Попълвате колкото месеци се е осигурявал,ако е цяла година тогава 12 месеца ако през годината е започнал дейност или е прекратил няма да бъдат 12 месеца
Минимални месечни размери на осигурителния доход за самоосигуряващите се лица съобразно облагаемия им доход за 2013 г. от упражняване на съответната трудова дейност като самоосигуряващи се лица в случая  ЕТ  е дохода преди приспадане на задължителните осигурителни вноски или след приспадане на вноските.Облагаем доход 6300 лв.годишна данъчна основа 4500лв. Преди приспадане е облагаем доход но не съм сигурна.
Ще подавам само уведомления,а не декларация .Не намерих за попълване на уведомления .Редактирах като предполагах и да излезе за попълване уведомление но е само декларация.Да не би да има някаква промяна и да съм я пропуснала.
И аз не мога да открия откъде да изтегля имам настройките,ако някой е успял нека да помогне.
Не успявам да прикача справката за оборотите и декларацията в заявлението за регистрация по ДДС с ел.подпис ,ако някои скоро е подавал заявление моля да ми помогне.
Подадох на около 8 фирми вчера към 14 ч. преди малко получих резултат  само на три . Не беше ми се случвало и на мен досега.
 Изчисляване на  данък върху брутно трудово възнаграждение.Върху сумата болничен работодател трите дни начислява ли се данък? Според мен тази сума се приспада от брутното възнаграждение и личните осигуровки и така се изчислява данъка.
Понеже имам и отстъпка и бонус по отделно във ф-рата на датата на възникване на данъчното събитие притеснението ми беше за бонуса затова се затрудних. Благодаря за изчерпателният отговор и помощта.
Данъчна ф-ра от доставчик за покупка на стоки преди сумата на данъчната основа имам с минус сума отстъпка бонус,която е приспадната от данъчната основа начислен ДДС и обща сума. Този бонус смятам да го приспадна  от стойността на самите стоки,правилно ли ще бъде. За да бъда по ясна това е дан.ф-ра ,а не кредитно известие.
 Предполагам два протокола сте приложили към декларация  обр. 6  от които единият се връща с вх. № с писмо от НАП. Няма как на обратната разписка да има вх. № за обр.6.
Да използвам темата ЕООД нерегистрирано по ДДС има субсидия за първото тримесечие трябва ли да подава Декларация по чл.55 . Замислям се защото е ЕООД ,но не е регистрирано по ДДС.
Тогава ще декларирате дохода върху които са дължими осигуровки само по ГД  в двете таблици.
Според мен не трябва да се попълва  таблица 1 и 2 . Като ЗП не е задължен по граждански договор ,ако всичко е внесено не би трябвало да има изравняване.
И данъкът трябва да се внесе до 30.04.2014 за първото тримесечие ,нали не греша.
Колеги влизате ли в сайта на НАП и въобще работи ли, имам за подаване но не успявам;
Да така е попълвате всички .
За четвъртото тримесечие придобитият доход,а за първите тримесечия облагаемия защото дължимият данък е върху облагаемият доход,а не придобитият