Договорът се прекратява с изтичане на срока, независимо, че лицето е в болничен.
Ще трябва да си спре отпускането на обезщетение за безработица за периода на договора а след това ще се възстанови изплащането
Както се казва: Дойдохме си на думата.  :smile1:
Не е тази насока питането.
Точно поради тази причина спрях да коментирам.
Да,ще има право :)
И как ще стане това?
Няма вариант за пълно работно време и получаване на обезщетение. Във Вашият случай обезщетението от "борсата" ще му бъде спряно, но след като го освободят от новата работа /независимо по кой член ще бъде прекратен договора и да не е работил повече от 9 месеца/, то той ще има право пак да се върне там и да продължи да получава обезщетението.
Според мен, дата, която е посочена в уведомление като срок на договора /15.04.2015/ е последният работен ден на лицето. Допълнителното би следвало да е, считано то 16.04.15. Така мисля аз.
Обратна разписка има ли върната?
От страницата на ИА" ГИТ"
Инструкции за попълване:
12.   В точка 10 се записва общия брой наети лица, без значение вида на правоотношението, формиран като сума от общия брой на лицата в подточки 10.1 и 10.2.

Въпроси и отговори:
 В Раздел I, т.10 се записват наетите лица към датата на подаване на декларацията или към 31 декември на предходната година?
В т.10 и на всички останали полета за попълване на брой работещи се попълват данни към един и същ момент - датата на деклариране (31.12.)
Защо за минало време да се преиздават с новите образци?
Аз и така съм ги пускала и съм нямала проблеми. Все пак молбата на работника е с предходна дата.
т.е. взимам брутната за м 03 2014г. (470+70.50лв. клас) ?
Да!
Трябва да е датата на сключване /подписване/ на трудовия договор, а не първия работен ден.
Дължи се, но ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ на договора.
"В Кодекса на труда и в Закона за държавния служител обаче изрично е регламентирано, че това е вид обезщетение, което се изплаща при прекратяване на правоотношението. Условието за изплащането е към момента на прекратяването работещият да е придобил право на пенсия, независимо дали се е възползвал от него или не. Това означава, че обезщетението е дължимо и при прекратен договор, когато междувременно лицето се е пенсионирало по новия ред - без да прекрати осигуряването си".
Вижте това от Инспекцията по труда:
http://www.gli.government.bg/page.php?c=13&d=1638&seek=%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5
1.
Чл. 33. (1) Когато работник и служител с придобито право на отпуск премине на работа в друго предприятие, за календарната година на постъпването той ползува платен годишен отпуск пропорционално на прослужените месеци в това предприятие.
2.
Няма обезщетение, защото във втората фирма не му се полага отпуск.
Младоженци отиват на меден месец в едно село. Спазарили се с една баба да им даде една стая под наем. Заключили се в стаята. Един ден ги няма, втори ден ги няма, трети ден ги няма, а на четвъртия бабата не издържа и почуква дискретно по вратата:
- Милички! Не искате ли да излезете, да ви направя нещо за хапване, а?
Отвътре се чува:
- Благодарим ти, бабо. Няма нужда, не сме гладни. Ние тук плодовете на любовта ядем...
Бабата:
- Е, яжте, яжте! Само ако може обелките да не хвърляте през прозореца, че половината гъски на съседа се изпозадушиха вече.....
За нищо!   :smile1: Нали този сайт е да си помагаме?   :wink1:
Попитах го, дали трябва при завършване на обекта да се направи някакъв протокол, че работата е приета и да се освободи работника. Отговорът беше, че не е нужно. Можело да се освободят работниците от датата на последната издадена фактура към Възложителя на съответния обект. От това било видно, че щом нямало повече фактури, то обекта е приключен, а и се съставят приемо-предавателни протоколи за приключване на работата между Изпълнител и Възложител.

п.п. Имала съм проверка от ИТ в друг град с такива договори и там съм нямала проблеми.