Здравейте на всички. Имам лице на ГД от 02.01.2012г. Осигурявали са го на друго място: 1.Януари- самоосигуряващ се на 420лв

2,Февруари-420 отново самоосиг

3. Март до този момент в друга ф-ма на ТД-434 лв. Интересувам се като дойде момента да му плащаме, как да му изчисля колко да получи?
Благодаря на Мадам Божка и Стоянова :thankyou:
Въпросът е за понятията:
 1. Работодател-фирмата, която назначава безработния
  2. Наставник-Упраяителя
3, Стажант- безработния?    Правилно ли тълкувам?
Първо искам да се извиня, че не съм сигурен дали темата е за този раздел. Имам няколко въпроса относно тълкуване на наставник, работник и съответно сключването на договори:
Скрит текст :
Мадам Божка, май ще си останем само с чуденката :slap:
Да, като го взимаш ако не си управител пълномощното трябва да е нотариално заверено
Здравейте, пуснах искане за издаване на док. с ел. подпис, имам и входящ номер съответно. Интересува ме по телефона с входящия номер дали правят справка имаме или нямаме задължения или на място задължително се ходи. До сега, когато не сме имали задължения, съм звънял и една учтива инспекторка ми е казвала, нямате задължения, но ако ви трябва докумнта със зеления печат -идвате на място, ако не-по имейла. Днес тя е в отпуск и някакъв нелюбезен мъж ми каза, че такива справки не правили???????????
Да, искат нотариална заверка
Здравейте, Nали като сключвам ГД, ме интересува дали човека има и скл граждански и трудови договори, а не само по трудов на колко е осигурен, за да видим дали достига прага от 2000лв
Благодаря :smile1: :smile1: :smile1:
Здравейте, тази седмица изготвих граждански договор с дата 02.04.2012г, но вчера като подавах Д1 за трудовите договори забравих за гражданския. Осигуровките ги внесох тази седмица, но забравих подаването. Мога ли днес да подам данните и какви са последствията от 1ден закъснение?
Допуснах елементарна грешка. Като подавах Д1 вместо брой декларации да пиша4/ тъй като сме 4 човека осигурените/ написах 1. Като ми я върнат отхвърлена, трябва в рамките на 7дни да подам отново ли данните, трябва ли да бъдат с код КОрекция или няма нищо по- специално?
Благодаря, направих го, но почти накрая ми изписва При непълен работен месец се попълва 1 в поле12 позиция 1. Поле 12 ми е вид осигурен, код 01. Какво имат в предвид?
Здравейте, имам лице, чиито договор прекратихме 13,04,2012г пробвам да попълня Д1, в т,15 пиша 1 и 3/последояателно в кутийките/, но ми изписва Неправилна последователност от дни............ Къде греша, чета в указанието пише попълва се в две позиции последният ден в осигуряване?????
Лелееееее, то ще падне едно смятане :patsak: :umnik: :umnik:
Пускам нова тема, защото започнах да си попълвам Д1 относно осигуряване на лице по граждански договор, но при положение, че днес внесох осигуровки, данък, платих сумата/една част/ по договора, данните в НАП-ската програма как да станат. Тоест, лицето примерно получава 7000лв/нетна сума/ за периода 02,04,2012-28,05,2012г. как да упомена, че сумата е приблизително за 2 месеца,/като позволява само един/ и колко Д1 да попълня.
Благодаря Таня-ЛС, че ми отдели толкова много време и отговори на всичките ми въпроси :thankyou:
тоест, попълвам примерно ДОО, ДЗПО И ЗДРАВНОТО без данъка?  2, А Д1 отделно само с неговите данни ли подавам, тоест една Д1 с фирмените ни/на служителите на ТД и една отделна Д1 ЗА него?
Благодаря, но тази част В Декларация образец № 6 "Данни за дължими вноски и данък по чл. 42 ЗДДФЛ" не се попълва ЗДДФЛ от граждански договор, а само ДДФЛ по чл.42 ЗДДФЛ, които са трудови договори.
не я разбирам нещо.