И в справката за трудовите договори проверих вече го няма.
Прието ми е уведомлението само за сведение ,при друг такъв случай.
В сметката за изплатени суми за четвъртото тримесечие /наеми/ сума по тази сметка  е 3000 лв. не съм приспадала НПР и съм попълнила сума за получаване 3000 лв.  Като чета коментарите се замислям дали не съм сгрешила някъде.Тези НПР трябва ли да се попълват според мен не, те ще се декларират в ГДД.
В справката за уведомленията /КЕП/ видях,че лице което е освободено 2005 г. си стои неосвободено,тогава съм подавала  в НАП на място уведомленията имам си справка за прието уведомление  и редовни записи.Ако проведа разговор с тях предполагам,че и те ще ми кажат,че не е освободено ,ако подам сега с толкова стара дата системата дали ще го обработи или ще ми го отхвърлят.Предварително благодаря.
По кредита на 401 програмата ми веднага го отразява в дневника за покупки в м.декември,затова ползвам други сметки но плащането трябва да бъде по 401  и се получава кредитно салдо минус,и то в оборотната в края на годината малко не ми харесва,но така ще си остане.
Притеснява ме,че в края на годината с/ка 401 ще бъде с кредитно салдо минус.
А когато плащането е в 2013 г. ?
 Ако сте прочели и моят коментар значи е правилно това което съм написала.
И аз се обърках през 2013 за трите тримесечия   съм издавала сл.бележка и сметка за изплатени суми подавана е и декларация по чл.55 за четвъртото само сметка за изплатени суми в която е записана само брутната сума като изплатена без подаване на декл. по чл.55  това е за наеми .Смятам,че не трябва да попълвам нищо друго това е достатъчно за деклариране от наемодателя. Ще си подам и декларация по чл.73 до 30.04.2014 г.Правилно ли е това?
А тази 304 с/ка без аналитичност да я създам като сметка ли ?
Колеги,м.12/2013 имам кредитно известие за допълнителна отстъпка върху стоки през цялата година.Затрудних се,имам около 1000 фактури от този доставчик на стоки , а и стоките повечето са реализирани.Някакъв вариант за осчетоводяване без да минавам през всичките фактури.Знам,че ще ми се отрази в отчетите но ще го имам в предвид когато ги изготвям.Благодаря предварително.   
За четвъртото тримесечие не се удържа и внася данък от наемателите.
Ако програмата ви позволява две дати дата на въвеждане и дата на документа възползвайте се като дата да въвеждане е 2014 г.
Ако е регистриран по ДДС е желателно.
Направа на циментова площадка пред и около магазин /които е заведен като ДМА / за около 1000 лв .Двоумя се дали тази площадка да я заведа като отделен ДМА.Предварително благодаря.
А когато собственик на ЕООД предостави заем може ли да бъде безлихвен ?
Сърдечно благодаря.
Платен е 15.10.2013 ,а това идва в четвъртото тримесечие това ме притеснява.