Аз имам един лаптоп със стар Win и IE 11 и през него подавам всичко. С тези нови постоянни ъпдейти все нещо не върви в държавните институции .... и почва една мъка
В търговския регистър имаше и преди проблеми. Трябваше от библиотеката на Win - Sistem 32  да се търси някакъв файл и след като го иаберете минаваше подписването. Това са част от библиотеките на повечето карти:
Siemens - C:\WINDOWS\system32\siecap11.dll
Charismathics - C:\WINDOWS\system32\cmP11.dll
Bit4ID - C:\WINDOWS\system32\bit4ipki.dll
Пишете си писмо до НАП обяснявате случая какъв е прилагате документи и молите да се направи корекция.
За информация чл. 116 и чл. 126 ЗДДС.
Съставяте протокол в 2 екземпляра и правите корекциите в текущият месец  или пишете писмо до НАП предоставяте отчетните регистри и те предприемат действия по коригирането.
Чудя се за какво служи търсачката в сайта .... може би за красота :) Има подобна тема от 03.06.2020 г. в същия раздел там ще намерите отговора на въпроса си.
Имам едно изречение за такъв случай, като този:  щом някой си е направил фирма, значи има глава на раменете и с нея трябва да мисли, а не да му служи само за украса. Освен да си горд собственик имаш и задължения. Щом таксата за счетоводител ти е много си носиш последствията.
Няма място за сърдене  :excl:
В НСИ - декларация за неактивност.
В ТР Г3, ДЕКЛАРАЦИЯ по чл. 38, ал. 9, т. 2 от Закона за счетоводството и декларация по чл.13, ал.4 от ЗТРРЮЛНЦ
За коя държава става дума? Защото Toll има например и в Германия ….
Гледах вчера ЗДДС, но няма никакви промени, рових в ДВ и там нищо не открих, а ме интересува, че имам фирми в този бранш.
ЗАКОН
за изменение и допълнение на Закона за здравето
§ 16. (1) Неплатеният отпуск по чл. 160, ал. 1 от Кодекса на труда до 60 работни дни, ползван през 2020 г., се зачита за трудов стаж.
(2) През 2020 г. за осигурителен стаж по чл. 9, ал. 2, т. 3 от Кодекса за социално осигуряване се зачита времето на неплатения отпуск до 60 работни дни.
Прието на 12.05.2020
Обнародвано в бр. 44/13.05.2020
И по моя сметка излезе 24.5 или 25 дни.
Корекция на декларация 6 /13 вече неможете да направите  /срока е до 30,04/ пишете си искане за отстраняване на грешка и прилагате новата Д6. Тази година имах такъв случай и НАП реагираха до 1 седмица / направиха корекцията/

(11) (Доп. - ДВ, бр. 100 от 2014 г., в сила от 01.01.2015 г., изм. - ДВ, бр. 5 от 2017 г., в сила от 01.01.2017 г.) Декларация образец № 6, подадена от лицата по чл. 3, ал. 3, т. 2, 4 и 5, може да се коригира до изтичане на срока за подаването ѝ. След този срок декларации се подават на хартиен носител или на електронен носител и хартиен носител след разрешение на Националната агенция за приходите.
От момента на излизане в болнични.
Прави са НАП, а и колегата правилно ви е отговорил. Трябва да декларирате приходите без комисионната.
Това е обект на авторското право. Ще трябва да му издадете СИС за авторско възнаграждение.
Моята ТРЗ програма след като съставя заплатите ми дава възможност да разпечатам и рекапитулация / Справка/ със сумите за заплати и осигуровки и сметките, по които се осчетоводяват в счетоводната програма.  Не виждам какъв е проблема в наименованието на документа. В счетоводната програма осчетоводяването е с МО, но ако реша мога да си създам тип документ Ведомост за заплати и с този тип документ да осчетоводя заплатите и осигуровките.
Извинявам се и аз за отоговора, но искате с трици маймуни да ловите. 
Без електронен подпис невиждам как ще стане. Явно не сте много наясно, че някой път нещата се случват и след работно време на НАП и институциите и ако трябва нещо спешно как ще го свършите?
С безплатните програми за някой месец ще издържите, но за годишно как ще се оправите не ми е много ясно.
Без малка инвестиция няма как да стане. Отстрани изглежда хубаво и розово да си имаш счетоводна кантора.  :blink:
Успех
Здравейте колеги, регистрирали  сме си акаунти в Nеа Odos и  Egnatia Odos и плащаме пътни такси в Гърция в края на месеца  получаваме  Statement of account за платените пътни такси. Правили сме запитване и ни казват, че това е документа, който издават. 
Питането ми е към колеги, които са се сблъсквали с такива извлечения като какво ги осчетоводявате - фактура или извлечение. С това извлечение може ли да се подава искане за възстановяване на ДДС от Гърция? Благодаря на отзовалите се :) Бъдете здрави :)
За мрънкащите цял ден тук, ще ви кажа само, че НСИ очакваха да излезе закона, да си коригират и те сроковете. Цял ден днес колеги създаваха напрежение. 
От Англия си извадете формуляр U1 и с него ще си прехвърлите осигуряването тук.