Така си и помислих, че е за неизползван отпуск. Аз лично не съм чувала за документално оформено споразумение за разсрочено плащане и падежни дати на плащане. Съжалявам, но не мога да помогна!
Далила е абсолютно права!
За мен - НЯМА такъв филм! За какво обезщетение става въпрос все пак?
Така: Срокът за регистрация в бюрото по труда е 7 РАБОТНИ ДНИ.
Далила Ви е отговорила по-горе, че ако изпуснете срокът, то 4-месечния период ще се намали с дните на пропуснатия срок.
Вариант за "пълна" борса: Може да Ви назначат със срок на изпитване. Ако Ви прекратят договора в рамките на този срок, то тогава ще имате право на борса за тези 8 месеца. Важно е също и срокът на изпитване в чия полза ще е.
За да имате право на "пълна" борса /според стажа/, то договорът Ви НЕ трябва да е прекратен по взаимно съгласие.
Чл.68, ал.1, т.2 е за договор за определена работа. При този вид договори мисля, че НЯМА СРОК.
Ако не греша, трябва да отиде собственика в КАТ с талоните и рег. номера, подава декларация, че я бракува и, че ще я съхранява в частен имот. Ако е била декларирана в Общината и са й плащани данъци, то трябва и там да се отпише. Мисля, че е това, но нека и друг да сподели.
Ще има право на обезщетение, когато един ден му се прекрати трудовия договор.
ГИТ: "В Кодекса на труда и в Закона за държавния служител обаче изрично е регламентирано, че това е вид обезщетение, което се изплаща при прекратяване на правоотношението. Условието за изплащането е към момента на прекратяването работещият да е придобил право на пенсия, независимо дали се е възползвал от него или не. Това означава, че обезщетението е дължимо и при прекратен договор, когато междувременно лицето се е пенсионирало по новия ред - без да прекрати осигуряването си".
http://www.gli.government.bg/page.php?c=13&d=1638
Тъй като беше минал малък период от изпитването, затова променихме длъжноста  и дл.характеристика и мисля, че си запазваме правото за изпитването по този начин.
:good:
Трудов договор със срок за изпитване

(5) (Нова - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) За една и съща работа с един и същ работник или служител в едно и също предприятие трудов договор със срок за изпитване може да се сключва само веднъж.
Не бях срещнала толкова " професионално " изказване като това по-горе ! И понеже не познавам арменския поп потърсих нещо по темата само, за да се "успокоя" , че и без арменски поп ще може да се мине.

Скрит текст :
Благодаря ти! Аз не сметнах за нужно даже да отговарям.
Днес се натъкнах на нещо ново за мен.

От началото на 2015 г. са влезли в сила промени в КСО, според които работниците и служителите вече ще могат да се пенсионират без да се прекратява трудовото или служебното им правоотношение. Досега беше задължително осигуряването им да се спре поне за ден.
http://www.gli.government.bg/page.php?c=13&d=1638
По принцип raynavh сте прав/а. Но, всеки си преценява според ситуацията. Аз си знам моята и затова така процедирам на по 6 месечни авансови вноски /идеята е, че може да забравя/. Въпреки всичко си мисля, че си има начин за връщане на тези пари, но ще е ходене малко по мъките.
Дневниците са попълнени, както и всички други документи, които ни искат. По принцип казват, че това е рутинна проверка и само преглеждат документите, и нищо не задържат при тях. Лицензирани сме за обществен превоз на товари и миналата година пропуснахме срокът за доказване на финансова стабилност. Проверката е по тази причина. А, що се отнася до договорът - естествено, че ще е само за пред ДАИ. Минава проверката и няма договор. :)
Нещо подобно, би ли свършило работа според Вас?
А по принцип, задължително ли е да е трудов? С лицето за медицинските прегледи също не е трудов.
В този сайт http://pomosti.oneinform.com/ , в раздел Семейни помощи ще получите нужната Ви информация.
Здравейте!
Аз също внасям на съпругът ми здравните вноски накуп за по 6 месеца предсрочно. Не подавам никакви декларации повече, освен първоначалната декларация образец 7. Ако, обаче лицето има стари задължения за здравни вноски, на които не им е изтекъл давностния период, то тогава мисля / НЕ СЪМ на 100% сигурна/ , че се подаваше едно заявление, с което заявяваш с тези пари точно кои задължения покриваш Сега е раничко да подавате. През февруари по закон се внасят за януари. Аз така правя: внасям през февруари за 6 месеца /от януари до юни вкл./ и после през август за периода юли - декември.
Ами, май нещо такова. Ако някой има примерен договор, моля да ми го прати!
Здравейте!
Имам проверка от ДАИ и ми искат една камара документи. Един от тях е договор с лице, извършващо предпътни технически прегледи на автомобилите. Нашият механик е с курс за монтьор, но според новите изисквания той не важи. Можем ли да сключим договор, който НЕ Е трудов, с лице с нужната квалификация? Имаме такъв човек, но той няма право да има повече трудови договори.