горницата над 800 лв (т.е 500 лв) - за запор
         и 800 - 400 (аванс) = 400 сума за получаване

Това е при положение, че лицето има деца, които да издържа и е декларирало това.
НТКТС
Чл.1, (5) Всеки работодател трябва да води прономерован, прошнурован и заверен с неговия подпис и печат дневник за издадените от него трудови книжки съгласно приложение № 1.
Чл.6, (2) При прекратяване на трудовото правоотношение работникът или служителят е длъжен да представи трудовата книжка на работодателя, който да отрази необходимите данни и да я върне незабавно срещу подпис на работника или служителя. Датата на предаване на трудовата книжка от работодателя на работника или служителя се отбелязва в дневника за издаване на трудови книжки по приложение № 1.
И сега какво ще последва? Нова актуализация ли пак?
Ако не греша:
Шофьор, товарен автомобил - 83302010 - трета категория труд
за автомобили до 3.5 т., притежаващ категория В
за автомобили над 3.5 т., притежаващ категория С + Удостоверение за професионална компетентност
Аз също си мислех, че този дневник е само за новоиздадени трудови книжки от фирмата, но не е така. На самите страници на Дневника пише, че е Приложение №1 към ал.5 на чл.1 и ал.2 на чл.6 от Наредбата за трудовата книжка и трудовия стаж.
Аз ли нещо не разбрах въпроса? За две ЕООД-та ли става въпрос или за едно?
Щом физическото лице е собственик на имота, то договорът трябва да е сключен с него, а не с ЕООД-то му.
Добре, но черно на бяло нямаме, че ще се работи на въпросната улица. Дали ще бъде правилно, ако запиша, че ще работят до завършване на ремонта на улицата? В това ми е проблема!
Не можем по чл.67/1/1 във връзка с чл.70/1, защото вече са работили при нас. Искаме да ги наемем само да работят за времето по договорът ни за наем на механизация и когато приключи да ги освободим. По принцип знаем, че ще се прави ремонт на една улица, но как е правилно да го формулирам? В договорът ни с фирмата възложител не е записано къде ще се работи, а само, че е за наем на мех-я.
Това ми е ясно, но в случая ние имаме договор с фирма за наем на механизация, в който НЕ е упоменато на кой обект ще работят камионите.
Здравейте! Имаме договор за наем на механизация. Трябва да назнача двама шофьори, които ще работят до завършване на работата на обект, за който е наета механизацията. Дайте съвет, как е най-правилно да формулирам договорът им!
Практиката ни е при увеличение на МОД-а, да увеличим според него и заплата. В такъв случай как се процедира?
Когато има увеличение на МОД-а, а нашата практика е да увеличим и заплатата съответно, пак ли е задължително лицето да е на работа?
Следният въпрос и съответно отговор съм копирала от страницата на ИА "Главна инспекция по труда"-
Въпрос: "Трябва ли да се подава декларация, ако през изминалата година е имало нает персонал, но към момента на подаване няма такъв?"
Отговор: "Не."
1. 18 дни за 2014
2. 7 дни до 31.05.2014, закръглява се в полза на работника.
По принцип е работил до 25.03.14 включително и на другия ден 26.03.14 е издадена фактурата към Възложителя. В случая като се замисля, май не е грешно, ако бъде освободен, считано от 26.03.14.