Защото доставчика не е регистриран по ДДС.
Място на изпълнение на доставката е на територията на България.
Съгласно чл.12, ал.1 доставката е облагаема с ДДС.
Следва да издадете протокол съгласно чл.117, ал.1, т.1

Според мен това не е правилно. Нямаме ВОП и не следва да се самоначислява ДДС.
Неведоми са пътищата Електронни! :smile1: В смисъл, че по тях изненадващо минават неща, които биха били върнати от служител, спазващ стриктно нормативите...
Един е начинът - да опитате. Може и да мине.
Аз бих си осчетоводила сделките, защото реално са извършени. ОкД5 касае началото на осигуряването и е малко вероятно да не се признаят сделките заради закъсняло подаване на декларацията. И изобщо е малко вероятно от това да се създаде проблем.
На 04.09.2012 г. фирмата е вписана в ТР или от тази дата има подадена ОкД5?
Вие осъществявате ВОД според приетите в ЗДДС определения. Както при износа, не начислявате ДДС, тъй като данъкът се начислява от получателя. Стоките не минават митница, но се регистрират през системата VIES. Т.е вие трябва да докажете, че действително сте извършили ВОД, а не сте продали в страната гроздето. Това става с подаване на VIES-декларация и с още документи описани в Правилника:
Скрит текст :

Здравейте,

имам майка, чието дете след 3месеца навършва 2години, същата жена е бременна отново и си е пуснала болнични, доколкото знам трябва да се подаде декларация за промяна на обстоятелства, интересува ме на каква база ще и се изчислят болничните?
Също и как ще и се изчисли второто майчинство, ако се смята 24месеца назад, болничните включват ли се?

По вашия въпрос има информация в темата тук:
http://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,1941.0.html
Лично аз подължавам да споделям мнението, че СОЛ сами избират как да се осигуряват и може да са и двамата на 420 лв.
Но на много места чета мнения, че дори да няма подписан договор за управление, съдружникът, който е вписан като управител в АВ трябва да се осигурява на МОД за управител за съответната дейност. :(
Може по ел. път. В Д1 отразявате всички данни - и коригираните и тези, които са си същите. В Д6 не се коригират данните в т. 1, 2, 3 и 9, а отразявате всички намалени стойности.
Най-добре попитайте на телефона на НАП - отговарят на такива въпроси веднага.
Зависи от възможностите на складовата ви програма.
Щом сте ги заприходили по групи, пак по групи ги изписвайте.
От м.06 сте в процедура по приспадане (това съм го подчертала в интерес на чистотата на терминологията - ние приспадаме ДДС, прихващат с други задължения данъчните).
За м.07 също сте на възстановяване.
За м.08 имате да внасяте, за което приспадате целия ДДС за възстановяване от първия месец от процедурата плюс още 1000 лв. от втория месец от процедурата.
Така за м.07 остават 79000 за възстановяване и започва втора процедура. Тя ще приключи следващия месец 09 с резултат за внасяне или възстановяване. :ok:
Ако ДДС-то от м.08 беше по-малко от това за възстановяване от м.06 вече щеше да е приключила процедурата по приспадане.
alfa, ти си умница и вярвам, че си ме разбрала... :smile1:

Просто издавате Заповед за прекратяване на основание чл. 325, т.9. Трябва наистина да нямате свободна щатна длъжност, отговаряща на промененото здравословно състояние на работника или ако имате такава, може той да не може да я заеме поради образователен ценз, специфична квалификация или други изисквания.
Прекратеният на това основание ТД дава възможност на лицето за получаване на обезщетение от трудовата борса, независимо дали получава пенсия по инвалидност.
Как да ви отговорим?
Прокуристът е на трудов договор. За работници и служители на трудов договор не се дължи вноска във фонд ГВРС.
Вписан ли е в АВ?
За какво е назначен прокурист при наличен управител?
За ЕООД-то, рентата, която заплаща на физическото лице е разход за външна услуга.
За ЕТ-то, което обработва наета земя, заплащаната рента също е разход.
За кой месец са данните - за февруари или март?
Авансовите вноски на СОЛ са върху избран от тях осигурителен доход, който не може да е по-малък от минималния, определен в ЗБДОО според дохода от предходната година или липсата на такъв и по-голям от 2000 лв. според определения максимален осигурителен доход в ЗБДОО за 2012 г.
Няма законово ограничение за промяна в размера на осигурителния доход. Не се разрешава промяна във вида на осигуряването. То може да се променя веднъж за всяка календарна година, с подаване на декларация по образец до края на месец Януари на съответната година.
не съм разбрала целта.
а текстът в закона за счетоводство е повече от императивен - и така трябва и да бъде.
а да не се спазва съзнателно основния закон , по който се работи в дадена професия, всеки си преценя какво е това.
:thumbup:
Мога ли да се регистрирам като ЗП при условие, че работя в Районен съд?
Можете.