Пресметнете си с калкулаторите и ще видите разликата. Според мен грешите. Изчакайте мнението и на други.
Самата справка даже е променена. Името на лицето е съкратено и е изписана само фамилията. Да не говорим, че справката е към 17.02.2013 г.
Все още на тел.: 070018700 /НАП/ може да се запишат месеците без данни за здравни осигуровки. Ако някой иска, може да побърза да си ги запише /докато и там нещо не се случи/.
А дали не трябва от НАП да ни издадат някакъв документ, в който да е видно какво дължим според тях към момента и после да го приложим към молбата/заявлението за отписване по давност? Просто ни правят на луди от разтъкаване.
Здравейте и от мен! Аз също проверих, моите и на съпруга ми също вече липсват.
Искам да споделя на нас какво ни се случи. Ние подадохме молба за отписване на задължения по давност. След три дни получихме писмо, в което ни отговарят, цитирам дословно: "За да е на лице основание за отписване на ЗОВ, е необходимо съответният компетентен орган да е установил вземането по основание и размер по предвидения в ДОПК ред. В тази връзка, наличието на "Справка по месеци без данни за здравно осигуряване", която не съдържа друга информация, освен личните данни на лицето и изписване на месеците без данни, а в други - единствено запис, че липсват данни за такова лице в системата, не може да се смята за документ, въз основа на който да бъдат отписани ЗОВ. Недопустимо е отписването на задължение по подадена молба за отписване на задължение за ЗОВ, поради погасяването му по давност, без същото да бъде установено по основание и размер".
Ако може някой да ме посъветва какво следва оттук нататък!
"Служебните стационарни и мобилни телефони се използват само за служебни разговори в рамките на определения лимит. Лимита на конкретните стационарни и мобилни телефони се определя със заповед на кмета на общината. Над лимитните  разговори се заплащат от служителите".
Това го намерих в едни вътр. правила за работа и контрол на една администрация към община.
Говорете с оператора, ако е възможно да ви сложи лимит на телефоните на служителите. В предишна фирма имахме такъв лимит. Като си надхвърляхме лимита, можеше да говорим само в групата.
Много Ви благодаря на всички за отговорите!  :flowers:
Грешно се изразих - безработно лице. По пощата с обратна разписка предполагам, че може. Подаваме я само веднъж, а не всеки месец, нали така?
Здравейте! От 2004 г. внасяме на съпруга ми здравни осигуровки като самоосигуряващо се лице. Към днешна дата е с непрекъснати здр. осигуровки. Интересува ме трябва ли да подаваме Декларация обр.7? Спомням си, че назад във времето сме подавали някаква декларация, но не помня каква. Притеснява ме и факта, че сме внесли осигуровките до юни 2013 г. включително. Дали стоят тези пари по сметката на НАП и не са разпределени  за здр. осигуровки, как мога да проверя? Дайте съвет, моля!
Според теб.....?
Подава ли се Д1 на лице, работещо само по граждански договор и след приспадане на НПР от 25% се удържа само ДОД?
Подава ли се Д1 на лице, работещо само по граждански договор и след приспадане на НПР от 25% се удържа само ДОД?
Благодаря! Хубав ден и успешна седмица от мен!
И аз така мисля, но как да оформя клаузата за прекратяване?
Здравейте! Искаме да наемем работници само за конкретен обект. Смятам да ги назначим по чл. 68, ал. 1, т. 2 - до завършване на определена работа. Въпросът ми е:
В случая ние не познаваме тези работници и не сме запознати с качеството на тяхната работа. Ако не ги харесаме и искаме да ги освободим, но работата няма да е завършена, как ще е най-добре да сключим този договор - по чл. 68, ал. 1, т. 2 , във връзка с  чл. 70, ал. 1 - в полза на работодателя? Как да оформя в този случай клаузата за прекратяване на договора? Благодаря предварително!
Здравейте! Трябва да си наемем шофьор, който да ни свърши работа за два дни/ да превози товар от един град до друг с наш камион/. Как е най-правилно да го назначим: по чл.68, ал.1, т.2 или по някой друг? Моля за съвет! Граждански договор за шофьор съм чувала, че било невъзможно.