на 2000лв?
а после в клетка 17 не ми приема стойност-никаква, а кл 21. В клетките от 17-21 не ми приема никакви цифри, изписва некоректна стойност????? :no:
Здравейте, когато попълвам Д1 В коя клетка отразявам отпуск за бременност и раждане, който ползва бащата по чл 163, ал7КТ/15календарни дни/ и ако има нещо по-специално в попълването на Д1-моля, споделете :smile1:
какви болнични, служителят няма болнични, интересуваме до кога трябва да занеса декларацията, молбата, заповедта.......... в НОИ?
а колко дни е срокът за предоставяне на документите в НОИ
БЛАГОДАРЯ :give_rose:
И КАК тогава ще странат изчисленията, и по двете ведомости, по основната се осигурява на 2000ля, а по маставничеството на 2*145лв=290лв? Може ли записванията да посочите?
да, отпуск по чл163, ал7 КТ
Здравейте, имаме 2 назначени колежки/стажантки/ по програма към Агенция по заетостта. Питането ми е:

1, Наставникът им/той е по осн.тр.договор/ осигурен на 2000лв, за миналия месец за наставничеството получи заплата, като съответно там осигуровки не съм начислявал, а само ддфл-пълна. Този месец/ноември/ обаче ползва 15 дни болничен, защото му се роди детенце. Интересувам се тъй като се съставят 2 ведомости, едната по осн.трудов договор и една за наставничеството, този болничен как да бъде отразен:
1 Ведомост за наставничество-показвам реално присъствените дни, а другите като болничен или като непл. отпуск и съответно пак уддържам само ддфл за реално отр дни
2, В основната ведомост/по тд/ отразявам болничния? Моля споделете
Благодаря, а и сега да питам-понеже не сме внасяли 10%данък върху разходите, може ли примерно да го начисля към 14,12,2012 накуп, да го внеса. Ще има ли голями глоби или само лихви за забавата/ принципно си мисля, че не ощетяваме фиска, защото ако сме внасяли-накрая го приспадаме от печалбата, ако не-то печалбата е по-голяма и съответно корпоративния данък за внасяне? :hmmm:
Интересува ме, чета в едно помагало: " ............Разходите за гориво за управленските превози се признават и без пъ-тен лист − отпада неговото попълване." това означава ли, че ми отпада задължението да попълвам пътни книжки тъйкато автомобилите ни се използват за управленската дейност. Фирмата ни се занимава с IT koнсултантски услуги?
Ами на мен ми дойде като Съобщение към фактура.............. и по надолу има един ред на който пише-доплащане от корекции, така че си ги доплатихме а ще осчетоводявам с документ-друг, като разход
БЛАГОДАРЯ МНОГО :bow: :give_rose:
май на бащата, за да му преведат парите
а това приложение 7 към чл 8 с банковата сметка на кой трябва да епопълнено на майката или на бащата?
КОЕТО ЗНАЧИ, ЧЕ АКО ГО ЗАВЕДА КАТО БОЛНИЧЕН, ЩЕ ПОЛУЧИ ПО-МАЛКО ПАРИ ОТКОЛКОТО АКО Го пусна редовен отпуск/платен/?
Здравейте, някой може ли да ми каже какъв е текста за отпуска по бащинство за 15дни и какви документи трябва да ми предостави служителя за пред НОИ
да попитам и аз мога ли като командировам управителя на ЕООД, който е на ТД ,но не ми носи никакви отчетни документи да му изплащам от касата 2ния размер на дневните за командировката и ще се признаят ли за разход на фирмата и на колко дни в годината има право без да преспива в населеното място?