Мисля, че Ви отговориха на тези въпроси днес.
Срокът за регистрация в Бюрото по труда е 7 работни дни от датата на прекратяването на ТД.
Съгласно чл. 160 КТ работодателят разрешава ползването на неплатен отпуск “по искане на работника или служителя”, но не може едностранно да разпореди излизането в неплатен отпуск.
Защо да не се дължи обезщетение по чл.222, ал.1?

Чл. 222. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., изм. - ДВ, бр. 1 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 108 от 2008 г.) При уволнение поради закриване на предприятието или на част от него, съкращаване в щата, намаляване обема на работа, спиране на работата за повече от 15 работни дни, при отказ на работника или служителя да последва предприятието или неговото поделение, в което той работи, когато то се премества в друго населено място или местност, или когато заеманата от работника или служителя длъжност трябва да бъде освободена за възстановяване на незаконно уволнен работник или служител, заемал преди това същата длъжност, работникът или служителят има право на обезщетение от работодателя.
Според мен вариантите са два:
1. Чл.328, ал.1, т.7 без разрешение от ИТ /от страна на работодателя/ и
2. Чл.327, ал.1, т.3 /от страна на работничката/.
Нека и други се включат в дискусията!
Освен ако не си супер герой  :laugh:


Това ми хареса!
След като е подписал, че разрешава да се ползва този платен отпуск , то работодателят няма никакво законово право ползваните в повече дни да бъдат като неплатен отпуск.
Как така ще му пишат разликата като неплатена? Той като си е попълнил молбата за отпуската, нали е записал какъв вид отпуск иска? Работодателят подписал ли е, че я разрешава?
Да, dalila, в случая мисля, си права. Бях написала, че според мен не може с допълнително споразумение /така мислех/. След като се разрових и почетох, май стигнах до твоето твърдение. Не знам, ако бях аз в тази ситуация, как бих постъпила!  :smile1:
Скрит текст :
Новият договор според мен могат да го сключат и сега, като посочат в него, че лицето се задължава да постъпи на работа на 08.07.2013 г.
До колкото аз разбрах, с лицето, назначено на трудов договор по заместване, искат да сключат нов договор по заместване на друг служител, който е в продължителен болничен. Според мен не може с допълнително споразумение. Прекратявате първият и сключвате нов.
При разрешение от работодателя Ви, да - може да ползвате 5 дни.
43212014 - Склададжия или 43212021 - Началник, склад. Мисля, че няма друго. Била съм такава и с този код.

Преди беше така: 41312025 Управител, склад
А сега: 43212021 Началник, склад
"Колежката твърди".......... тази колежка на каква длъжност е при Вас?  :hmmm:
Когато поради финансови или други затруднения на предприятието не е възможно да се изплаща пълният размер на уговореното трудово възнаграждение, работодателят дължи на работниците и служителите ежемесечно поне минималната работна заплата. При добросъвестно изпълнение на трудовите задължения на работника или служителя се гарантира изплащането на трудово възнаграждение в размер 60 на сто от брутното му трудово възнаграждение, но не по-малко от минималната работна заплата за страната. Разликата до пълния размер на трудовото възнаграждение остава изискуема и се изплаща допълнително заедно със законната лихва.

Как се документира и регламентира това?
Също, че касаело около 40 души. И на никого до сега да не му е направило впечатление? :hmmm:
Далила , не е ли редно да му се полагат 10 дни платен отпуск за тези 6 месеца от началото на годината , а не пълния брой 20 дни , защото той напуска от 01.07.2013г. оптуска нали е пропорционално на трудовия стаж т.е 10 дни ?

http://www.mlsp.government.bg/bg/faq/faq.asp?qid=55307
Разбрах. Аз ползвах едни "юрнеци" от предната колежка и на тях на първа страница имаше място за подписи и печат. Сега като направих УП-то тук и се изненадах, че в него няма. Реших да попитам. Благодаря ви за бързите отговори! :smile1: