Става въпрос за едно лице които има такива доходи  може да не съм се изразила правилно или само в приложение 1 трябва всичките да се декларират от трудови и гр. договори.
В приложение 1 се декларират доходите от трудови правоотношения,а в приложение 3 таблица 7 от граждански договори правилно ли е ? Благодаря предварително .
Начислени но неплатени заплати за м.01 и няма да се изплатят до м.03 можели да пусна Д 1 и Д 6  преди крайния срок  например  на 23.02.2013
Предварително благодаря.
И как ги отдавате под наем.Ако ваши работници отидат да работят в друга фирма пускате им фактура за услугата ,ако са по тр. право отношения при вас и не са освободени.
Да използвам темата,може ли за няколко месеца да направя превод на ОВ с едно платежно нали отпадна попълването на периоди. Чл.7 ал. 8 от КСО ме задължава отделно платежно за всеки месец. Някой пробвал ли е?
 Може но, като прочетох Чл.7, ал. 8 КСО - За всеки месец осигурителните вноски ще се внасят с отделен платежен документ.И защо да бъде така като не са задължителни периодите.
Да използвам темата,колеги може ли на СОЛ които не е внасял осигуровки за 2012 г. с едно платежно да ги внесе за цялата година/ преди 60 г е / 
Преводите по договор с ДБТ по кои сметки се отнасят минават ли през гр.60 заплати и осигуровки или в гр.70. Моето е Проект ново начало от образование към заетост финансирано от ЕС.
Трябва да си изготвите протокол за въвеждане в експлоатация на ДА в които ще запишете дата и месец и година  и това ще ви бъде началния период за амортизация,а може и датата на придобиване,ако оттогава влиза в експлоатация.Това,че сте на загуба да не ви притеснява,все пак това са непризнати разходи.
Коя субсидия декларираме в ГДД- 2012 г. Получената за 2011 или за 2012 .Защото имаме превод през 2012 г. за двете години.
По  първия въпрос трябва да извършите преобразуване,по втория от датата на въвеждане в експлоатация.
Моля,ако някои е наясно да се включи.
ГДД с бар код в част VІІІ справка 2 на ред 3 автоматично се изписва ДА и не може да се променя а нямам преотстъпване на авансови вноски,ако остане това ДА декларирано грешно ли е. Същото ДА го има и в т.27 от декларацията.При внасяне на данъка без стотинки ли е и тази година не видях никъде в указанията.
Приходите от субсидия облагаем оборот ли са по ЗДДС чл.96 след като вече са облагаеми по ГДД. Благодаря предварително
Аз подадох с ОПП попълнен изцяло ,ако е имало дейност не може без него нали има движение на средства,а има ли подаден за 2011 г.
ГФО за 2012 г. към статистика с ел.подпис, а за ТР към НАП отделно ли трябва да приложа отчети . Не можах да си изясня.Предварително благодаря.
При непълно  работно време 4 часа с тр.възнаграждение 500 лв. всеки месец сумата е 250 лв.,като чета забележките в МОД трябва да бъде различно в зависимост от р.д. на месеца но програмата така ми ги изчислява притеснявам се дали съм в нарушение,ето и текста:
 Минималният осигурителен доход за работниците и служителите, които съгласно условията на трудовия договор работят при непълно работно време или непълен месец, се определя пропорционално на законоустановеното работно време, съответно на пълния брой на работните дни през месеца.
За м.12.2012 по новата или старата програма подавате?