За времето след 31.12.2002 г., когато лицето е работило при няколко осигурителя, от които и при непълно работно време, удостоверенията обр. УП-2 се издават помесечно.
Намирате основната икономическа дейност на фирмата. На същият ред са МОД на длъжностите, според първата цифра на НКПД
Това трябва да направите.
Как
обезщетението си почва от 03,03,2014, що пропущате тоя ден
Точно така, от 03.03 е.
Има нов образец на страницата на НАП.
НАРЕДБА ЗА СТРУКТУРАТА И ОРГАНИЗАЦИЯТА НА РАБОТНАТА ЗАПЛАТА

Чл.12, ал. 8 - Допълнителното трудово възнаграждение за трудов стаж и професионален опит се заплаща за действително отработено време в рамките на съответната месечна продължителност на работното време само по основното трудово правоотношение, а при непълно работно време - по всеки отделен трудов договор, до допълването им до съответната месечна продължителност на работното време.
Сега ми изниква и друг въпрос, за който моля да споделите как процедирате! Ще се сключва договор за доп. труд при друг работодател. Какъв документ изисквате, за да знаете по основния договор на колко часа е осигурено лицето?
Така е. Ако не я представи, освен, че не може да разбереш дали има друг договор, не може да му начисляваш и клас, ако има такъв разбира се.
Винаги съм си задавала този въпрос, може или не може? В http://www.bsconsult.bg/pages/norm-baza-10.htm никъде не пише трудова книжка.
Защо вид осигурен 11? Не би ли трябвало да е 04, защото е на втори трудов договор?
Прочетох до края и намерих отговор дължи се по двата договора :)
Благодаря, Светле за включването :)

 :thumbup:
Обезщетението ще е в размер на брутното Ви трудово възнаграждение за времето, през което сте останали без работа, но за не повече от 1 месец.
ПЕТЪК ЛИ!!!  :w00t: :swoon:  ... и аз ви държа тука на къса верижка по темата.... от тук нататък може да пише само тоя който иска  :yes3:
Тъй вярно, Премиер!  :thumbup:
Така е прави сте. Имам предвид само задължнието за здравно самоосигуряване. Неправилно използвах съкращението СОЛ. Сори!
 :blush:
Простено ти е, все пак днес е ПЕТЪК!  :ok:  :smile1:
Това добре, а как да преценя колко трябва да платя за декември 2013 и януари 2014, ако 16.12.13 ми е първи ден на обезщетението?
Да питам и аз: За периода на обезщетение по чл. 222, ал.1 от КТ, трябва ли лицето да подаде тази Декларация 7 и само да си внесе здравните осигуровки?
Ааааааа, сега няма пак да бъркам в чекмеджето да ги гледам - ако са стока ще си дойдат.........справките де........ :laugh:
  :thumbup:
УРААААААААА, вече имам справки!  :laugh: БЛАГОДАРЯ ВИ, момичета, разсмяхте ме!  :air_kiss:
като наследство си ги търсиш.... хахахахаха
Хайде де, нищо, че е петък, бръкнете в чекмеджето, извадете ел. подпис, сложете го където трябва и проверете! МОЛЯ!!!  :'(