Здравейте, искам да Ви попитам, дали собственик на ЕООД и % на инвалидност 73, може да ползва данъчните облекчения , както собственик на ЕТ?

Той си знае на какво е собственик :smile1:
Питащият е написал горното и просто обръщам внимание, че това облекчение важи за всички доходи като физическо лице, в т.ч. и за доходите като собственик на ЕТ. :thumbup:
В банката няма да му искат копие от ТД. Да каже, че е безсрочен, какъвто е по същество, и като Ви се обадят от банката, Вие го потвърдете.
Банките защо си мислят, че безсрочен договор с изтекъл изпитателен срок не може да се прекрати? :(
Като собственик на ЕТ може да ползва облекчение по чл.18.
Скрит текст :
За 2012 - 6% по препоръка на одитора.
Може да се включи в 2012г. и, дори да е подадена ГДД по чл.50, може да се подаде коригираща в срок до 30-ти април.
От ДОПК:
Скрит текст :
Колеги,
А не е ли по-лесно, ако ще отчита тези 200 лв. разход и ще подава образец 1010 в НАП, да си подаде на хартия при тях и нулевия ГОД и те да подават в НСИ.
Не се попълват лични имена и ЕГН. Попълвате адреса, дохода, удържания данък.
Те нали са регистрирани като ЗП-физически лица? Ако е така, какви разходи изобщо ще осчетоводявате и по кой закон? Имате нормативно признати 60 или 40 процента разходи.
Ако са ЕТ или търговци, ще имате при единия разходи за външни услуги, а при другия - приходи от услуги.
А не може ли да не се прави преоценка, а да се заведе готовата продукция по себестойност. Така  после няма да се преобразува данъчната декларация
В тази тема не се засяга въпроса за преобразуване на данъчната декларация, а за себестойността на продукцията в растениевъдството. Ако можете да заведете пшеницата в момента на жътвата по окончателно изчислена себестойност,  няма да имате нужда от завеждане по справедлива стойност и последващи изчисления.
За непреработена продукция - 60%, а за преработена - 40% :smile1:
След като се регистрира като ЗП в качеството си на ФЛ, следва да подаде декларация и там ще посочи, че ще се осигурява през ЕООД-то. В наредбата си пише:
При започване, прекъсване, възобновяване или прекратяване на всяка трудова дейност, за която е регистрирано самоосигуряващото се лице, се подава декларация по утвърден образец от изпълнителния директор на Националната агенция за приходите (НАП) до компетентната териториална дирекция на НАП, подписана от самоосигуряващото се лице, в 7-дневен срок от настъпване на обстоятелството.
Малко ме притеснява факта обаче , че възстановяването на разходи не представлява доставка по смисъла на ЗДДС...

Бихте ли пояснили какво искате да кажете с горното изречение?!
Пуснете декларация за неактивност. Статистиката не се интересува от суми под 1000 лв.
Включват се всички платени суми през 2012 г.
Плащането на данъка няма значение за тази справка.
Същите салда в Баланса. В ОПР - само нули. И това е достатъчно като инфо, че фирмата е без дейност.
Не са променяни правилата за изчисляване на болничните. Проблемът явно е странен. Болничният се изчислява на база последната година и половина и дори от тази година да са Ви намалили осигурителния доход, пак не би трябвало да има такава драстична разлика. Има горещи телефони на НОИ - обадете се и ги попитайте!
В подобна тема сме уточнили и как се облагат в зависимост от това, за какво са използвани.
http://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,2334.msg29800.html#msg29800
Не виждам на какво основание биха Ви написали предписание за корекция. Къде декларирате предварително на каква сума ще се осигурява СОЛа? В ОкД5 избирате само вида на осигуряването, т.е. процента. А сумата на осигурителния доход я заявявате именно с Д1 и стига да е между минималния и маскималния праг, всичко си е наред.
Щом така са Ви казали, питайте действително на горещата линия.
От друга страна, защо Ви е да внасяте вноски за 2009  година, ако се внесени за предходните 36 месеца и лицето е с непрекъснати здравноосигурителни права? А и да е с прекъснати, точно за 2009 год. не Ви вършат работа?