vish , нали казвате , че клиента  Ви е регистриран по ДДС  в Гърция , следователно е ДЗЛ и според мен не следва да начислявате ддс.
Грешката е моя,  alfa е права - чл. 21, ал.2
Мисля, че попадате в хипотезата на чл. 21, ал. 4, т. 4, буква "б" -  услуги, свързани с транспортна обработка на стоки и мястото е  мястото, където фактически се извършва услугата, т.е. България.
Означава, че начислявате ДДС.
Тогава доставката е на територията на България и е облагаема.
Вие ще начислите 20% ДДС, а немците ще си го искат чрез тяхната приходна агенция.
Към alniel
Твърдението не е мое авторско, а на адвокат :smile1: Намирам го за логично, особено в този сучай на отчитане на фирма без дейност. Каква пазарна стойност бихте определили за тази услуга, при положение, че в нета имаше описани случаи на дъмпингово счетоводно обслужване на фирми по ДДС за по 10 лв. месечно?
Голяма ли е сумата?
Да кажа и аз мнението си :smile1:

Облигационни отношения са отношения по ЗЗД. Може да не са сключени в писмена форма. Не е задължително и да са възмездни. Ако не сте свързани лица, то безвъзмездната услуга не е отклонение от данъчното облагане.

Мисля, че няма пречка да направите тази дребна услуга без притеснения.
Чувала съм, че сега не правят такова прехвърляне. По ЕГН са надвнесени - поискайте възстановяване по 129 от ДОПК.
По ЕИК трябва да ги внесете отново.
До 16.07 - нули.
От 16.07 - обезщетенията за болнични и майчинство.
може ли да кажете къде мога да прочета

Ето едно подробно разяснение на НАП:
http://www.kik-info.com/forum/index.php?topic=1566.0
Обърнах Ви внимание на матрицата за проверка, защото общият принцип за определяне място на изпълнение на услуга, между регистрирани по ДДС лица, е залегнал в ал. 2 на чл. 21: "Мястото на изпълнение при доставка на услуга, когато получателят е данъчно задължено лице, е мястото, където получателят е установил независимата си икономическа дейност. "

В този случай:

"Мястото на изпълнение на доставка е извън територията на България.

Съгласно чл.86, ал.3 не се начислява ДДС в България при доставка с място на изпълнение извън територията на страната.

Задължително трябва да се включи във фактурата основанието за неначисляване на ДДС.

Примерен текст за фактура:

Доставката не подлежи на облагане с ДДС в България, съгласно чл.86, ал.3 и във връзка с чл.21, ал.2. Обратно начисляване.
The delivery is not a subject of VAT taxation in Bulgaria in accordance with art 86, par. 3 in connection to art.21, par.2. Reverse Сharge.

Доставката се включва във VIES декларацията, ако получателят е регистрирано за целите на ДДС лице в друга държава членка.
"

Отделно има услуги по ал. 4, които са обвързани с мястото на фактическото физическо предоставяне на услугата:
(
Скрит текст :

Кажете с две думи каква услуга ще извършите и ще Ви ориентираме какъв документ да издадете. :smile1:
Декларациите подавани в срока не са коригиращи и последната е валидната. Мисля, че не пречи последната да се подаде по електронен път, независимо как е подадена предидущата.
Начални салда за ЕТ ще са началните салда на ЗП за 2014-та
Не съм удовлетворена от структурата и обхвата на указанието.
Таблица 2, която е за Авансов данък по реда на ЗДДФЛ, внесен от данъчно задълженото лице, не се попълва в случай, че е попълнена таблица 1 за авансовите вноски от платеца на дохода.
Според описаната ситуация, лицето е СОЛ. Сменило е през годината фирмата, през която се осигурява авансово, но си остава СОЛ. От това следва, че подава Д6 като СОЛ в срок до 30.04
Здравейте,
Отношенията "възложител - изпълнител" предполагат извършване на услуга и не може да се третират като ВОД (ВОД е доставката на стоки между две страни от ЕС). Начисляването на данък при тези сделки е обвързано с мястото на изпълнение на услугата, което се определя по чл. 21 от ЗДДС.
Тъй като не сте дали подробности относно характера на услугата, можете да направите проверка като заложите конкретни данни в следната матрица:
http://www.kik-info.com/check/check_place.php
Разсадника, полето, сграда в строителството ... - не са работно място, а обект. Работното място е бюрото до прозореца в стаята на счетоводния отдел. :smile1:
А след като няма и целогодишна заетост, никой не може да Ви упрекне за ГД.
Ако приемете съвета ми, по-добре не искайте предварителни писмени становища от ИТ, защото ще го възприемат като нарушаване на спокойствието им и ще положат усилия да нарушат и Вашето. :wink1:
Предвид сезонния характер на работата, договорът за извършване на определена работа по ЗЗД (Граждански договор) е най-подходящата форма на заетост в селското стопанство. ИТ биха Ви упрекнали в прикрит ТД, ако заварват работниците Ви на бюро от 8 до 17 часа. При Вас нещата са точно обратните - не можете да спазвате 8-часов работен ден. Знам как се работи на село - започва се рано, в 5-6 сутринта, после от 11 до към 15-16 се почива и после отново се работи до тъмно. Никакъв ТД не може стриктно да обхване тези условия.
Работила съм като счетоводител в земеделска кооперация и на постоянен ТД са били само домакина, един тракторист и трима пазачи. изброявам ги, за да се види, че това са хора, които (освен тракториста) нямат отношение към производствения процес. останалите работници винаги сме наемали по ГД и не сме имали проблем с контролните органи - НАП, ИТ, НСЗКБ
Имах подобен проблем и се оказа от настройките.