чл.117  (3) (Изм. - ДВ, бр. 108 от 2007 г., в сила от 19.12.2007 г., доп. - ДВ, бр. 88 от 2016 г., в сила от 01.01.2017 г.) Протоколът се издава не по-късно от 15 дни от датата, на която данъкът е станал изискуем.
до 05.05. имаше възможност за подаване на пропуснати декларации обр. 1 да се подадат по електронен път, но мисля че вече периода е затворен и няма да ви позволи да ги подадете. Само на място в НАП ще трябва да се подадат, но ще има глоба, за плащането ще си ги платите с лихва.
С ПИК в сайта на НАП можете да си направите справка за самоосигуряването на лицето.  Почнете с нея, там много от нещата може да ви се изяснят и след това ще решавате какво да правите.
Може, но трябва нотариално заверено пълномощно от собственика, че вие ще подадете документите в ТР. 
За тази фирма, която имате указани, когато срокът изтича в неприсъствен ден, този ден не се брои и срокът изтича в следващия след него присъствен ден. Подавате си необходимите документи посочени в указанието.
За фирмата с отказ си плащате нова такса и си качвате документите отново.
А как са заприходени стоките с какъв документ?
Прилагате само удостоверението за дарение. Ако имате още дарявани пари на Хелпкарма пишете им ще ви ги изпратят. За другите пари не съм се сблъсквала какви документи се прилагат.
Можете да си ползвате облекчението. Освен сертификата си поискайте и договора за дарение, че след определен период стават неактивни линковете за достъп до удостоверенията за дарения.
Не знам какво е ЕСК. Но няма нищо сложно, правите един протокол с решение на едноличния собственик на капитала, че  променя седалището и адреса на фирмата, пишете актуален дружествен договор. След това се плаща такса в ТР, прилагате попълнено А4 и декларация по чл. 13 от ТЗ
Данъчно задължени лица, които са регистрирани на основание чл.97а, ал.2 от ЗДДС нямат право да посочват данъка в издаваните от тях фактури /чл.113, ал.9/. Когато тези лица предоставят услуги, с място на изпълнение на територията на друга държава членка или на трета страна като основание за неначисляване на данък следва да посочат "чл.21, ал.2 ЗДДС", а за доставки с място на изпълнение на територията на страната - "чл.113, ал.9 ЗДДС".
Разпоредбата на чл.124, ал.1 от ЗДДС задължава регистрираните лица да водят отчетни регистри – дневник за покупките и дневник за продажбите.
Съгласно чл.113, ал. 2 от ППЗДДС регистрираните лица на основание чл.97а, 99 и чл.100, ал.2 от закона отразяват в дневника за продажбите единствено документите, издадени във връзка с извършените доставки на услуги по чл.21, ал.2 от закона с място на изпълнение на територията на друга държава членка, както и получените доставки на услуги, за които данъкът е изискуем от получателя по чл.82, ал.2, т.3 от закона и извършените вътреобщностни придобивания с място на изпълнение на територията на страната.
НАП все още само по телефона дават консултации
Гърците ще ви издадат фактура, за транспортирането на резервните части транспортен документ .
За работеща или неработеща фирма става на въпрос?
Не, пише се само входящ номер на декларацията  и размер.
Здравейте,
мои познати преди години работеха там, но тук всяка година подаваха документи за възстановяване на удържания данък там.
Вие счетоводителят ли сте или управителя?
Вижте си счетоводната политика на фирмата, след това погледнете ЗСч, ЗКПО, НСС 1 и т.н. и си преценете какво ще подавате,
Безработните лица, чиито правоотношения са прекратени по тяхно желание или с тяхно съгласие, или поради виновното им поведение на основание чл. 325, т. 1 и 2, чл. 326, 330 и 331 от Кодекса на труда, чл. 103, ал. 1, т. 1, 2 и 5, чл. 105, чл. 107, ал. 1, т. 1 – 4 и чл. 107а от Закона за държавния служител, чл. 162, т. 1 и 6, чл. 163 и чл. 165, т. 2 и 3 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, чл. 226, ал. 1, т. 4, 6, 8 и 16 от Закона за министерството на вътрешните работи, чл. 101, ал. 1, т. 5, 7 и 9 от Закона за Държавна агенция „Разузнаване“ и чл. 165, ал. 1, т. 2, 3 и 5 и чл. 271, т. 2, 3 и 5 от Закона за съдебната власт или по други закони, получават минималния дневен размер на обезщетението безработица съгласно Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за срок 4 месеца.
Чл. 11. Определя се дневен минимален размер на обезщетението за безработица
за 2021 г. – 12,00 лв
Прочетете ЗКПО, СС 16... А това е от основи на счетоводството:
Счетоводно отчитане на продажбата на Дълготрайните материални активи /ДМА/
При отчитането на продажбата първо трябва да се отрази издаваната от предприятието данъчна фактура и получената от нея сума.
Д-т Клиенти (ако не са получили парите) или парични средства с продажна цена + ДДС
К-т Приходи от продажби на ДА
К-т Разчети по ДДС

За отразяване на отписване на продадения актив:
Д-т Амортизация на ДМА
Д-т Разходи по продажби на ДМА с остатъчна стойност
К-т ДМА
В края на отчетния период разходите и приходите се приключват в сметка Печалби и загуби и се установява финансов резултат от продажбата.
Прочетете чл. 113 от ЗДДС там е казано за поредността на номерацията.
От 08.03.2021 с пик от НАП ще се виждат сумите, които са подадени от куриерските фирми за лица търгуващи с наложен платеж.