Не ми се ще да чувам за темата "Запори". Имаме лице вече с  три запора, от които единият е за издръжка. Направо не знам как ще се справям!
Така е, а съществува и вероятност да е вдигнат запора. При нас го освободихме в края на декември и го назначихме през февруари, и въпреки всичко изчакахме. както споменах по-горе дори се обадих да попитам.
 Имахме такъв случай. Звънях на съдия-изпълнителят и от там ми отговориха, че ще ми пратят официално писмо, което по-късно наистина получихме. Така, че и според мен изчакайте.
Първо прекратявате и после отново назначавате.
Не! Трябва да прекратите договора по чл.325, ал.1, т.4 и да го назначите след това.
Това е точно така. Ами като си получите фактурата за телефоните, тока и т.н. по пощата, а плащате след седмица - две, че и повече.........
Длъжни сме да опитаме. Вноската за ЕГН-то е преведена от банковата сметка на фирмата. До няколко дни ще разберем или поне така се надяваме. Все пак мисля, че ще получим официален отговор на молбата ни.
Това може да Ви е от помощ.

Скрит текст :
Чл. 92 от ЗКПО. Използвали сме в програмата за писане на платежни едно платежно, което е за здр. осигуровки на собственика. Направили сме му корекцията, но не сме съобразили да махнем ЕГН-то и името му като задължено лице. Нали сметката е една и съща, наредителя също, за това се е получило така. Подадохме молба, входирахме я в деловодството и сега ще чакаме отговора и резултата.
А според Вас до кого в НАП да бъде адресирано - до счетоводството им?
Здравейте! Имаме следният проблем:
Преведохме на НАП от фирмената банкова сметка дължимия корпоративен данък за 2012 г., но като задължено лице по погрешка сме попълнили името на собственика и неговото ЕГН. Как според Вас можем да оправим тази грешка, защото вече текат лихви?
Има. Влизате в картона на служителя, после долу в дясно на документи, маркирате декларации и документи за обещетение..... и от падащото меню намирате самата декларация за банкова сметка, после  :ok:
На Микроинвеста като отиде на бутон кодове - на код 14-1бр., на код 17-1бр. и на код 18-1бр. и автоматично ви излизат 3 броя приложения. После си влизате вече в данните за самото приложение 15.
При мен няма такъв проблем - всички справки са актуални.
И аз така мисля. Първо си подава молба за напускане по взаимно съгласие и съответно молба за назначаване на другата длъжност.
БЛАГОДАРЯ!
Моля за малко помощ! Самоотлъчката НЕ се признава за трудов стаж, нали е така?