Част ІІІ таблица 2
Авансов данък по реда на ЗДДФЛ, внесен от данъчно задълженото лице
Колона 2 придобит доход попълвам сумата която е облагаема  /след приспадане на разходите/ или реално придобитият доход /нетни приходи/ Според мен  трябва да бъде облагаемата сума.Правилно ли е ?


Значи записвам удържания и внесен данък,а не дължимия.Благодаря.
Трябва да впиша удържания и внесен данък както съм го декларирала в декларирала  по чл.55.В указанията е записано,в  Част ІІ, колона 10 посочете размера на удържания данък, ако има такъв.
Колона 10 от справката размер на  удържания данък, дължимият ли се посочва или удържаният и внесен.До тук стигнах и моля за съдействие.
Направените през отчетна година допълнителни безлихвени парични вноски от съдружниците в дружеството на основание чл.134 от ТЗ, не трябва да се  декларират в приложение 4 защото това не отговаря на критериите за сделка  в случая сделка няма.
Ако вляза в подадената и импортирам с променения  файл това ми позволява и ме пуска да я подам и подпиша предполагам,че ще замести предходната  няма къде да отбележа , че е корегираща.
Попълнете си декларация с бар код като нанесете данните автоматично се изчисляват лихвите  и може да ги видите.
Подала съм декларация по ел. път  трябва да корегирам заради приложение 4 .Влязох за корегиране не ми даде импорт на файл и излязох защото ми излезе декларация 1010 а без дейност прочетох предходните коментари отпреди година но не успях може би има някаква промяна.
ГДД чл. 50 приложение 2 част 5 справка 7 сделки със свързани лица.ЕТ е  собственик на фирмата също така и данъчно задължено лице.При необходимост  на средства в касата въвежда суми мисля , че тази справка е като приложени 4 по ГДД чл. 92 правилно ли го тълкувам нека да го обсъдим.
Имах в предвид парични вноски в ЕТ ос собственика.
А това отнася ли се за ЕТ той и в двата случая е физическо лице.
Внесена парична вноска през 2013 г. от Управителя 8 000 възстановена 4000 трябва да декларирам 8000 лв. заема е без лихви правилно ли ще бъде ?
По сметка  за централния бюджет ще внасяме ДДС и всякакви други данъци по ведомост по годишни декларации ,че ще пускам платежни за ДДС да не направя грешка.
Проверете в банката дали е извършен превода може да не са преведени.
Нещо се обърках.Прогнозирана данъчна печалба за 2013г. 4600 лв ,счетоводна печалба към 31.12.2013 г. 4900 лв..Ще бъдат ли начислени лихви тези 20% върху разликата от декларираната и реалната печалба ли са.
Пишете възнаграждението върху което са начислени осиг.вноски ,а във вашия случай е 350 лв.
Работник желае да бъде назначен на работа на 4 часа длъжността е продавач консултант.Зная от опит че ИТ  ги следи стриктно тези тр.договори.Ако работника в молбата посочи,че желае да бъде с такова работно време и се обоснове надявам се да няма неприятности с ИТ . Дали това е добре или има и други варианти,моля за мнение.
Затрудних се при попълване сумите в ред 5 на таблицата - начислена данъчна амортизация включва ме ли начислените през 2013 г.  или без тях  защото ги попълваме  в колона 3. Предварително благодаря.