Това ми хареса!  :good:
Добре! В такъв случай трябва да направя един прогнозен /за пред ИТ/ и после ще го преправям, според реалните дни. В трудовият договор като заплата каква сума да запиша, защото тя ще се мени според отработените дните?
Примерно:
МОД за длъжността 540 лв.;
отработени дни през май 10, то тогава 540/20*10=270 лв.
Юни месец, обаче раб. дни са 21.
Как трябва да формулирам договора?
Май се оплетох нещо?
Моля да ми дадете, ако някой има, примерни формуляри на такъв договор и  график!
Лошото в случаят е, че предварително няма как да знаем кои точно дни ще работи. Ще работи, когато има нужда /работата е като багерист/. Не съм сигурно дали е правилно това? Как ще формулирам договора, когато не знам определените дни?
Защо ми е график? Той ще бъде на 8 часов работен ден в определени дни от месеца. Казаха ми, че в картона трябвало всеки месец  да попълвам полетата "постъпил на" и "важи до" за толкова дни, колкото в действително е работило лицето.
На прием при лекаря:
- Съпругът ви се нуждае от абсолютен покой. Ще изпиша успокоителни.
- И кога да му ги давам?
- Никога! Пийте ги вие.
Скрит текст :

Даряването на храни за институциите в РБ става срещу сертификат за произход и срок на годност. Ако желаете да закупите като частно лице хранителни продукти, можете да сторите това в някои от веригите хранителни магазини,  хипермаркети или борси, където могат да издадат такъв или дори само фактурата би послужила като доказателство.
Надявам се, че не сте ме разбрали погрешно! Не обвинявам никой, който пише, когато не е равен стажа. Споделих, че аз не го правя и цитирах разпоредбата. В много трудови книжки съм виждала запис за неравенство между двата стажа. Така, че - кой както си прецени!
Хубав ден и от мен!  :smile1:
КСО
(7) (Предишна ал. 6, доп. - ДВ, бр. 67 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 38 от 2005 г.) Осигурителят е длъжен да издава безплатно документи за осигурителен стаж и осигурителен доход:
1. при прекратяване на трудови или служебни правоотношения-в срок до 30 дни от прекратяване на правоотношението;
2. по искане на осигуряваното лице или негов представител-в 14-дневен срок от искането.
(8) (Нова - ДВ, бр. 1 от 2002 г., в сила от 01.01.2002 г., предишна ал. 7 - ДВ, бр. 67 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 105 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., доп. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г., изм. - ДВ, бр. 99 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.)
За трудов стаж - да, но не и за осигурителен. Аз не пиша, че двата стажа не са равни, но който иска - нека си пише!  :smile1:
Не знам дали съм права, но в наредбата за трудовата книжка и трудовия стаж липсва разпоредба за такова вписване, а в наредбата за пенсиите и осигурителния стаж пише:
(4) (Нова - ДВ, бр. 19 от 2003 г., в сила от 01.01.2003 г.) За времето след 31 декември 2002 г., ако продължителността на осигурителния стаж за лицата, работещи по трудово или по служебно правоотношение, е равна на продължителността на трудовия или на служебния стаж, в трудовата или в служебната книжка при прекратяване на правоотношението се вписва от осигурителя следният текст: "Осигурителният стаж е равен на зачетения трудов (служебен) стаж." Ако в трудовата или в служебната книжка не е направено посоченото вписване, осигурителният стаж се установява с документ по образец, утвърден от управителя на Националния осигурителен институт, издаден от осигурителя.

Въпреки всичко, може би не е грешно и да се впише!  :smile1:
Аз никога не пиша това, а издавам УП-3.
Неотдавна бил открит магазин, в който жените можели да си изберат и да си купят мъж. Новината веднага се разчула и бързо стигнала до ушите на много жени, които идвали от целия свят, за да разгледат магазина и да си намерят половинка. Това не било обикновен магазин и следователно имал и необикновена политика на пазаруване. На входа висяла табела с правилата на работа на магазина със следното съдържание:
1.Вие можете да посетите този магазин САМО ВЕДНЪЖ.
2.В магазина има 6 етажа, като качеството на мъжете се повишава с увеличаването на броя на етажите.
3.Можете да си избирате мъж, от който и да е етаж и да се качвате на по-горен етаж.
4.Не се разрешава връщането на по-долен етаж.
Една жена решила да посети същият този „Магазин за мъже”, за да си намери половинка.
След като прочела на входа на първия етаж табелата:„Мъже, които имат работа”– тя веднага се качила на втория етаж. Табелата на втория етаж гласяла:„Мъже, които имат работа и обичат децата”. Жената отишла на третия. Там имало надпис:„Мъже с работа, обичащи деца и необикновено красиви”. „Божичко!”– зарадвала се жената, но все пак се качила на четвъртия етаж. Там видяла табела:„Мъже с работа, които обичат деца, ослепително красиви и помагащи вкъщи”.
- Невероятно!– възкликнала жената –Много ми е трудно да устоя!
Но, произнасяйки това, тя все пак се качила на петия етаж. Надписът там бил:„Мъже, имащи работа, обичащи децата, с ослепителна красота, помагащи вкъщи и много романтични”.
На жената много и се приискало да остане на този етаж и да си избере половинка, но все пак, се преборила с чувствата си си и се качила на последния етаж. И на този етаж прочела надпис със следното съдържание:„Вие сте посетителка № 31 456 012, тук няма мъже, този етаж съществува само за да докаже за пореден път, че е невъзможно да се угоди на една жена. Благодарим ви, че посетихте нашия магазин! А точно срещу този магазин бил открит ”Магазин за жени”. На първия етаж се предлагали жени, които обичат да правят секс. На втория – богати жени, обичащи да правят секс. На по-горните етажи все още никой не знае какво има, тъй като от третия до шестия етаж ДОСЕГА НИКОЙ НИКОГА НЕ СЕ Е КАЧВАЛ.
Благодаря ти за включването! Надявам се утре и други да се включат! Лека вечер!   :smile1:
Нямам никаква представа какви са тези графици и как се правят! Имаме  само утвърдени формуляри, на които всеки ден се подписват работниците за проведен ежедневен инструктаж по безопасност и здраве, и месечна присъствена форма.
А, задължително ли е в трудовият договор да са упоменати точно кои дни ще се работи?
Какъв график? Реално от днес за утре ще се знае кога ще работи служителят.  Идеята на шефа е, да му се плащат заплата и осигуровки само за реално отработените дни. По кой член е най-удачно да бъде назначен?
Този договор по чл.68, ал.1, т.2 е до завършване на определената работа. При тези случаи договорът се прекратява със завършване на работата. Аз лично, прекратявам стария и сключвам нов по същия член за новата работа.
Тъмна Индия ми е!  :blink:
От къде да започна? Как да съставя договора, картона? Какво правя всеки месец с Д1?
Лицето ще работи през определени дни от месеца, които предварително няма да се знаят /когато е нужно ще копае с багер/. Работното време ще е на 8 часа. Договорът ще е основен.
Помагайте, моля!
Формулирайте добре договора! Може и по чл.68, ал.1, т.1, ако наистина срокът ще е само 2 месеца. Тук обаче, трябва да посочите и крайна дата на договора.