Какво разбирате под "замразяване"?
Ако временно преустановява дейност:
1. Подава ОкД5 за прекратяване на дейност и съответно - на самоосигуряване. престава да плаща осигуровки и да подава Д1.
2. Ако е регистриран по ЗДДС - подава нулеви декларации до момента на възникване на задължение или възможност за дерегистрация.
Но при по-конкретен въпрос ще получите по-точен отговор.
Много благодаря за отговорите. Един познат от НАП - спец по ДДС ми отговори, че 5 дневния срок е до 31-во число ??? Напълно го разбирам, но...
Стигам до извода, че 5 дневния срок се брои от датата, която данъчните си изберат!?
Никой не оспорва правото на свободен избор на данъчните, но нека да го приемат за ограничено от рамките на нормативната уредба. :smile1:
Аз бих рискувала да поспоря с тях на този терен. :yes3:
До тук добре...
Ще си позволя да напомня само, че дисциплинарното уволнение по чл. 330, ал. 2, т. 6 от КТ е под закрилата на чл. 333:
Скрит текст :
Защо да не може?
Какво по-точно те притеснява? :(
Много интересен въпрос!  :smile1:
Моето мнение е, че доколкото в ЗДДС няма отделна част за начина на определяне на сроковете, то следва да се приложи общия за всички данъчни закони ДОПК.
Скрит текст :
И така, като се опирам изцяло на буквата на закона, считам, че във вашия случай крайният срок за издаване на фактура по полученото на 27.08.2012 г. авансово плащане е в 24.00 часа на 03.09.2012 г. :ok:
Да, представя се в НОИ. Декларация за банкова сметка също се носи, ако не е представяна до момента.
Това трябва допълнително да го обясняваш на хората, че е изискване на НОИ, за да избегнеш справедливото им негодувание от факта, че им искат да си откриват банкова сметка без да има какво да им се превежда по нея.... за всеки случай, за в бъдеще, ако се разболеят. Не са се сетили да им искат квитанция за платено гробно място, което със сигурност някой ден ще потрябва, докато болничен може повече и да не ползват докато са живи. :ok:
Да,
значи 604 / 421,независимо от отпуска,така ли
така е! :thumbup:
Вижте дали написаното в тази тема няма да ви свърши работа
http://www.kik-info.com/forum/index.php?topic=2043.0
ЯСМИН, не виждам какво трябва да регистрирате в НАП? Договорът е по чл. 68, ал. 1, т. 2 от КТ, което означава, че неговото прекратяване не е обвързано със срок на действие на трудовото правоотношение, а с извърщването на определена работа. Лицето си остава и през септември и го уволнявате по чл. 325, т.4 (ако до тогава шефът не е размислил отново). :smile1:
Предлагам ви примерни бланки за предложение и заповед за прекратяване на ТД по чл. 331 от КТ.
Мнението ми е, че щом българският управител не е съсобственик, няма друга възможност освен да бъде назначен по ДУК.
Не възниква задължение да начислите ДДС при доставката на тази услуга, съгласно чл.86, ал.3 и във връзка с чл.21, ал.2 от ЗДДС.

Потърсете съдействие от пощенския клон, през който сте изпратили писмото с обратна разписка. Те трябва да имат регистри.
По чл. 114 не е втори трудов договор, а договор за работа през определени дни от месеца. Ако сключва втори ТД при същия работодател е по чл. 110, а при друг работодател - по чл. 111.
Договорът по чл. 68 е основен трудов договор и мисля, че не може да се сключи като втори.
А договорите по чл. 110, 111 и 114 се прекратяват с 15 дена предизвестие и не се ползват от закрила при уволнение.
Ако през целия месец е в болничен, няма как да получи аванс, защото няма да получи и възнаграждение, а обезщетение за временна неработоспособност.
Калкулаторът е изчислил правилно.Проблемът не е в това, че лицето е пенсионер, а в това, че сумата е под 386,67 лв. преди признаване на 25% разходи и от там - под МРЗ (290,00 лв).
Ето ви малко инфо от същия форум:
http://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,400.0.html
Уважаеми scaramouche,
Статията е интересна, но би било полезно да споделите методическо указание относно определянето на средно месечния брутен доход по ЗДДФЛ, а не по отменения от шест години ЗОДФЛ.
Прави ми впечатление, че чл. 38, ал. 1 от действащия ЗДДФЛ е в сила от тази година и в него доходът от дивидент е определен като облагаем:

Чл. 38. (1) (Изм. - ДВ, бр. 99 от 2011 г., в сила от 01.01.2012 г.) С окончателен данък се облагат облагаемите доходи от:
1. дивиденти в полза на едноличен търговец;
2. дивиденти и ликвидационни дялове в полза на:
а) местно или чуждестранно физическо лице от източник в България;


Как бихте коментирали този текст?
Не го приемайте като заяждане. Нека помислим заедно, защото целта е да стигнем до извод, от който всички ще се ползваме. :smile1:
Заблуждавате се това с облагаем или необлагаем доход. Щом е доход се записва в удостоверението за детските. И то се записва БРУТЕН доход, а не след облагането му с данъците.

Освен болничните влизат е пенсиите. Защо влизат като са необлагаеми?
Таня-ЛС, аз точно това съм писала, че по чл. 12 от ЗДДФЛ доходът от дивидент е облагаем. Объркването идва от определянето на облагането по отделни източници и закони.
aleks_, ти си на верен път, защото чл. 16, цитиран от scaramouche касае определянето на облагаемия доход и данъчната основа по източници. В смисъл, че веднъж обложен по ЗКПО или с окончателен данък по ЗДДФЛ, съответния доход не се включва в ГДД повторно. Което не означава, че е необлагаем.
Скрит текст :
Определението за облагаем доход е в чл. 12.