Ние така прави в този случай /нямаме касов апарат/: Плащат ни в брой, ние ги  минаваме фиктивно през банковата си сметка като пишем вносна бележка от името на клиента и едно нареждане разписка, че са изтеглени от нас. После даваме на клиента вносната бележка и всичко е чисто. Така практикуваме с нашата банка и нямаме проблеми.
Здравейте!
От коя дата е правилно да се освободи работник, назначен по този член? Назначен е до завършване на СМР за определен обект, като последната издадена фактура към Възложителя на обекта е с дата 26.03.14. Освобождаване трябва да е, считано от 26.03.14 или 27.03.14? Според мен е от 27.03.14, а според Вас?
Това, което не е попълнено, но е трябвало да бъде, ще го нанесете Вие сега.
1. Щом не сте го ползвали, то работодателят е длъжен да Ви го изплати като обезщетение за неизползван отпуск по чл.224, ал. 1 от КТ. Броят на дните на отпуск, които трябва да Ви изплати, са пропорционално на времето, което ви се признава като трудов стаж.
2. Не може.
3. Не може.
Не се коригира основание на договор /т.8 от уведомлението/. Подава се първо заличаване и после ново уведомление, но само, ако е в рамките на 3 дни. После мисля, че това става в случая с разрешение и предписание до НОИ от ИТ.
В трудовата книжка като дата на постъпване се попълва първият работен ден на лицето, който в случая няма. Не е трябвало да я попълвате предварително, когато сте сключили договора. Заличете като не пишете нищо от сорта "заличено". Срок за заличаване май няма за регистриран договор. Заличете сега договора.
Точно така. Д1 за основния е вид осигурен 01, а за допълнителните е вид осигурен 04. Уведомленията трябва да са подадени : за основния код 01, а за допълнителните код 11 /при друг работодател/.
Мисля, че трябва да притежава образователна квалификационна степен „Бакалавър” или „Магистър” по специалността „Управление на здравни грижи” и да има 5 години трудов стаж като медицинска сестра. Ако не се лъжа и членство в БАПЗГ.
Според Наредбата за структурата и организацията на работната заплата допълнителното трудово възнаграждение за трудов стаж и професионален опит се заплаща за действително отработено време в рамките на съответната месечна продължителност на работното време само по основното трудово правоотношение, а при непълно работно време - по всеки отделен трудов договор, до допълването им до съответната месечна продължителност на работното време.
При гражданският договор НЕ трябва да имате работно време и работно място. Там има срок на изпълнение на възложената работа.
Внимавайте много, гражданският договор да не се укаже прикрит трудов! Глобата е минимум 1500 лв.
То и аз не съм убедена, че съм права, но така съм правила до сега и НИКОГА не съм имала проблеми /запори съм имала много/. Уведомявам в писмото ЧСИ-то, че ще се удържа запора от заплата за следващия месец.
Аз лично я правя от следващия месец. Уведомявам съдебния изпълнител, че запора ще започне да се удържа от заплатата за м.февруари

И аз така правя.  :good:
Аз бих Ви посъветвала да напишете една Заповед, на основание чл. 403а, ал. 2 от Кодекса на труда като определите въпросната жена, която е в майчинство, да представлява фирмата пред ИТ.
Текстът е нещо такова:
О П Р Е Д Е Л Я М

........................ ...................
за Длъжностно лице в предприятието /фирмата/, което  в мое отсъствие да ме представлява пред контролните органи на Инспекциите по труда в цялата страна.
Няма нужда от искане. Изписвате материалите директно за разход на обект. При нас, отзад на ф-рата пишат за кой обект са закупени материалите.
Във връзка с чл.114. Сгрешила съм 4-ката.
Според мен: Договор по чл.111, във връзка с чл.111. В уведомлението като основание на договора 11, а в Д1 вид осигурен 04.