Трябва първо да установите дали имате доходи от място на стопанска дейност в Гърция. Прочетете  съответната СИДДО http://www.tita.bg/page/154 , защото тя е определяща:
     чл. 13. Когато в международен договор, ратифициран от Република България, обнародван и влязъл в сила, се съдържат разпоредби, различни от разпоредбите на този закон, прилагат се разпоредбите на съответния международен договор.

Ако формирате доходи с място на стопанска дейност в Гърция, приходите и разходите ще се приспаднат от финансовия резултат в България. При подаване на ГДД по чл. 92 попълвате приложението за печалби (доходи), обложени в чужбина, за които се прилага метод за избягване на двойното данъчно облагане като спазите текста на ал. 6:
(6) (Нова - ДВ, бр. 94 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г.) Данъчно задължените лица прилагат към годишната данъчна декларация доказателства за размера на внесените в чужбина данъци. Изречение първо не се прилага за печалби/доходи от източник в чужбина, по отношение на които в спогодба за избягване на двойното данъчно облагане е предвиден метод за избягване на двойното данъчно облагане "освобождаване с прогресия".
Фактурирали сте стока, а не транспортна услуга.
Правилно сте начислили 20% данък.
Питайте в Гърция. :smile1:
От гледна точка на българското законодателство фирмата ще има приходи от чужбина.
Останалото е въпрос на регламентация в чуждата държава.
Отговорни български политици заявиха по националната телевизия,  че в Гърция не ползвали касови апарати.
Здравейте,
Бих Ви посъветвала лицето да си подаде документи за обезщетение, а там ще му дадат декларации за попълване, ще направят съответните проверки по ЕГН и ще му отпуснат обезщетение или ще му откажат.
Тук никой не би се ангажирал с конкретен отговор, а общите положения са обсъждани многократно. :smile1:
Съхранението във ферментаторите не повишава ли качеството на виното и не променя ли цената му? Ако предположението ми е вярно, то би следвало разходите за ферментаторите да отнасяте в незавършено производство. :hmmm:
Освен облагане с данък или глоба нищо друго не е в правомощията на НАП.
Фактурите се издават за доставка на стока или услуга.
В цитирания от Вас чл. 50 пише: "Освободена е доставката на стоки или услуги:..."
Независимо, че фирмата няма ДДС номер, според мен трябва да издадете фактура с текст "обратно начисляване" съгласно чл. 86, ал. 3, защото американската фирма е данъчно задължено лице по определението в ЗДДС (чл. 3, ал. 1) и мястото на изпълнение е извън страната съгл. чл. 21, ал. 2.
От гл.точка на ЗДДС значение има мястото "в страната", "в страна от ЕС", "в трета страна". Шумен или Русе - все едно са в страната и режимът на облагане е един и същ.
При проверка ще Ви начислят лихви за закъсняло плащане на ДДС.
Съгласна съм :good:
Действайте според документите. Оставете впечатленията си :smile1:
Счетоводството работи с документи, а кое как на кого изглежда е продукт на субективно възприятие, което няма нищо общо с документалната обоснованост на счетоводните записвания и данъчното третиране на стопанските операции.
Издадените в Испания фактури отчитате в Испания. :smile1:
Ако направим нотариално заверено пълномощно , че аз се разпореждам с имота и имам право да го отдам под наем и да получа дохода?
Разбира се, че с пълномощно имате право да отдавате под наем и да декларирате дохода. :smile1:
ЕООД-то със задължение към банката е ДЛЪЖНИК.
Другото ЕООД, което го замества в дълг е ПОЕМАТЕЛ.
Банката е КРЕДИТОР.

