Привет create,
За твое успокоение ще споделя:
На едва минатюрна фирма със задължение само за един работник за декември и подадени Д1 и Д6 на 29.12.12 преведох сумите на 07.01.13.
И сега я проверявам и какво виждам - виси като невнесен ДОД със срок 10.01.13 и вече начислена лихва. Тръгнах да преглеждам отново декларациите и банковите извлечения - всичко точно. Сетих се да проверя входящите номера и установих, че в справката за задълженията е цитиран съвсем друг входящ номер на Д6.
Явно ще трябва да се ходи на място, да се носят платежни, да се подават искания за уточняване на плащанията, да се ....  :hysteric:
Какво ни чака не ми се мисли.
Дано я настроят тази система. Свещи да палим що ли?
Може да го осчетоводите точно както сте го описали.
Оснжвният документ за признаване на разходи за командировка е Заповедта.
За вътрешните документи започвам от №1, но фактурите си продължават  :smile1:
На какво основание посочвате ДОД без изплатен доход?
Ако данъкът за възстанояване през м.10 е изцяло прихванат, а този през м.11 не е прихванат или е останала неприхваната част, то Вие сте в процедура от ноември.
Здравейте, въпреки, че е в свободен текст,някой има ли някакъв образец за искане на отписване на осигурителни и данъчни задължения? не съм сигурен на кой чл. от закона да се позова
Малко по-горе в същата тема в отговора си от « Отговор #4 -: Декември 30, 2012, 18:15 » съм дала примерен текст, който използвах и подадох такова заявление. :smile1:
Здравейте!
Моят случай е аналогичен, но ви моля още веднъж за уточнение. Аз  внасям осигуровките си и подавам Д1 от името на ЕООД-то. Нямам начислени доходи от фирмата. Как подавам Д6 - като физическо или като юридическо лице?
Подавате Д6 в срок до 30.04.2013 с месец 13 и вписвате като осигурител Вашето име и ЕГН.
На самоосигуряващо се лице сме изплатили сума по гр. договор. Трябва ли да подаваме декл. по чл 55 новата
Декларация по чл. 55 подават предприятията  и СОЛ - платци на доход, когато са задължени да удържат и внесат данъка вместо получателя на дохода.
Вашият случай не е такъв, защото лицето, на което сте изплатили сумата е декларирало, че е СОЛ и е приложим текста на чл. 43, ал. 6 от ЗДДФЛ:

6) Когато платецът на дохода от стопанска дейност не е предприятие или самоосигуряващо се лице, както и когато лицето, придобиващо дохода, е самоосигуряващо се и е декларирало това обстоятелство пред платеца на дохода, размерът на данъка се определя и данъкът се внася от лицето, придобило дохода.

Няма за какво!
Лека и на Вас! :smile1:
Здравейте,
Цитираният член от евро директивата е следният:
Скрит текст :
Съответно чл. 44 се отнася до установяване мястото на доставката на услуга, което се определя като местоживеенето на получателя на услугата:
Скрит текст :
Вие се явявате лице – платец на данъка съгласно чл. 82, ал. 2, т. 3:
Скрит текст :
За целта следва да се регистрирате по чл. 97а от ЗДДС:
Скрит текст :

И последно, да, трябва да издадете протокол:
Скрит текст :

А ето и едно указание за издаването на протоколи в случаите по чл. 82, ал. 2, т. 3 от ЗДДС:

Скрит текст :

Искахте да се позовавате на членове и алинеи - постарах се да ви поднеса в изобилие.  :smile1: Дано не се обиждате от опити за шегички :give_rose:

Но всичко друго  си е съвсем сериозно.

Здравейте,
Не е необходимо да се прави протокол по чл. 117 за транспортната услуга от Турция, защото стойността на транспорта до първото местоназначение е включена в митническата стойност (чл. 47, ал. 1 от ППЗДДС):
 
Скрит текст :
Мисля, е по първия въпрос няма друг коректен вариант, освен да отнесете направените разходи към незавършено производство. Няма да ги отнесете в разходи за управлението, я? Нито пък можете да ги отнесете в готова продукция.
По втория Ви въпрос нямам мнение, не съм имала такъв случай, който да изисква прилагането на НСС-10.
Дано се включат и други колеги. :smile1:
За фактурирането на аванса важат правилата на доставката.
Във Вашия случай тя е облагаема със ставка 0%.
никой никого не е ритал, договорена цена е 100 лева, а не 310, просто питам много ли плащам или малко?
 това е
Сега, като конкретизирахте въпроса може да Ви се даде конкретен отговор.
И той е, че цената е нормална.
И при счетоводните услуги, както и при пазаруването на всичко друго, важи правилото, че пазаруването на дребно е по-скъпо за единица продукт, отколкото пазаруването на едро.
При повече документи сумата е по-голяма, но е по-малка на документ...
Е, ще полуват тогава наемите си хората вече през м.декември за цялата година на куп...и тогава какво се случва, след като за 4то тримесечение не се декларира наем?!
Би следвало данъкът да се внесе и декларира с ГДД от получателя на дохода както си беше до сега. :smile1:
Това, за което говорите  и на мен ми се виждаше като основание да не подаваме декларацията за дължимия през януари данък, но нали днес в последния момент пуснаха указанието.
Сега - да ни се маха от главата и да гледаме да мине по-лесно. :smile1:
За изплатените суми през м.декември:
В т. 3.1 - 2012
В т. 3.2 - нищо
В т. 3.3 - кликвате върху м.декември и се маркира. :thumbup:
От сайта на НАП нещо не се справих с бланката и тук споделям с вас лесна и удобна за попълване декларация по чл. 55, която явно ни е спешна! :smile1:
Успех на всички колеги утре!  :wave:
Какви осигуровки дължи собственик на ЕТ ПЕНСИОНЕР ПО БОЛЕСТ-С телк НАД 50%
Само здравни по 33,60 лв. месечно.
Задължението е към 2008. Срокът тече от 01.01.2009 и е пет години, т.е. до 31.12.2013 включително. На 01.01.2014 г. може да подаде заявление това задължение да бъде отписано по давност.