Не се начислява ДДС.
чл.69, ал.2
Въпросът не е за право на данъчен кредит, а за начисляване или не на данък за услуга към трета страна.

Ще подчертая, че ЗДДС по отношение на услугите изисква определяне на мястото на извършване на услугата. А то се определя по чл. 21от ЗДДС.
Скрит текст :

Когато мястото на изпълнение е извън територията на страната, на основание чл. 86, ал. 3 не се начислява ДДС.
Зависи как е регистриран.
Ако е по чл. 96, т. е задължителна регистрация, трябва да отпадне основанието за задължителна регистрация. Т.е в първия месец, в който за предходните 12 месеца има по-малко от 50,000 оборот, може да подаде искане по чл. 108.
Ако е регистриран по чл. 100 по желание, няма право да прекрати регистрацията си по-рано от 24 месеца, считано от началото на календарната година, следваща годината, в която е извършена доброволната регистрация. Естествено трябва да отговаря на условието да няма основание за задължителна регистрация по това време.
Здравейте,
Субсидиите при отсъствие на дейност, се отчитат в ГДД по чл. 50 като доходи от други източници в приложение 6 и ще бъдат обложени 100%.
Ако съхрани дейността до получаване на субсидиите, дори да няма продажби, ще ползва 60% НПР за намаляване на облагаемата сума.
Ако лицето  епенсионер и внася само здравно, вторият вариант ще му е по-изгоден.
Здравейте,
На практика това е бартер и няма основание те да не издават фактура към Вас за стоката.
Чл. 6. (1) Доставка на стока по смисъла на този закон е прехвърлянето на правото на собственост или друго вещно право върху стоката.
И какво значение има?
Платецът на дохода не следва да му удържа данък, защото по 29а не се внася данък авансово, освен ако продажбите не надвишават праговете по ЗКПО.
Може също така ЗП да е избрал да се отчита по чл. 29а. Попитайте дали е такъв случая.
Скрит текст :
Здравейте,
Няма основание за издаване на такава бележка.
По чл. 45, ал. 4 се издава служебна бележка за изплатен доход и удържан авансов данък по чл. 43 и чл. 44 за доходи по чл. 29 /стопанска дейност/ и чл. 31 /отдаване под наем на имущество/.
В случая, предприятието, платец на дохода, няма задължение по ЗДДФЛ да удържа авансово данък.
А какво пише в договора или във фактурата поне?
Прехвърляте ли половината от собствеността върху матрицата? И как гръцкия контрагент ще упражни правото на ползване, владеене и разпореждане, за да може да се каже, че реално притежава право на собственост?
Здравейте,
Вие извършвате услуга към клиент от ЕС, защото матрицата не напуска страната, но Вие я изработвате по повод поръчка на този клиент.
Няма ВОД, но има услуга по чл. 21, ал. 2. В този случай правилно издавате фактура без начисляване на ДДС.
Вътреобщностно придобиване
Чл. 13. (4) Не е вътреобщностно придобиване:
8. (изм. - ДВ, бр. 94 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г.) получаването на стоки, изпратени или транспортирани от територията на друга държава членка до територията на страната с цел извършване на оценка или работа по тези стоки, която се осъществява на територията на страната, при условие че след извършване на оценката или работата стоките се връщат на изпращача на територията на другата държава членка;
9. получаването на стоки, изпратени или транспортирани от територията на друга държава членка до територията на страната с цел същите стоки да бъдат използвани за извършване на услуги на територията на страната, при условие че след извършване на услугите стоките се връщат на изпращача на територията на другата държава членка;

Според мен, извършвате услуга.
Може да е на трудов договор или на договор за управление.
Трябва да няма проблем, ако подавате като упълномощено лице, което е регистрирано в системата на НОИ за подаване на болнични.
Как мисля?!
Чета и препрочитам стандартите и прилагам написаното в тях без да внасям елементи на творческо пресъздаване. :smile1:
Здравейте,
Вижте НСС-16.
4.3. Административните и други общи разходи не се включват в първоначалната оценка, освен ако са пряко свързани с придобиването или привеждането на дълготрайния материален актив в работно състояние.

Не включвате тази такса в първоначалната оцинка на актива.
Ако е имало регистрация по ЗДДС и не е прекъсната, а сте подавали нулеви декларации, е добре да продължите номерацията.
Здравейте,
За оперативен лизинг имате право на ДК, ако автомобилът, пък бил той и лек, се ползва за икономическата дейност на фирмата. Ако включва и лично ползване, правите корекция.
А имате ли представа, за колко време се получава отговор от методолозите на НАП?
Благодаря!
Ако отидете на Аксаков в четвъртък след 13 часа, може и веднага да Ви отговорят устно и Вие ще прецените дали да пускате запитване за писмен отговор. Обичайно срокът е до 30 дни. Но може  и по-рано, въпреки че, сега е отпускарски сезон  :smile1:
Благодаря Ви много за отговора!
Според чл.3 ал.5 не следва ли, да не сме данъчно задължено лице. Такова ще бъдем, ако попаднем в условията на чл.3 ал.5 т.1. А това задължение за регистрация по чл.97а, не се ли отнася само за данъчно задължени лица?
Благодаря много за помощта!
Вие не сте орган на държавна или местна власт. Вие сте институция.
Здравейте,
Ако услугата е свързана с недвижим имот, мястото на изпълнение е местонахождението на имота.
Възстановяването на ДДС от друга държава членка на общността е подробно разяснено в портала на НАП
http://www.nap.bg/page?id=485