Мисля, че няма пречка да прекратите договорът веднага след отпуската, а може и по време на отпуската /стига и в двата случая работодателя да е съгласен/. Предполагам, че става въпрос за напускане по взаимно съгласие.
Предизвестието Ви е връчено(получено) преди болничния, с изтичането му трудовия договор се прекратява. Обстоятелството, че  по време на предизвестието сте в „болнични” не спира, и не удължава неговия срок.

над 25 г. - 12 месеца
Няма кодове и плащането е по друга сметка. http://nap.bg/page?id=254
.. и така става .. всичко зависи от режима при който ще работи стажанта... на обектите по някога няма натоварване а по някога е лудница.... и както ги обикалят проверяващи остава да попаднат на него извън уговорените 2 ч. .... но това вече на място да си го решат - ако само ще води сметки за остойностяването на всяко помещение както е по новите изисквания може и на отдалечено раб. място да си го турят ако искат..... просто и аз казвам че само с ТД и пояснение на длъжността се удовлетворяват всички страни..
Съгласна съм с теб! Ако ще е на обект - просто трябва да е изпипано от всякъде, че глобата без ТД започва от 1500 лв./ГД - пред ИТ не минава на стр. обект/.
Как ТД по чл.114? Питащата има предвид договор за 2 месаца по 2 часа на ден. Само ТД, за ГД и дума не може да става. Според мен е най-добре срочен договор по чл.68, ал.1, т.1 - за 2 месеца.
Ако промянта е само в заплатата и не се променя нищо друго - не се подава уведомление по чл. 62.
Ето 1 вариант:
А, дали може да е нает на граждански договор?
Според мен Вариант 1. Купува си нова, вие пишете, че е продължение на тр. книжка №...., изд. на ...... и като напусне я приключвате.
Правото на ползване на платен годишен отпуск може да бъде отлагано за следващата календарна година, като можете да пренасяте не повече от 10 дни.

Давностния срок за неизползвания платен годишен отпуск след 2010г.е две години и започва да тече от началото на годината следваща годината , за която се полага. Но този режим не важи за отпуските преди влизането му в сила. Следователно, дните за всичките години до 2009 вкл. / 32 х 4 = 132 /, може да ги ползвате, когато си поискате.
ЕДва ли е толкова сложно с това къде се намира книжката.  :wink1:

Предполагам, че всичко е изготвено - и заповед, и книжка. Най-много да трябва да я подпише собственикът.
Мен ме притеснява друго - ако pipsi1 има поне 9 месеца стаж във фирмата би имала право и на обезщетение за безработица.
 pipsi1 , кога са ви прекратили договора?

Под "сложно" нямах предвид къде се намира книжката, а самата ситуация.
Съгласна съм, но дали в този случай е така? Много е сложно наистина!
Сега ми изниква въпросът - защо трудовата книжка е във фирмата, след като работодателят няма право да я задържа? Имахме такъв случай при нас и работникът беше се обърнал към ИТ. Следваха проверки и обяснения. Много Ви е сложен казусът. Дано всичко приключи по най-добрия начин за Вас!
И в трудовата книжка като основание за прекратяване на трудовото правоотношение какво ще се запише?
Не съм сигурна, но това може би ще Ви е от полза: http://taxavoid.eu/advice/neoblagaemo-izpolzvane-nafirmeni-sredstva-za-lichni-celi
И от 2012 г. до сега какво правихте? Какво ви обясниха в края на годината - не можем да те освободим, ще те водим на работа, но ти няма да идваш?
Съжалявам ,но счетоводителката е много зле! :blink:
След няколко телефонни разговора от Не може да ползва се оказа , че Може да ползва.
Докато не си търсиш правата в България никога не можеш да ги получиш.

"Всичко е добре, когато свършва добре" (All's Well That Ends Well)

Р.Р. Дано счетоводителката се оправи! :smile1: