И никой не предположи, че жената може да има усложнения от грипа, да е лошо лекувана и поради това да има продължаващо заболяване....

Ех, колеги...  :blush:
Вие сте посредник в тристранна операция.
Документите, които се изискват са изброени в чл. 9, ал. 2 на ППЗДДС:
Скрит текст :
Има разлика между пари на собствениците и пари на дружеството.
Здравейте, ss_julio

При така подадена декларация за избор на облагане, физическото лице - земеделски производител формира финансовия си резултат по реда на ЗКПО, след което от данъчната печалба приспада направените и дължимите през годината осигуровки, данъчните облекчения (ако има право на такива - ТЕЛК и др.) и така получава облагаемия доход.
Всъщност забраната май произтича от ТЗ, а не от ЗКПО ...... сама си дискутирам , ще съм благодарна и на участие на други колеги  :smile1:
Забраната произтича от ТЗ, както правилно отбелязвате, но не води до санкции от какъвто и да било вид.
Можете да отчетете дивидента в намаление на неразпределената печалба от минали години за 2014-та, а през 2015-та, когато е взето решението за изплащане на дивидента, да го декларирате и да платите данъка в срок.
Х1 - 4,1 - 4000                                  8,1 - 4000
Х2 - 4,1 - 2400        5,1 - 4000           8,1 - 6400
Х3 - 4,1 - 2300        5,1 - 6400           8,1 -  8700 

Липсват оцветените в червено :smile1:
Да вписан е!
Трябва ли да се осигурява тук в Б-я, ако не пребивава тук?

Темата е подробно разисквана във форума.
http://www.kik-info.com/forum/index.php?topic=5090.0

Има и други подходящи дискусии по въпроса. :good:
http://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,7555.0.html
След като ООД-то вече не съществува и не е прекратено чрез прехвърляне към правоприемник, няма субект, задължен да съхранява архивни единици на ликвидираното предприятие.
Фирмата фактически е предоставила парите на физическо лице, а дали е заем или не е зависи от това дали има  договор за заем и какво е уговорено в него (може да е дарение, което е данъчно непризнат разход и ФЛ да плат данък дарение :smile1:).

ФЛ трябва да подаде декларация за получения заем, ако отговаря на текста на чл. 50, ал. 1, т. 5, б. в), а именно "непогасената част от получените парични заеми през данъчната година, ако размерът им общо надхвърля 10 000 лв., с изключение на получените кредити, предоставени от кредитни институции по смисъла на Закона за кредитните институции;"
За всички процедури си има срокове по ЗДДС и ДОПК и се съмнявам да Ви ускорят възстановяването в зависимост от датата на подаване на СД за м.03.
Променете стойността на активите, което във вашия случай означава да ги запишете в новия данъчен амортизационен план с нулева стойност, ако все още ги ползвате, или изобщо да не ги записвате, ако вече не ги ползвате.
Намалението на балансовата стойност до размера на възстановимата стойност се третира като загуба от обезценка. Загубата от обезценка на актив се признава веднага като текущ разход за дейността. (СС-36)

Конкретно записване:
 Дт с/ка 608 Разходи от последващи оценки на активи
   Кт с/ка 241 Амортизация

Скрит текст :
Съгласно чл.115, ал.10 от ППЗДДС (в сила от 01.01.2010г.) корекции на грешки във VIES декларацията се извършват по реда на чл. 126, ал. 2 и ал. 3, т. 1 от ЗДДС.
            При установени грешки до изтичане на крайния срок за подаване на VIES декларация: 
       - Неотразените или неправилно отразените данни могат да бъдат включени или коригирани като се подаде в рамките на крайния срок (14-то число) нова VIES декларация, заедно със справката-декларация по ЗДДС и отчетните регистри (чл.126, ал.2 от ЗДДС).
       
                При установени грешки след изтичане на крайния срок за подаване на VIES декларация:
    - В случаите когато грешката касае неотразени документи необходимите корекции се  извършват в данъчния период, в който е установена грешката, като се включи неотразения документ във VIES декларацията за този данъчен период (чл. 126, ал.3, т. 1 от ЗДДС).
          - В случаите когато грешката касае неправилно отразен документ, необходимите корекции се извършват в данъчния период, в който е установена грешката, като се включи неправилно отразения документ със знак “–“ и едновременно с това се отрази този документ с коректните данни във VIES декларацията за този данъчен период (чл.115, ал.10 от ППЗДДС).

И аз пробвах токущо със същия резултат :smile1:
Благодаря Ви, Ирена. Може би ще се застраховам и ще пуснем осигуряване през ЗП на 420 лева.
:good:
В крайна сметка това винаги може да се промени в началото на годината, нали :smile1:
И давта начина са правилни, но ако има съображения за изисквания, свързани с финансиренето по програмата, то нека остане осигуряването през ЗП, но на 420 лв.
Разходът е за външна услуга. В зависимост от това дали лицето е СОЛ или не ще издадете СИС и ще му удържите авансов данък. Ако е СОЛ ще му искате деклапация за това и документ по чл. 7 от ЗСч за окосяването.

Приходът е приход от други продажби.
По първи въпрос - ЧФЛ не е длъжно да посочва предоставен заем по чл.50, защото съгласно същият член, ал. 2 чуждестранните физчески лица подават декларация по чл. 50 за:
- придобитите през годината доходи, подлежащи на облагане с данък върху общата годишна данъчна осно-ва и с данък върху годишната данъчна основа по чл. 28
- доходите, подлежащи на облагане с патентен данък по реда на Закона за местните данъци и такси
- в случаите по чл. 37а.

По втория въпрос мога да Ви предложа да помислите върху атписване на задължението към заемодателя на основание чл. 46, ал. 1 , т. 4 от ЗКПО:
     
Скрит текст :
Ако кредиторът се откаже от вземането си, просто ще го дадете на приход, ще отчетете евентуално някаква печалба и ще платите някакъв данък.

А иначе в баланса се посочва в групата на краткосрочните задължения. В декларацията не фигурират здължения и вземания, а резултат :smile1:
Не не е тази графа.
"Признаване за данъчни цели на непризнати разходи за лихви от прилагане на режима на слаба капитализация (чл.43, ал.2)" се отнася за лихви, които не са били признати по режима на слабата капитализация и след това са настъпили условия за признаването им.

Вие вече сте отразили намалението на печалбата като сте кредитирали 729 (въпреки, че се питам защо 729, а не 709?!?), която приключвате със 123 и после не преобразувате, както вече коментирахме :smile1:
Смущаващо е, че е отразено плащане с ПН, а не прихващане. Да няма някое ПН, за което не знаете?
Иначе е възможно от НАП да е прихванато.
И тъй като така или иначе сте в процедура от м.12, която изтича в м. 02, направете си приспадане на остатъка от 200 лв.
Когато наемодателят е ЕТ, а не ФЛ, не издавате служебна бележка и не удържате авансово данък.