Какво натрупвате в 613 сметка?
А и по ДОПК лихвите се погасяват едва след като се погасят всички главници. Няма смисъл да превеждате, ако имите други задължения.
Управителят трябва да упълномощи притежателя на електронния подпис и то като упълномощено лице. Прочетете чл. 15 и чл. 13 от ЗТР.
Аз затова си имам ел. подпис като ФЛ и подавам като съставител всичко. Фирмите много си сменят управителите, подписите и изобщо е какафония.  :smile1:
 v.vasileva,
какъв е конкретно Вашият казус?
Декларира се по ЗМДТ в двумесечен срок след получаване на разрешението за ползване.
Получаването на разрешението за ползване е и моментът, когато сградата минава от незавършено производство в продукция (щом е за продаване).
Колкото до прословутия акт образец 19, той вече е отменен, но пък при ревизия от НАП го искат :smile1: Ама това не го прави основание за деклариране на сградата пред общината.
Здравейте,
Когато получателят на услугата е данъчно задължено лице, а такова е всяко лице, което извършва независима икономическа дейност, и същевременно е от страна от ЕС и е получател на услуга от друга страна от ЕС, този получател е длъжен да се регистрира за целите на ДДС.
При нас това е регламентирано с текстовете на член 97а, ал. 1; чл. 82, ал.3 и чл. 3, ал. 1
С което искам да обърна внимание, че Вие трябва да издадете фактура с текст "обратно начисляване", да я включите във VIES, а контрагентът Ви да бъде така любезен да се регистрира и да си самоначисли данъка.
 :good:
Я не се задълбочавайте. Кой ще Ви гледа анкетната карта.
За ДДС.
Това, което стои в НА в текста "продава ... описан недвижим имот.... за сумата ХХХ,ХХ лева"
Няма пречка да продаде тор.
Какво Ви притеснява?
В ЗКПО недвусмислено е казано:
Чл. 83. (2) (Нова - ДВ, бр. 110 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) Авансови вноски не правят:
1. (изм. - ДВ, бр. 94 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г.) данъчно задължените лица, чиито нетни приходи от продажби за предходната година не превишават 300 000 лв.;
Не е ли на същите гишета, на които се представят болничните на хартия?
При сделки с недвижими имоти данъчната основа се обосновава документално с НА.
Каквото пише в него - това е данъчната основа.
 Вторият се пенсионира с инвалидна пенсия и до навършване на възрастта за пенсия за прослужено време ще трябва да се осигурява.
??? Това откъде го взехте???
Пенсионерите имат еднакъв осигурителен статус, независимо от вида на пенсията.
В качеството си на СОЛ те сами избират дали да се осигуряват за пенсия, дали за всички осигурителни рискове, или да не се осигуряват по КСО, а само по ЗЗО, което са задължени да правят.
Ако, обаче, са по трудов договор или по договор за управление, те трябва да се осигуряват независимо от това, че са пенсионери.
Двамата съдружници са вписани като управители в ТР и не са длъжни да сключват договори, ако преценяват, че не желаят или не могат да внасят осигуровки, извън тези по ЗЗО.
ЕТ без дейност ще публикуват ли в ТР
Не.
Отговаряте на текста на чл. 7, ал. 4 от ЗДДС, ако сте регистрирани в Германия:
Скрит текст :
Само, че нямате задължение да издавате протокол при ВОД.
Между страните от ЕС няма митнически ограничения и преференции.
Веднъж обмитена при вноса в България, тази стока, вече свободно от митнически формалности, се транспортира в рамките на европейския общ пазар.
Когато продавате стоката от гръцкия склад, ще прилагате съответното законодателство. Българският ЗДДС действа до изпращането на стоката от територията на България в Гърция, при което извършвате ВОД.
Фактурирате на цената, която сте договорили.
Чл. 92, ал. 3 прилагате когато искате да възстановявате месец за месец без да изчаквате срока на процедурата по чл. 92 ал. 1.
Сега, имайки натрупани три поредни периода за процедура, следва да приложите чл. 92, ал. 1, да си попълните 6 000 лв. в кл. 80, Приложението по чл. 68, ал. 4 от ППЗДДС, но поне няма да попълвате справки по чл. 92, ал. 7 от ЗДДС.
Здравейте,
1. Да Българската фирма ще издаде фактура с текст "обратно начисляване" и основание чл. 86, ал. 3 във вр. с чл. 21, ал. 1. Фактурата ще се отрази в дневник продажби и във VIES декларацията.
2. Българската фирма има право на данъчен кредит за разходите, свързани с услугата.
3. От гледна точка на ЗКПО няма нищо специфично. Формирате приход от продажба на услуга.
Здравейте,
При придобиването на стоката от Русия в българия имате внос с право на данъчен кредит.
Последващото транспортиране на стоката до Гърция ще е ВОД в България и ВОП в Гърция, където трябва да се регистрирате по ДДС.

Вижте чл. 6, ал. 3, чл. 7, ал. 4 и чл. 13, ал. 3