С изтичане на уговореният срок - чл.325, ал.1, т.3.
Мисля, че договорът, сключен по чл.68, ал.1, т.2 , се прекратява автоматично със завършване на определената работа.
Има отделна книга за начален инструктаж и обща за на работното място, периодичен и извънреден инструктажи. Начален инструктаж се провежда при подписване на договора, а на работното място в първия работен ден на лицето като и двата имат определен период на провеждане. Има определени браншове като в строителството например, при които периодичният инструктаж е не по-рядко от едни път на три месеца - от 1-во до 10-то число на месеца, започващ тримесечието. Договор със Служба по трудова медицина също трябва да има..
Не знам до колко е законово това, но аз бих я накарала в молбата за напускане да напише, че се отказва от обезщетение по чл. 224 и няма да има по нататъшни претенции за изплащането му..
Срокът е 7 работни дни от датата на прекратяване. :smile1: Не сте го изпуснали.
Според длъжността, която ще заема - копие от диплома, удостоверение за придобита квалификация, шофьорска книжка. Възможно е да има и инструктаж на работното място.
Ако първият трудов договор е на 8 часа, то максимума за назначаване по втория договор е 4 часа, но не е задължително - може да бъде и на по-малко.
Имахме договор за СМР на обект на територията на ЕС, но сключен с БГ фирма.Нашата счетоводителка при получаване на аванс им издаваше фактура като НЕ начисляваше ДДС /основание чл.21, ал.4, т.1 /.
Много Ви благодаря на всички! :bow: Хубав и спокоен ден от мен!  :smile1: :flowers: :smile1:
Подавам с основание на договор 11/доп. труд. договр/, нали?
Значи спокойно мога да го назнача по чл.111. Възможно ли е обаче да е във връзка с чл.68, ал.1, т.2 /до завършване на определената работа/ и да е със срок на изпитване. Много сложно става, но.....
Преди не се вписваше в ТК, но сега...

Чл. 114. (Нов - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г., изм. - ДВ, бр. 108 от 2008 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 15 от 2010 г.) Трудов договор може да се сключва и за работа през определени дни от месеца, като това време се признава за трудов стаж.
Да, Елена, съгласна съм с теб. Опитах се да убедя тази моя приятелка, но нещо не се получава.
Това вече не знам, но най-вероятно е с основание 12. Току що въпросното лице ми донесе трудовата книжка, в която не е отразено, че към момента работи някъде, и съответно самият договор по чл.114, който е сключил. И аз какво да правя? Направо не доумявам!!!
И аз се сетих, вие откъде знаете, че има друг договор, като не е нанесено в ТК.
Защо не говорите по тел. с работодател,я при който е по чл.114 и да уточните как точно е при тях

Знам го от работника и от счетоводителката/ТРЗ на въпросната фирма, която ми е приятелка. Тя твърди обаче, че този договор по чл.114 не се вписва в трудовата книжка.
И аз мисля, че е редно да е по чл. 111. Но...., на какво основание ще е по чл.111, след като в трудовата книжка не е видно, че работи някъде? Това ме притеснява!
Моля, да се включат и други за мнения и съвети! В трудовата книжка не е вписан договорът по чл.114 /знам, че има такъв от лицето и от служителката на фирмата им, и към момента все още не е прекратен/. В пълно неведение съм и се нуждая от помощ как да процедирам аз!
Ще съм благодарна да ми дадете съвет, но ми се налага да изляза от офиса и няма да мога да продължа дискусията днес.
Към момента има сключен договор по чл.114 при друг работодател. Ние евентуално ще сключим договор с него утре или в други ден. Въпросът ми е по кой член трябва да бъде при нас? Възможно ли е по чл.68, ал.1, т.2 /до завършване на определена работа/, тъй като ще го ползваме само за конкретен строителен обект?
Ще продължава да работи и по чл.114.
Лице има сключен договор по чл.114. Искаме да го назначим при нас на 8 часов работен ден. Възможно ли е и по кой член трябва да бъде - по чл.111 с код 04?