Вие се интересувате от записванията при поемателя.
Той става длъжник на банката и кредитор на предишния длъжник.
Можете да запишете
Д-т Предоставени заеми, партида на длъжника
    К-т Получени заеми, партида на кредитора

Имах подобен договор преди три години, осчетоводих го по този начин, одиторът го прие като правилен :smile1:

Продажбата на дялове не е доставка на услуга и не включвате във VIES.
Относно втория въпрос за първи път чувам за доставка на разходи?!? Уточнете какво доставяте, какво пише във фактурата? Нима сте фактурирали "представителни разходи"?!?
Съгласно § 1, т. 14 от ДР на ЗДДС хостингът е „Услуги, извършвани по електронен път“ .
Мястото на изпълнение на доставката е на територията на България и доставката е облагаема.  Когато доставчикът е данъчно задължено лице, което не е установено на територията на страната и доставката е с място на изпълнение на територията на страната и е облагаема, данъкът е изискуем от получателя когато получателят е данъчно задължено лице по чл. 3, ал. 1, 5 и 6. Вие сте такова лице.

     чл. 97а. (Нов - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) (1) На регистрация по този закон подлежи всяко данъчно задължено лице по чл. 3, ал. 1, 5 и 6, което получава услуги с място на изпълнение на тери-торията на страната, които са облагаеми и за които данъкът е изискуем от получателя по чл. 82, ал. 2.

С две думи, имате задължението да подадете заявление за регистрация не по-късно от 7 дни преди датата, на която данъкът за доставката става изискуем (авансово плащане или данъчно събитие), като данъчната основа на получената услуга подлежи на облагане с данък. :smile1:
Доколкото разбирам, пропуснали сте да подадете отчет продажби. Случва се, не изпадайте в паника :smile1:

Аз бих ги включила в следващия отчетен период за следващия месец.
Има си и текст от ЗДДС:
Корекции на грешки при декларирането
...................... грешките се поправят, като:
               1. лицето извърши необходимите корекции в данъчния период, през който грешката е установена, и включи неотразения документ в съответния отчетен регистър за същия данъчен период - при неотразени в отчетните регистри по чл. 124 документи;

Установили сте грешката (неотразен документ) в следващия отчетен период (през юли) и в същия период (СД за юли) включвате неотразения документ :good:
На основание чл. 4, т. 2 от Наредба № Н-18 от 13.12.2006 г. за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства (обн., ДВ, бр. 106 от 2006 г.) физическите лица, които не са търговци по смисъла на Търговския закон, не са задължени да регистрират чрез фискално устройство извършваните от тях продажби на собствена и непреработена селскостопанска продукция, с изключение на продажби във или от търговски обекти в лицензираните стокови борси и тържища или закрити помещения, като магазин, склад или други подобни.

В тези случаи физическите лица трябва да издават документ за придобитите от тях доходи от продажба на произведена земеделска продукция, съдържащ минимум следните реквизити:
- наименование и номер на документа, съдържащ само арабски цифри;
- дата на издаване на документа;
- име/наименование, адрес и номер за идентификация по чл. 84 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс на издателя и получателя;
- предмет и стойностно изражение на стопанската операция.

Физическите лица - земеделски производители, които се облагат по реда на чл. 29а от ЗДДФЛ прилагат Закона за счетоводството и се приравняват на еднолични търговци. Това означава, че в тези случаи регистрираните земеделски производители - физически лица, трябва да издават документите, които са задължени да издават и едноличните търговци.
Доколкото ми е известно, участието на адвокат в адвокатско дружество с нищо не променя характеристиките на извършваната от него адвокатска услуга, която се изразява в преки доверителни отношения с клиента. Услугата се извършва от адвокат, а не от дружеството - ЮЛ и адвокатът издава договор за правна защита.
Не обърнах внимание, че сте получателят.
Да, точно така. Няма значение дали продавате или не зърното. Като получател на облагаема доставка, който е регистриран по ЗДДС и доставката е за икономическата дейност, имате право на данъчен кредит. Той с9е упражнява като включите данъчния документ (протокола) в дневника за покупките в някой от следващите 12 месеца.

Прочетете прословутия чл. 97а от ППЗДДС:
Скрит текст :