Време, което се признава за трудов стаж, без да е съществувало трудово правоотношение

7. (изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., изм. - ДВ, бр. 2 от 1996 г.) работникът или служителят е останал без работа и е получавал обезщетения за безработица, или е бил включен в школи и курсове за преквалификация;

Ето това е причината. Признава са за трудов и осигурителен стаж.
Скрит текст :
Чл. 44. (1) (Предишен текст на чл. 44 - ДВ, бр. 48 от 2006 г.) За осигурителен стаж от трета категория се признава времето на наборна военна служба и времето на обучение на курсанти и школници след навършване на пълнолетие до размера на наборната служба за съответния род войски съгласно действащото законодателство, независимо кога са положени. За този стаж се дължат осигурителни вноски от републиканския бюджет.

Казармата се зачита за осигурителен стаж / внасят се осигуровки за фонд пенсии /, а не за трудов /внасят се осигуровки за фонд безработица/.
Полагат му се 5 дни за 2013 г.. Това е така, защото през октомври е отработил повече от половината от работните дни за месеца. В случая взимам, че му се полагат 20 раб. дни отпуск по закон.
Да, променя се само тази клауза, която е спомената, а останалите остават непроменени. По принцип се записва, че останалите клаузи от тр. договор остават непроменени.
Според мен е грешка, но нека и други да помогнат.
Трябва да имате сключени ДВА трудови договора - основен и втори при същия работодател по чл. 110.
Щом е по взаимно съгласие, то освобождавате го от 09.12.2013, както си е подал молбата.
Самата програма ми вади този текст, затова питам, как в случая е правилно. Аз мога да го махна.
Добро утро!
Служител ще му бъде прекратен договорът, считано от 01.12.2013 г.. Заповедта ще е с дата 29.12.2013 г.. В нея ще напиша, че тя е връчена на 29.12.2013 г.. В частта - служителят напусна предприятието на 01.12.2013 или 29.12.2013? Как е правилно?
Само после да не излезе, че този граждански е прикрит трудов договор. Глобата е минимум 1500 лв.
Този договор се сключва на основание чл. 114 от КТ и може да бъде сключен във връзка с чл. 68 – като срочен  или чл. 67 - като безсрочен. Когато не е уговорено друго, се счита, че договорът е безсрочен.
Този договор ВЕЧЕ НЕ Е  до 5 работни дни или 40 часа месечно. Сключвате го за работа през всички съботи и недели от месеца.
Ако не се яви, за да му я връчите, изпратете я по пощата с обратна разписка.
Може да се подаде уведомлението без да има подпис на заповедта от страна на работника.
Заповедта Ви ще е с дата 29.11, а ще ги освободите, считано от 01.12. Няма да имате проблем.
Мисля, че няма законова пречка, дали ще е купена или направена. Задължителното е да я има.
Трудов стаж НЯМА как да си купите! За осигурителен: http://www.noi.bg/forusers/procedures/167-procesotppensii/686-vasmojnost