Как да подам коригираща декл1 при положение, че в програмата ми/ напската/ няма К ами цифрите от 1-3?
Ще изплащам сума по ГД, на лице, което се самоосигурява. Някаква подходяща бланка????????
Здравейте, сутринта внесох осигуровки по ГД и след малко мисля да подам информацията Д1 и Д6 по ел.път, защото днес е крайният срок. Дали ще трупнат лихвички при положение, че най-вероятно утре ще си видят парите?
Обаче датите няма да са същите нали, тъй като по-късно ще довнасям сумите?????
а и данъка в Д6  ми е правилен, него да не го ли попълвам, само другите суми в увеличение?
Здравейте, имам 2 Д1 и 1 Д6 със сгрешени суми. Как да оправя нещата: Пускам на ново 2 Д1 с код К с правилните и една Д6 пак с код К и вярните суми ли?
348
ЗА изплатен доход по ГД за периода април-май, подавам две Д1, а Д6 колко: една с две колони или една с 1 колона като записвам, че е платено на 30,05
Четох подробно до сега, защото се бях шашнал, даже и в НАП звъннах. Осигуровките, които ги внася възложителя си ги внася в ТД на НАП където му е регистрацията. Колежката горе дето ни писа, че се внасят по местоживеене на лицето се е объркала
Всичките ли осигуровки се внасят в ТП на НАП на лицето по местоживеене. Аз съм се объркал и съм внесъл само тези, които са за с-ка на възложителя в нашето си данъчно. Как да коригирам грешката?????
Осигуровките по ГД, които са за сметка на изпълнителя, кой ги внася. Възложителя ги удържа или изпълнителя трябва да си ги внесе сам :hmmm:
Здравейте, когато се изплащат суми по ГД,:1. дължимият авансов данък нали се удържа от изпълнителя и се внася от възложителя?

2, Кога се внася, в деня на изплащане на дохода ли?

3. При положение, че дадено лице за някой месец е декларирало, че е СОЛ, то осигуровки не се внасят от възложителя, но удържа ли му се 10% авансов данък?
а какви документи трябва да ми даде, за да докаже/вече не става дума за сол/, че по ТД се осигурява на 435лв, за да му сметна сумата на осиг. по ГД при нас?
От къде мога да видя бланката на декларацията, която да попълни дадено лице на ГД , че в минали месеци се е самоосигурявало
Ако някой работи по ГД и му се плаща в човеко/дни , ако си е свършил и предал работата на 15 май да кажем, осигуровките за май трябва да ги сметна за работните дни за месец май до 15 число или се внасят като за цял месец?
къде в калкулатора залагам за три месеца? Виждам опцията само за даден месец да си избереш? ::) ::) ::)
Не е вяярно, в калкулатора си пише за какъв период се плаща, а другото което е, че ако сумата по ГД е 3000лв и се плаща за един месец, осигуровките са дадена сума, но ако тези 3000лв се изплащат за 3 месеца примерно, сумата им е друга/ като се съберат за 3-те месеца/, защото така се получава, че сумата по ГД на месец е 1000лв!
Да, задължително, само че в сметката няма как да напиша че плащам за три месеца, кой месец да напиша-този в който ще платя?
Не, не сме му плащали. Наведнъж ще му плащаме. Към момента от Март насам се осигурява на ТД-435 лв.
Интересувам се още колко Д1 трябва да подам, колко Д6, колко сметки за изплатени суми да пусна?