Има ли възможност, с допълнително споразумение например, договор по чл.68, ал.1, т.2 - до завършване на определена работа, да се превърне в договор по чл.67, ал.1, т.1 - за неопределено време? Аз мисля, че не може, но реших да ви попитам и вас.
Така е. Взема се за база м.май и се начислява към заплата за м.юни /при положение, че е освободен, считано от 01.07/.
Аз все пак си мисля, че ако прекратяването на договора е считано от 14, тогава 7 дневният срок започва да се брои от 15 и изтича на 21-ви.
А ако имаме сключване, а не прекратяване на договор на 14-ти, тогава 3 дневният срок включва 15,16 и изтича на 17.
Ами пробвайте да пуснете уведомлението на 21.06.2013 г. с дата на прекратяване 14.06.2013 г.. УСПЕХ!
Всеки различно. Въпрос на лична преценка. В случая важното е  да са уведомени съдия-изпълнителите. :smile1:
Срокът за уведомяване е 1 месец. Лично аз изпращам писмо, към което прилагам копия на запорното съобщение, на заповедта за освобождаване и на върнатата справка от НАП за прието уведомление по чл. 62, ал. 4 от КТ.
Според мен срокът е от първия ден , в който не е вече на работа. В случая от 14.06.2013 - последен възможен ден за подаване утре 20.06.2013.
Аз бих приложила и копие от запорното съобщетие.
Бюрото по труда нямат никакво основание да имат претенции. Не знам какви са тези месечни отчети / не съм се сблъсквала с това/, но към тях ще приложите и платежното за преведения запор.
Според мен и така не става. В случая фирмата вече е "пазач". На основание чл.507, ал.1 и 2 от ГПК и е забранено да предава запорираните вещи, и запорираните до посочения размер суми на длъжника.
Допълнително споразумение по чл. 119 от КТ и уведомление в НАП за промяна на длъжността.
Документацията за Охрана на труда е една огромна бумащина, но затова си има лица, които да се занимават с това. Само да допълня и графиците за ползване на отпуски /при проверка ни ги искаха/.
Какво "За трудови договори"?
Така е! Но, при една проверка от "Великата" ИТ ....
Книга за регистриране на актове за трудови злополуки.
Ето приложението от страницата на НОИ:
Имахме корпоративен данък внесен по погрешка по ЕГН на собственика, а не по булстат на фирмата. Писахме писмо до НАП и получихме отговор, че не може да стане прихващане. Сумата внесена по ЕГН си остана да виси и сега не внасяме ЗО на собственика до нейното усвояване. Корпоративния си внесохме отново /по булсат вече/.
При освобождаване лицето си получава трудовата книжка. Как попълвате в нея това обезщетение по чл.224 след като то все още не е изплатено? Например: Освободено, считано от 28.05.2013 г., получило си е заповедта и трудовата книжка. Заплатата обаче за м.Май, заедно с начисленото обезщетението ще получи през м.Юни. В трудовата книжка пише ИЗПЛАТЕНИ обезщетения, а към момента на получаването то все още НЕ е. Така мисля аз, но дали съм права....?