Здравейте,
не посочвате вида на услугата, но ако е на общо основание по ЗДДС не се начислява ДДС.
По отношение на това дължите ли данък в Армения, направете си справка с този текст от действащата СИДДО с Армения:

Скрит текст :

За фактурата - да, инвойс и превод на български.
Няма проблем "голямото число". Изчислете ги, изплатете ги и не е речено да е точно по банка.
Здравейте! Искам да попитам - мога ли да се регистрирам като ЗП и да кандидатствам по дадена мярка (141 или 112), при положение, че съм общински работник (мл.специалист)?!
Благодаря предварително!
Няма законови ограничения.
Можете и следва да изплатите всичко.
Съобразно разпоредбите на Кодекса на труда, Закона за държавния служител и на Решение 12/2010 на КС:
- правото на отпуск, придобито и нереализирано до 31.12.2009 г. не се погасява по давност.
- платеният годишен отпуск, полагащ се за 2010 г., но неизползван в рамките на същата година, се погасява на 31.12.2012 г.
- платеният годишен отпуск, придобит след 01.01.2011 г.,се погасява с двугодишна давност, която започва да тече от началото на годината, следваща тази, за която се полага.

Здравейте,
трябва да освободя служител, който е работил на 4-часов работен ден от 24.10.2008 г., и до днес не е използвал нито ден платен отпуск. Какво трябва да му се изплати?
От гледна точка на трудовия стаж 4-часовият работен ден се признава като 8-часовия и работникът има право на платен отпуск, според уговореното в трудовия договор (най-малко 20 работни дни - чл. 155, ал. 4 от КТ), в пълен размер. Сметнете общо колко дни платен отпуск му се полагат за посочения период и ги умножете по начисленото среднодневно брутно трудово възнаграждение за последния месец преди отпуска, през който лицето е отработило най-малко 10 работни дни.
Е, това е въпрос към истински посветените в тайните на ТРЗ-то.... :yes3:
Аз съм просто счети и ползвам http://www.kik-info.com/calculators/staj-all.php  :ok:
Да се опитаме да отговорим  :smile1::
1. В трудовата книжка пишете от 18.12.2006 до 01.11.2007 (ден, от който лицето не е на работа) - 10 месеца и 13 дни.
2. В УП-3 пишете абсолютно същото, което и в ТК.
3. В УП-2 пишете от 18.12.2006 до 31.10.2007 (последният ден в осигуряване) - 10 месеца и 13 дни. (При 8 часов работен ден трудовият и осигурителният стаж са равни).
Не зная от какво точно разбирате, г-н ДТМ, но тази материя определено Ви е далечна. Похвално е старанието Ви да четете по въпроса, но отговорите Ви объркват питащите определено.
С извинения, ако намесата ми се счете като неприятелско вмешателство във форума, но питащата си е решила въпроса чудесно, а Вие а хвърляте във филми, от които трудно би се извадила после.
Дано отново не я съветвате само Вие.
Ако мнението ви по поставения въпрос съвпада с изказаното от p_lami, не беше ли по-логично да се ограничите с нещо от рода на: "p_lami, правилно процедирате, не сте в нарушение, защото (.... текст от нормативен акт......)?"
Ама вие да не се закачате нещо с колегата ДТМ?! :wink1:

Определено е права, поне според КСО - за сега.
Ако визирате следния текст от чл. 5 от КСО:
Скрит текст :
прочитът ви е свързан с проява на въображение, а не е продиктуван от стремеж за коректно прилагане на действащите норми.
При доказване на трудов и осигурителен стаж за пенсиониране, ако част от трудовият стаж не е надлежно оформен в трудовата книжка, лицето следва да поиска от съответния осигурител - работодател издаване на Удостоверение - образец УП-3, в което да се впише този стаж. Ако в хода на подготовката се установи, че осигурителят е прекратен, то тогава лицето следва да подаде молба за издаване на Удостоверение - образец УП-13 или УП-15 /в зависимост от това, дали иска да доказва осигурителен стаж или осигурителен доход/ в това териториално поделение на НОИ, към което е бил регистриран прекратения осигурител и в което архивохранилище са предадени водените от него ведомости.

 ::)
еми, да УП-та се издават при напускане задължително, както и служебна бележка за дохода от началото на годината.
Не съм сигурна, че сте права. Задължително е издаването на документи за трудов и осигурителен стаж, но защо точно УП-та? ТК не върши ли работа?
А може би Ви е нужно това писмо от Директора на Дирекция „ОУИ” – Пловдив ...:
 
Благодарим, но това писмо е цитирано от колегата maikal в поста му от Август 15, 2012, 09:22.
Извинете, но следя с интерес темата и когато прочетох отговора се разочаровах, че не е нещо ново...  :give_rose:
Не е незаконно да имате почивки по графика, който предлгате.
Моето мнение е, че трябва да приложите ал. 2 на чл. 177 за изчисляване на дължимото обезщетение по чл. 224:
Скрит текст :
Не знам да има законова пречка.
Представете си, че сте съдружник в няколко фирми...
По повод притесненията ти относно ДДФЛ:
Поканете лицето да възстанови дължимия данък. Ако то се запъне, не ръчкайте ***, а го внесете за да не се разрие лицето и за осигуровките, които не е сигурно, че НАП ще пропусне да потърси начин да си прибере. И тук шефът може да се наложи да плати осигуровките, които са много повече от данъка върху дохода. Ти, в крайна сметка, направи всичко по силите си да избегнете осигуровките и следва да ти даде бонус, който в случая може да се състои в това да не те кара (неоснователно) да плащаш 300 лв.
Става малко танто за кукуригу, но както казваше една моя бивша колежка: "Пито - платено, сладурец!"...
Успех! :smile1:
Браво maikal  :ok:,
Само едно не ми е ясно - как се признава за осигурителен стаж обезщетението за незаконно уволнение съгласно чл. 9, ал. 3 от КСО ако не се внесат осигуровки, няма подадена информация с Д1 и не се оформи трудова книжка?
Какво ще се впише в УП-тата каго дойде време за пенсиониране? Съдебното решение ли? Защото, пак напомням (а и в последното ти писмо го пише):
Кодексът за социално осигуряване (чл. 9, ал. 3, т. 2 и 5) регламентира случаи, при които за осигурителен стаж се зачита и времето:
- през което лицето е било без работа поради уволнение, което е признато за незаконно от компетентните органи 

 :( :( :(
Има логика - няма да ползва болнични, но дали практиката е такава? Питайте в НАП. Аз подавам на един пенсионер, собственик на ЕООД, Д1 само за здравно всеки месец. :(
Какво тогава ви пречи да си приемете по-нисък стойностен праг?

Скрит текст :

Законът ви го позволява и от данъчна гледна точка. А от счетоводна си е направо препоръчително, щом ще носят изгода и то повече от година.