Здравейте, как следва да се тълкува понятието "свързани лица", използвано в Закона за акцизите и данъчните складове в следния текст:
Специализиран малък обект за дестилиране е обект, който отговаря едновременно на следните условия:
- той е правно и икономически независим от който и да е друг обект за дестилиране и не осъществява дейността си по предоставен лиценз, т.е. не е свързано лице с лице, което е производител на етилов алкохол (ракия).
Когато жена е регистрирана като собственик на такъв обект, а едновременно с това нейният племенник също е регистриран - това следва ли да са свързани лица?
Здравейте, интересувам се фирма Специализиран малък обект за дестилиране - казан за варене на ракия, освен в Агенция Митници, трябва ли да се регистрира някъде другаде (в друга инстанция) и да подава Заявление за регистрация (например: НАП, Министерство на икономиката и т.н.)? Освен това наред с Декларациите и останалите документи, които се подават в Митницата, следва ли да се подават и други документи някъде, като изключим осигуровките на собственика и Декларация образец 1 в НАП?
Сега виждам, че талона е от 21.01.2010 г., т.е. трябва да се подаде от тогава
Много Ви благодаря за съвета и отделеното време. Пожелавам Ви приятен и усмихнат ден! :smile1:
на ниския процент - без болнични
Здравейте!
При подадена декларация за самоосугуряване на земеделски производител с начална дата 15.02.2011 г., как би могла да се коригира на 03.01.2010 г., при подадена годишна данъчна декларация за 2010 г., подадена декларация образец №6 и подадени декларации образец №1 за всички месеци, включително регистрация като земеделски производител?
Здравейте, трябва ли Специализиран малък обект за дестилиране - казан за варене на ракия, да има касов апарат? От Наредбата се подразбира, че трябва, но от Митницата казали, че отчитането ще става с някакви бланки или нещо подобно (собствениците не са разбрали точно).
Не е за месец февруари, затова не знам как да процедирам.
Здравейте, искам да попитам при сбъркан ВАТ № на доставчик при ВОП как се процедира. Реално сумите са верни, но само номерът е сбъркан. Ако някой има подобен случай, моля да сподели.