Когато след подаването на годишната данъчна декларация се установи, че дължимият годишен корпоративен данък надвиши с над 20 на сто сумата от определените месечни авансови вноски за съответната година или когато 75 на сто от дължимия годишен корпоративен данък надвиши с над 20 на сто сумата на определените тримесечни авансови вноски за съответната година, върху превишението над 20 на сто се дължи лихва, определена по реда на чл. 89, ал.5.
Декларацията е една но има два записа в две отделни колони,това ме притеснява.
Ще подавам Д6 2 бр. за м.01/2014 без данъка  и 01/2014 само с данъка 2 бр. декларации трябва да запиша като подавам? Предварително благодаря.
Благодаря значи правилно съм се насочила.
Стелажи на стойност 1600 лв. завеждам в с/ка 206 стопански инвентар затруднявам се при определяне на   категория актив при изготвянето на плана за амортизация ,клоня към категория VІІ с 15% норма но не съм сигурна.Моля за мнение за което предварително благодаря.
Д 6 СОЛ 13/2013   ЕТ има изравнителни вноски трябва да се декларират заедно с авансовите в една Д6 правилно ли ще бъде? Благодаря предварително.
ЕТ с печалба за 2013 г. 6400 лв. трябва да се осигурява през 2014 г. върху 450.00 лв.от м.януари ли трябва да започне осигуряването в/у 450 лв. или от м.април не можах да намеря указания ,ще помоля за съдействие.
ДУК на собственик  на ЕООД попада ли в тома приложение ?
Подадена е декларацията но съм пропуснала да декларирам загуба за приспадане през следващите години.Ако подам нова със същите данни дали ще препокрие предходната?
Ако не е много голяма сумата покрийте си с нея следващи задължения.Както си прецените,те сумите са в една сметка.
Благодаря ще се възползвам от тази .
Ако имате друга със задаване на нормата да изчислява  амортизациите и остатъчната стойност може и нея да я публикувате.
Колеги къде мога да намеря екселска таблица за изчисляване амортизации на ДМА.Преди съм срещала из нета сега не можах да открия.Предварително благодаря.
Имах скоро такъв случай без срок ми дава нередовен запис,понеже така е декларирано при постъпване.
Ако сте с КЕП вижте в справката за трудовите договори с какъв код е въведено и с него го освободете,а срока трябва да попълните иначе няма да го приемат.
За самоосигуряващите се лица през 2014 год. ежемесечно ли ще се подава Д6  или едноклатно както беше досега ,като чета  стигнах до този извод това не се ли отнася само за работещи по трудови правоотнощения .
 Благодаря за помощта, с/ка 961  активи в употреба отчетени като разход ,ако го заведа в тази сметка при излизането му от употреба как ще закрия сметката това се замислям в предвид,че няма да се ползва дълго време.
Закупен автобус /мини/ на цена 480 лв.,осчетоводен  на разход но той ще се ползва за основната дейност автобусни превози, според мен има право на разход гориво и резервни части и  мога да си ползвам ДДС  по разходите.
Моля за мнения.
Не може с ел.подпис, разпечатвате я подписвате и на място в НАП или по пощата.
По добре си направете ново плащане,а в следващото плащане на ДЗПО си намалете сумата с надвнесеното.Аз така бих постъпила другия вариан в НАП  на място.