Благодаря :)
 Вчера пак ту имаш връзка със сайта на НАП ту нямаше :) Дано да не изпуши като търговския преди време.
Здравейте колеги,
подавам  Справка по чл. 73, ал. 6 и ми дава следната грешка: Грешка във формата на подписаните данни.
Вчера подавах и нямаше проблем, Работя с ПП Регата.
Някой днес има  ли същият проблем? Звънях в НАП ... работят от 9 :)
Ще следя казуса, защото в една нова фирма, която поех установих, че на едно от лицата цялата 2020 г. е подавана декларация обр. 1 и са внасяни осигуровки, но няма подадено уведомление за сключен трудов договор. Управителят на фирмата ми показа подписан трудов договор, но справка няма при него. От старото счетоводство, не му изпращали такива неща .... Ще очаквам колежката да сподели как е минало в НАП, защото ходих в НОИ да питам за предписание /лицето е с ТЕЛК/ и ме препратиха към НАП.
За първи път чувам, дружествата да имат "периферни разходи'.
И "най-икономическата схема" е да си седи в Гърция.
Относно въпросите за откриване на фирма, осигуряване и т.н. си намерете счетоводител и адвокат. Защото освен тези въпроси ще имате още много.
Успех в осъществяването на проекта :)

За вас транспорта започва от Капитам Андреево и приключва в Пловдив. Длъжни сте да начислите ДДС, но това не е точно транспортна услуга, защото те наемат  вашият шофьор да им докара техният камион
За тази фактура от Германия още ли питате?
Започвам отзад напред. Не ни благодарете! Отидете някъде да се понаучите на счетоводство. Най- добра школа са счетоводните къщи.  Относно "с  какъв документ се прилага в счет.Програма -делта", ако искате им се обадете, прочетете във форума им или задайте въпрос там. Дали окава влияние "ма ДДС" отворете ЗДДС.
С това можем да сме ви полезни.
Не искам да се заяждам, но не може да водите счетоводство на фирми и да не сте наясно с тези неща.
Фактурата издадена от Apple е за покупка, но не уточнявате каква и дали следва да я отнесете като фирмен разход. За да не ви начисляват ДДС във фактурата си дайте ДДС номера, или си прегледайте регистрацията и си попълнете нужната информация.  Начисленото ДДС можете да си го възстановите, но зависи за какво е.
Каква е раликата между граждански договор и трудов договор? Отговорите ли си на въпроса ще прецените.  Риск печели риск губи.
Обикновенно ВОД се доказва с транспортни документи /товарителници, CMR, заяки, договори/.
Изгодно е първо, ако не сте счетоводител да си намерите такъв.
От къде сте наясно, че като реализирате 20000  какво и къде да се регистрирате.
Второ, не винаги прочетеното в нета е най-правилно.
Успех с продажбите!
за фактурите м. 02 и 03 имате право на данъчен кредит. През разчетни сметки си ги отнасяте за разходи в 2020 г.  м.01 н еможете да ползвате данъчния кредит.
Интересно от кога бюрата по труда изплащат доходи :)  Доколкото знам изплащат обезщетения. И как ще включите нещо в служебната бележка, което не е изплатено от вас?
Чл. 41. (1) (Изм. - ДВ, бр. 52 от 2019 г., в сила от 02.07.2019 г.) В 7-дневен срок след изтичане на всеки месец и година лицето по чл. 3, използващо ЕСФП, отпечатва съкратен отчет на фискалната памет от всяка ЕСФП в обекта за съответния период.
Съгласно Наредба за елементите на възнаграждението и за доходите, върху които се правят осигурителни вноски, когато осигурителят осъществява две или повече дейности, основната му икономическа дейност се определя от дейността, в която са заети най-голям брой лица, работещи по трудово правоотношение. . В този случай при определянето и не се вземат предвид работниците и служителите, които са общофункционално свързани с всички дейности на осигурителя. / Допълнителни разпореби на НАРЕДБА ЗА ЕЛЕМЕНТИТЕ НА ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕТО И ЗА ДОХОДИТЕ, ВЪРХУ КОИТО СЕ ПРАВЯТ ОСИГУРИТЕЛНИ ВНОСКИ/ 
Няма как да  регистрирате фирма след няколко месеца, и да искате разходите направени сега да ги впишете като разход. Правите си фирма и почвате да трупате разходи.  Колегата ви е написал обърнете се към счетоводител за консултация или към адвокат.
Това е нов вид заведение явно :)  отиваш на фризьор, но в същото време си на заведение :) Погледнте в БАХБ има група: 
16.Група р – “кафе, чай, какао”
14.Група о – “безалкохолни напитки, боза, натурални минерални, изворни и трапезни води”
Интересно е и ХЕИ как ще реагират :) Ще следя с интерес :)
Не, искат си харитията. Вчера бях в НОИ-София, Слезе една служителка от 2 етаж и сърдито почна да събира документите на всички, които сме за упълномощаване и започна разпит, кой се е подписвал на Заявлението и кой го подава. Много нереформирана институция са НОИ :(