Като започнем да отговаряме с колони и стават обърквания. :smile1:

Посочвате си до 11 м. какви амортизации сте начислили за 2013 г. и нататък нямате нищо за попълване, защото към 31.12. активът е отписан и напълно амортизиран.
Ако активът е напълно амортизиран за данъчни цели - посочвате в колона 3 данъчната амортизируема стойност, а в колона 4 - начислената данъчна амортизация.
Прилагате чл. 37, т. 4:
чл. 37. (Доп. - ДВ, бр. 106 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г.) Непризнатите за данъчни цели приходи и разходи от последващи оценки и от отписване на вземания по реда на чл. 34 се признават за данъчни цели в годината, в която настъпи едно от следните обстоятелства:
               4. с влязло в сила съдебно решение е постановено, че вземането или част от него е недължимо; непризнатите приходи и разходи се признават за данъчни цели само по отношение на недължимата част от вземането;

А опростената част от вземането - на разход.
Тоест,  ако е само на трудов договор няма да подава данъчна декларация? Благодаря!


Ако има само ДОХОДИ от трудов договор - няма да подава.
Прави сте - да се произнесат специалистите. И за мен отговорът ще е интересен :smile1:
Здравейте,
Отново ще се повторя - дайте дрехите на консигнация, приемащият ще има грижата за документалното оформяне.
Когато нещата потръгнат, което Ви пожелавам, ще обсъдим вариантите за оформянето на дейността Ви. :smile1:
А ако няма разлика между продажна и цена на придобиване?
Ако няма разлика в цената или ако е продадено на по-ниска цена, няма да има облагаем доход и няма да се декларира :smile1:
ТРЗ не е стихията ми :smile1:

Може и да бъркам, но мисля, че се прилагат следните текстове:

От КТ:
Чл. 224, ал. 2 "Обезщетението по предходната алинея се изчислява по реда на чл. 177 към деня на прекратяването на трудовото правоотношение."

От НСОРЗ:
Чл. 18. (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 67 от 2009 г.) Среднодневното брутно трудово възнаграждение по чл. 177, ал. 1 от Кодекса на труда се установява, като начисленото при същия работодател брутно трудово възнаграждение за последния календарен месец, предхождащ ползването на отпуска, през който работникът или служителят е отработил най-малко 10 дни, се раздели на броя на отработените дни през този месец. Среднодневното брутно трудово възнаграждение по чл. 177, ал. 2 от Кодекса на труда се установява, като уговореното в трудовия договор основно и допълнителни трудови възнаграждения с постоянен характер се раздели на средномесечния брой работни дни през съответната календарна година.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 83 от 2007 г., в сила от 01.07.2007 г., доп. - ДВ, бр. 10 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 67 от 2009 г.) При определен месечен размер на трудовото възнаграждение установеното по ал. 1, изречение първо среднодневно брутно трудово възнаграждение се коригира с коефициент, получен от отношението на броя на работните дни на месеца, приет за база, и броя на работните дни на съответния месец, през който се ползва отпускът.
Здравейте,

Подробна дискусия по зададения въпрос можете да прочетете в следната тема:
http://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,3173.msg15521.html#msg15521
alfa,

Без да се стремя да те разколебавам в убедеността ти относно тълкуването на свързаност на разни видове лица, позволявам си да обърна внимание върху следното:

Първо, това не е необжалваемо съдебно решение и не може да служи за прецедент като съдебна практика.

Второ, ключов аргумент за доказване свързаност налицата е б. "м" на т.3 във вр. с б."д" на т. 4, т.е. най-обтекаемите фолмулировки от разгънатото определение за свързаност, според които тя е налична когато едното лице може да контролира другото като "може по друг начин да упражнява решаващо влияние върху вземането на решения" на първото. Ми това е една от удобните "вратички" оставяни във всеки закон!   :smile1:

Горното е лично мнение , но не го приемай лично към теб :give_rose:
Много интересна дискусия!

Произтича от факта, че се налага за пореден път да гадаем какво е искал да каже законодателят.  :smile1:

Като оставим настрана обстоятелството,че има множество дефиниции за свързани лица за целите на различни закони, тук следва да се концентрираме върху определението в ДОПК, защото към него препращат ДР на ЗКПО.

От това определение разбираме, че за данъчни цели са свързани лица роднините изброени в б."а" като физически лица. А за юридическите лица се отнася бб."г" , "д", "е"...

Във връзка с горното и като вземем предвид, че дори едното от лицата в предмета на спора има и друг съдружник, за правилна приемам позицията на delphine.

Може би, щеше да възникне съмнение, как да се тълкува определението и коя буква да се приложи при сделки между две ЕТ на роднини, но за другите дружества, в които юридическото лице е отделно от физическото и между двете юридически лица няма свързаност чрез участието на физически лица в управителните и контролните органи на съответните дружества, за каква свързаност по ДОПК говорим?
СИС се издава при плащането.
Служебна бележка - обща за годината.
В края на месеца, следващ тримесечието (без четвърто тримесечие) - внасяне на удържания през тримесечието данък и подаване на декл. по чл. 55.
Без да знаем основанието за непризнаване на данъчния кредит, не можем да дадем обосновано мнение. Всички предположения може да се окажат подвеждащи.
Ако:
БМ - базов месец, през който работникът или служителят е отработил най-малко 10 дни
ТМ - текущ месец, през който се ползва платения отпуск

То платеният отпуск е равен на:
{(Заплата за отработено времеБМ + доплащане за стажБM + добавки с постоянен характерБМ)/отработени дни БМ} * (дниБМ/дниТМ) * дни в отпуск ТМ
Чл.6, ал. 3 от КСО гласи:
Осигурителните вноски за работниците и служителите и за лицата по чл. 4, ал. 1, т. 7 и 8 се дължат върху получените, включително начислените и неизплатените, брутни месечни възнаграждения или неначислените месечни възнаграждения, но върху не по-малко от минималния осигурителен доход по ал. 2, т. 3, а за лицата, за които не е определен минимален осигурителен доход - минималната месечна работна заплата за страната и не повече от максималния месечен размер на осигурителния доход.

Според мен, при ДУ става дума, че осигуряване има при определено възнаграждение.
Когато няма възнаграждение, няма и осигурявне.
Само Ви обръщам внимание, че подобни странни договори пораждат съмнения у контролните органи за укрити доходи. :smile1:
За какво наемате стелажите?
Защо да не го приложите, ако наистина е изтекъл срокът на годност?
Здравейте vikytyy,

Ако сте сигурни, че ще реализирате продажби, по-добре е от самото начало да регистрирате фирма.

Ако не сте сигурни в бъдещото търсене и в успеха на предприетото, сам по себе си опитът да продадете нещо не е закононарушение и няма за какво да бъдете глобявани.

Защо не опитате да продадете част от нещата си през сайт от типа на продавалника? Никой не забранява да продавате лични вещи и за това не се дължат данъци. Така поне ще разберете дали има интрес към колекцията Ви.
Минималният месечен размер на осигурителния доход за самоосигуряващите се лица, които не са упражнявали дейност през 2012 г., както и за започналите дейност през 2013 и 2014 г. е 420 лв.
Ами за четвъртото тримесечие  СОЛ следва ли да подава декл.по чл.55 ?
Ако питате за доходи на СОЛ по чл. 29 и 31, за които се дължи авансов данък по чл. 43 и 44, то НЕ следва да се внася такъв за четвърто тримесечие (чл.65, ал. 12) и съответно НЕ се подава декл. по чл. 55.