Това не е правилно, защото при проверка в регистъра ще излезне, че такъв номер няма. Може би е трябвало да запишете, аналогично на попълването в счетоводните програми, BG 999999999?
Но пък не е фатално от Ваша страна, защото не Вие ще подавате информацията по ЗДДС, а фирмата продавач и те навярно са наясно какво и как да попълнят в дневниците си.
Не пишете нищо, защото нямате такъв номер.
Не съм много навътре в ТРЗ проблематиката, но ми се струва, че подобно ДС не почива върху каквото и да било нормативно основание, от което следва, че не води до правни последици при евентуален спор. И в този ред на мисли, има ли значение дали е подписано или не?
Изчакайте мнението на специалистите от форума в тази област. :smile1:
Впечатлена съм! :yes3:

Съгласна съм с хода на разсъжденията Ви, единствено трябва да си изясните дали доходът от производство обхваща дохода от "управление на трансформацията" на продукцията изобщо или само на тази, която е Ваша....

Но това го споменавам само в контекста на задълбоченото Ви изследване. За данъчните съм почти сигурна, че ще обърнат само внимание на факта дали е  подадена декларация от ЗП и дали е попълнено съответното приложение. :smile1:
Подробно за давността можете да прочетете в следната тема:
http://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,3148.0.html

А глобата е отпаднала и по абсолютна давност - включете я без колебание. :smile1:
Здравейте,
Доходите по Таблица 1 и 2 от Приложение 3 са за продадена произведена или събрана продукция и за получени субсидии по повод такава продукция.
Вие сте извършили услуга, която не е по трудово правоотношение, следователно е по извънрудово правоотношение и правилно сте се насочили към попълването на Таблица 7. :thumbup:
От една страна, дарението си е възмездна доставка:
Скрит текст :
И при дарение данъчната основа е равна на тази при придобиването:
Скрит текст :
Но, от друга страна, Вие пишете, че актива е бракуван и го дарявате, т.е. можете  и да не издавате фактура:
     
Скрит текст :
.
... но трябва да издадете протокол по чл. 117:
   
Скрит текст :
Здравейте,
за платена застраховка гражд.отговорност на лек автомобил-на шефа- начислява ли се данък за р-ди за експлоатация на мпс??
Да, начислява се.  :smile1:
В годишната декларация  :smile1:
И се внася до 31 март на следващата година, което е мноооого далече. :smile1:
Аз съм свободна професия, СОЛ - колона 4 ли следва да попълня?
Да, колона 4 - получател на дхода.
Първото усровие за теглене на редит от която и да било банка е наличието на "чисто" удостоверение за задължения. Вариантът с кредита отпада по процедура.
Има една възможност за получаване на такова удостоверение при непогасени задължения, но тя е свързана с представянето на обезпечение в НАП, което да покрива сумата на задължението. Тогава удостоверението излиза "чисто" и търсите кредит.
Но пак ще се повторя, по мое мнение това е неефективно, защото оскъпява задължението и едновременно блокира свободни активи....
Насочете вниманието си в посока разсрочване на задълженията.
Защо Ви е да теглите кредит за погасяване на публични задължения? Много е неефективно.
Със същата декларация за регистрация на СОЛ, но спира попълването до "Декларирам : упражнявам..., прекратявам...., прекъсвам...., възобновявам...." И не заявява нищо по повод осигуряването :smile1:
Истината е една - търсете клиенти и работете. Може първоначално като свободна професия и с по-малки фирмички. Нещата постепенно ще Ви подскажат коя да е следващата стъпка.
В този форум има много хубав калкулатор за сравняване на ЕООД и свободна професия. Поразгледайте, изобщо поогледайте се. :smile1:
Присъединявам се към мнението на premier7008, защото най-малкото, за да имате право да сте съставител на ГФО, трябва стаж в зависимост от вида и степента на завършеното образование.
И друго - първо клиенти и след това обличаме юридическата дрешка на труда си. :smile1:
Щом имате желание да работите в тази сфера, пътища много....
Успех! :flowers:
Здравейте,
За 2006 г. дължимите вноски са погасени по давност, но за това Вие трябва да подадете искане за отписването им. За 2007 г. вноските още не са с изтекла давност.
Сроковете за определяне на давността са дадени в ДОПК:
Скрит текст :

Подробно разяснение на давността и нейното прилагане може да прочетете в следната публикация от същия форум:
 http://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,3148.0.html
Здравейте,
За брак на стоки, поради изтичане срока на годност на същите, не правите корекция на ползвания данъчен кредит и съответно същият не намира отражение в дневниците към СД по ЗДДС:
Скрит текст :
Това за всички самоосигураващи лица ли важи, защото и аз се обръках коя колона точно да попълня?
Естествено, че не.
Голяма група СОЛ са собственици на фирми и не получават доходи по граждански договор или от наем, или от дивидент и т.н., които да декларират и да внесат данък авансово.
Значи - категорична си - ще я облагам?!  :(
аз го чета така:
- до 5 години земеделските имоти са облагаеми
- след пет години и десет имота земеделски да продадеш - необлагаеми са.
Колеги,
Като декларирате заем, който физическо лице е предоставило и това физическо лице има само доход от трудови правоотношения, попълвате ли въобще някое от приложенията?
Аз мисля да декларирам само заетата сума. Парите са от продаден стар имот. Лихви по заема не са получени....
Очаквам вашите мнения :smile1:
Благодаря!
Аз имам идеи по въпроса. Да оцветяват в различни цветове от светло към тъмно и когато стане черно - да означава че всичко е загубено:)
Гласувам "ЗА" :thumbup: