СОЛ сам си е подавал болничният и Д1 и явно е грешно!
Г-жа Изключително много Ви Благодаря!
Да, има доходи от сбободна професия и таблица 2 ми е грешна и вече не знам как да я попълня!
Здравейте колеги! Искам помощ за попълването на ГДД по чл.50 за 2020г. От НАП ми я връщат вече два пъти. Прилагам снимки. Много Благодаря!
Здравейте! Моля, за помощ по следния казус:
Поех счетоводството на професионален домоуправител и нещо не мога да организирам счетоводното отчитане.
Домоуправителят има договор с входа, за което ние издаваме фактура. От epay.bg в банковата сметка на дружеството всеки месец влизат парите, които живущите заплащат за таксите. От тези пари се заплащат режийните на входа. Бихте ли ми помогнали какви контировки да използвам, за да бъдат правилно осчетоводени чуждите пари, тъй като те не са ни приход.
Благодаря!
Не са разходи на собственика! Благодаря Ви!
Здравейте,
Имам доста плащания по банков път за стоки от AMAZON и др. сайтове за които нямам фактури и няма изгледи да ни изпратят. Платени са от банковата сметка на дружеството. Искам да попитам как е правилно да осчетоводя тези плащания. Мисля си да ги осчетоводя в сметка 609 Др. разходи и да увелича финансовия резултат или другия вариант е да върна парите в касата.
Как е най- правилно да постъпя според Вас? Благодаря!
Здравейте, Имам нужда от помощ!
Издаден ми е ревизионен акт за 2016-2017г.
Начислени са ми :
Корпоративен данък-4162,46
ДДС-14503,85
Лихви - 5910,20
Счетоводните ми записвания са следните:
Дт нерзпределена печалба/ Кт разчети за корпоративен данък- 4162,46
Дт разходи за дейността/ Кт разчети за ДДС- 14503,85
Дт разходи за лихви/ Кт др. разчети с бюджета- 5910,20
Питането ми е следното:
1,Какви счетоводни записвания да взема за да начисля печалбата от 41624,63лв, тъй като собственика иска да си разпредели дивидент?
2, При ревизията сме обявили стоки за 28000лв, че не са налични , те съответно са ни начислили ДДС. Как да изпиша тези стоки?
Благодаря на отзовалите се!
Здравейте,
Моля за помощ по следният казус!
Българско дружество регистрирано по ЗДДС в България и Германия извършва покупко- продажба на стоки онлайн основно в Германия.
Какво трябва да се подава в България относно ЗДДС? Получават се фактури от Амазон.
Аз мисля, че в Германия трябва да се подава ддс само за покупко- продажбите на стоките.
В България трябва да се подават фактурите от Амазон и също така в дневниците по ддс да се подават фактурите за покупко- продажбите с общата сума.
Правилно ли разсъждавам или греша?
Благодаря предварително!
Здравейте, Моля, за помощ!
Дружество регистрирано по ЗДДС в България ще продава през Амазон. Предлагат се стоките на различни доставчици. Доставчиците фактурират към българското дружество, а нашето дружество префактурира стоката към крайния клиент, като се слага съответната надценка. Стоката се изпраща от доставчика.Тази дейност се развива в по- голямата си част в Германия.
Какви са задълженията на българското дружество относно ЗДДС? Кой член трябва да се напише във фактурата при продажба към краен клиент в Германия или данъчно задължено лице в Германия?
Благодаря!
Здравейте,
Моля за помощ в попълването на ГДД ПО ЧЛ.92 и по-точно част" Разходи, представляващи доходи на местни физически лица по ЗДДФЛ и разходи за задължителни осигурителни вноски, свързани с тях (чл.42, ал.1, 5 и 8)"
Имам лица на граждански договори и не мога да се ориентирам кои суми трябва да попълня. За м. Декември 2019г. възнагражденията и осигуровките са платени през 2020
Благодаря Ви предварително!
Здравейте,
Искам да попитам Възможно ли е Управител на ЕООД, който до момента се осигурява по ДУК да се прехвърли като самоосигуряващо се лице?
Здравейте,
искам да попитам следното:
Българско дружество нерегистрирано по ДДС иска да продава стоки в ЕС. Задължително ли е да се регистрира по ДДС.
Благодаря Ви предварително!
Здравейте,
казусът е следния:
Физическо лице дава под наем собствения си автомобил на дружеството.Колата се ползва за служебни и лични нужди.
Върху наема на автомобила дължи ли се данък натура?
Здравейте колеги! Моля за помощ!
Мой клиент е пропуснал да ми даде приходи за 2016г. и съответно да ги отбележа в ГДД за 2016г.Вече е минала година! Сега иска да си поправи грешката. Моля, посъветвайте ме какво на направя!