Здравейте колеги,
услугата за възстановяване на ДДС от ЕС е активна :) Да ни е честито в последният момент подаването на годишни искове :)
Откога учителите станаха държавни служители.
Имате право на фирма и да организирате и провеждате курсове. Осигуровки се дължат и в двата случая върху МОД 560 лева.
Ако отсега го подкараш така, да си спестиш това и онова, значи на Счетоводните принципи не гледаш сериозно и е свършена работата през просото. Подобре си отвори дебелите учебници и си припомни нещата. Почни си със  сметки 426, 101 и т.н.
Вчера три пъти звънях в НАП, но така и не успях да се свържа, защото всички оператори са заети или в отпуска  :blink: и на тях не им пука, че и нас ни притискат срокове.
Какво трябва да си доначислите, като имате начислено ДДС. В горният отговор ясно е написано.
И аз съм го закъсала с възстановяването на ДДС от ЕС, както за 2-ро тримесечие, така и за 2018. Надявам се, че ще пуснат услугата.
и защо трябва Македонската фирма да застрахова стоката? Така написано няма как да се получи отговор ... Това не е ли един вид комисионна за посредничество?
А  вие как смятате?
или поне служебен номер на НАП .....
Принципно,  можете и през фирма посредник да си го извадите документа. Потърсете в  нета.
Здравейте колеги, имам нужда от малко помощ. Новорегистрирана фирма /регистрирана 2019/ може ли да подаде искане и да получи удостоверение А1 за приложимото осигурително законодателство за заето лице, при условие, че не са изпълнени изискванията на НАП за оборот на територията на България, изпълнени договори и т.н.
Държавният изпит по счетоводство ли е или е по ресторантьорство?
Правилно показва калкулатора
м.2.2019 - 4 дни
м.3,2019 - 31 дни
м.4,2019 - 11 дни
общо: 46 дни
20/365=0,05479*46 дни = 2,52 дни полагаем отпуск
Здравейте, физическото лице собственик ли е на ЕООД-то, ако е собственик, защо не използвате временна финансова помощ, ами се занимавате със заеми, лихви и т.н...
Здравейте, Честит празник на всички :) Със ЛНЧ-то отивате в НАП с една молба свободен текст, че искате информацията от служебен номер от НАП да бъде прехвърлена на ЛНЧ. Процедурата се извършва в офис на НАП по адресна регистрация на лицето. Направете копие на картата. След това в ТРЗ програмата само си променяте единия номер с другия. 
Здравейте,  в НАП нищо не подавате за търговския регистър декларация за неактивност.
Май не подава :) , защото ако нямате дейност няма и съмнителни сделки. Това е моето мнение
Можете да им напишете, че разполагате с ХХ бр. персонал назначен на тр. договор  и че притежават нужната квалификация или образование. За техническата обезпеченост трябва да покажете, че имате нужните машини или оборудване.
В представяне дейността на фирмата можете да опишете, че фирмата няма банкови кредити, няма недвижими имоти и т.н. и че дейността и се финансира с оборотни средства.