Щом от застрахователното дружество са издали СИС и служебна бележка по чл.45, ал.4, в която е отразена сумата на удържаните осигуровки и данък, прилага само служебната бележка и не попълва справката за окончателния размер на осигурителния доход.
Харесайте си нещо от тази част на КТ:

Запазване на трудовото правоотношение при промяна на работодателя
Чл. 123. (Изм. - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г., изм. - ДВ, бр. 52 от 2004 г., в сила от 01.08.2004 г., изм. - ДВ, бр. 48 от 2006 г., в сила от 01.07.2006 г.) (1) Трудовото правоотношение с работника или служителя не се прекратява при промяна на работодателя в резултат на:
1. сливане на предприятия;
2. вливане на едно предприятие в друго;
3. разпределяне на дейността на едно предприятие между две или повече предприятия;
4. преминаване на обособена част от едно предприятие към друго;
5. промяна на правноорганизационната форма на предприятието;
6. смяна на собственика на предприятието или на обособена част от него;
7. преотстъпване или прехвърляне на дейност от едно предприятие на друго, включително прехвърляне на материални активи.
(2) В случаите по ал. 1 правата и задълженията на работодателя прехвърлител преди промяната, които произтичат от трудовите правоотношения към датата на промяната, се прехвърлят на новия работодател приобретател.
(3) Правата, произтичащи от допълнителното доброволно пенсионно осигуряване на работниците и служителите при работодателя прехвърлител, които са били в трудови правоотношения с него към датата на промяната по ал. 1, както и правата на лицата, които към датата на промяната не са били вече работници и служители, се уреждат в отделен закон.
(4) За задълженията към работника или служителя, възникнали преди промяната по ал. 1, отговаря:
1. при сливане или вливане на предприятия и при промяна на правно-организационната форма - работодателят приобретател;
2. в останалите случаи - солидарно работодателят прехвърлител и работодателят приобретател.
(5) (Нова - ДВ, бр. 104 от 2007 г.) Алинеи 1 - 4 се прилагат при учредяване на европейско дружество и европейско кооперативно дружество чрез сливане, както и при сливане и вливане по раздел V от глава шестнадесета на Търговския закон.



Ето едни примерни правила. Малко са старички, но може нещо да се напудри от тях.
Върху дадената бланка може да се пише. Вас кое ви затруднява?
Провери колко отработени часове си въвел?
Вие не му издвате СИС, той сам си отчита осигуровки и данък върху получената сума, вие не го облагате авансово, не внасяте вместо него осигуровки и не го включвате в справката по чл. 73.
Didididi, попадна ми едно указание на Дянков, според което и на СОЛ се удържа авансово данък върху дохода от наем. Ето го:
Договорът за правна защита, който адвокатите издават се отчита директно като разход от получателя. Не следва да включвате сумата в справката по чл. 73.
Образците на  „Сметка за изплатени суми” и „Служебна бележка” не се попълват, когато получателят на дохода е самоосигуряващо се лице и е декларирало това обстоятелство с писмена декларация пред платеца на дохода. В тези случаи, физическото лице е задължено да документира придобитите от него доходи по реда на чл. 9 от ЗДДФЛ.
С други думи, ако плащате наем на СОЛ, който писмено е декларирал това, не вие му издавате СИС, а той ви издава документ по чл. 9 от ЗДДФЛ (фискален бон или документ с реквизитите по чл. 7 от ЗСч.
Е, сега вече и ние плуваме в по-спокойни води, защото на третия ден от дискусията ти определи конкретиката на зададения въпрос. Доколкото разбирам, полагал си допълнителен труд без трудов договор, което е дало основание на бившия ти работодател да не го заплати, а ти от двоя страна представяш като доказателство за това, издадената ти от него "трудова характеристика". Така ли е? :(
Няма грешка, Майкъл, нито на езика, нито на очите. Така е - глобите си растат, а с тях и бонусите.... :innocent:
Но ако несвързания апарат не издава бележки, щото няма купувачи, глобата е "само" от 500 до 2000 лв за ЕТ и юридическите лица. :yahoo:
Прочети Закона за митниците. Там има един раздел "Активно усъвършенстване" - виж дали случаят не е такъв. :smile1:
Дайте мало повече информация за ДМАто, поне към коя категория е и как е заведено като цяло, ако се състои от автономни части?
Аз трябва да бъда смирен, и после подчинен! Че, що ли пиша, че имаме ли ний права?
Дий Воле, дий :P
За правата си можеш да се бориш по два начина:
Първият, като атакуваш пред съда нарежданията на шефа - посочила ти го е Мама Божка;
Вторият - правиш промени в законодателството, в системата като цяло. За целта си правиш ПАРТИЯ и се явяваш на избори, където получените гласове те упълномощават да проведеш промените, които предлагаш.
Сега виждам, че си отворил нова тема от общ характер. В правилника, който си приложил е записано, че трудовите задължения се определят от нормативната уредба, индивидуалните трудови договори и самия правилник. Е, какво повече е необходимо?
Въпросът е сложен. Не става ясно какво питате. "Таблицата" коя е? За кои данни в нея питате? Дайте примерни числа, които да коментираме, а не да гадаем...
Точно така и на 01.01.2017 си свиркаш!
Недей да му трепериш! Станалото станало....
Просто внимавай за нататък и ако не си предизвикаш сама ревизия (с искане за възстановяване на ДДС, например) едва ли ще се втурнат да те проверяват точно теб. :smile1: