Какво пише се решава от нотариуса, но най-често се споменава за чия сметка са нотариалните такси.
Здравейте,
Старото счети може нещо да се е объркало. В противен случай значи, че не е наясно с материята.
Нищо не трябва да правите, защото така подадената на 22.05 декларация няма да бъде взета под внимание.
Ето какво пише в ДОПК по въпроса:

Промени на подадени декларации и други данни или документи
Чл. 104. (1) След подаването на декларацията, но преди изтичането на законоустановения срок за подаването ?, подателят има право да прави промени, свързани с декларираните данни и обстоятелства, основата и определените задължения.
(2) Промени в подадена декларация се извършват с нова декларация.
(3) Подадена след изтичането на срока по ал. 1 декларация за промени се смята за неподадена и не поражда правни последици за целите на данъчното облагане.
Ако в заповедта за командировка е вписан конкретен автомобил, то имате право да признаете отчетеното гориво, като приложите и пътен лист.
ПОД по определение са дължимите в бъдещи периоди суми за данъци върху дохода, произтичащи от облагаемите временни разлики. А според стандарта, облагаеми временни разлики са временните разлики, в резултат на които ще възникнат облагаеми суми при определянето на облагаемата печалба/загуба в бъдещи периоди, когато балансовата стойност на актива или пасива бъде възстановена или уредена.

Въпреки, че според много автори признаването на временни разлики от амортизации е неоправдано, предвид стриктното им данъчно третиране като постоянни разлики, най-лесно е да дам пример за пасив с амортизациите. Пък може този, който желае да е максимално стриктен в отчета, да прилага начисляването на АОД и ПОД за временните разлики между балансовата и данъчната амортизируема стойност на ДМА, тъй като така потребителите на отчета могат да видят това, което иначе остава скрито за тях в ГДД (тя е данъчна тайна и не се публикува).

И така.
Ако имаме един ДМА на стойност 40 000 и норма на данъчна амортизация 25%, а сме преценили да ползваме актива 10 години и определим счетоводна амортизация 10%, първите четири години ще формираме ПОД върху 6000 лв. временна разлика:
счетоводно ще се отрази
123/452 с данъка по данъчната декларация
123/4972 с възникналия ПОД 600 лв.
и така 4 години ще натрупаме пасив от 2 400 лв.
След тези 4 години ще отпишеме ДМА от ДАП и ще остане само в САП
Следват 6 години обратно проявление на ДВР по 4000 на година
Тогава счетоводно ще имаме:
4972/123 по 400 лв или общо 2 400 за 6 години.

Здравейте,
Ето тук имаше преди време една дискусия по въпроса:
https://www.kik-info.com/forum/index.php?topic=8650.0

За мен е странно следното:
Начислявам данък за данъчната загуба, която ще ползваме догодина – 497/123 – 20 хил. лв.
При вливане, вливащото дружество се прекратява без ликвидация и активите му преминават към приемащото дружество. Не се начислява ДДС върху наличните към датата на дерегистрация активи, защото такива няма.
Вливащото дружество има задължение да подаде декларация за последния данъчен период до датата на дерегистрация по ЗДДС.
Здравейте,
При продажбата следва да начислите данък върху договорената цена, ако в договора е записано изрично, че цената е без ДДС или да го изчислите на база договорената цена, ако в договора не е записан такъв текст.
Например, ако пише "100 лв. без ддс", ще начислите 20 лв. данък, а ако пише само "100 лв." ще издадете фактура за 83.33 и 16.67 данък.
Това, че МПС не е амортизирано, вероятно се отнася до счетоводните амортизации, защото за данъчни цели отдавна би следвало да е амортизирано.
Не се извършва корекция по чл. 79, ал. 3, защото са изминали 5 години, считано от началото на годината, в която е упражнено правото на данъчен кредит.
Здравейте,  дали когато съставител на гфо е счетоводно предприятие, същият може да бъде подаден в ТР от съставителя  с електронен подпис на управителя на счетоводното предприятие, който е негов личен като физическо лице?
Да. Като съставител се подписва управителят на счетоводното предприятие съгласно чл. 25, ал. 2, т. 2 от ЗСч.
Съгласно ал. 3 от същия член във финансовите отчети се посочва името на лицето по ал.2 и се поставя печатът на счетоводното предприятие.
Декларацията по чл. 13, ал. 4 се подписва от името на същото лице и на негово име като физическо лице се дава нотариално заверено пълномощно от клиента.
Аз работя така от години. :good: С моят подпис на физическо лице.
Българското законодателство не се интересува от трудовите Ви ангажименти в друга държава.
След като живеете тук, няма пречка да сключите трудов договор и да работите.
Да. И все пак зависи в кой закон е казано.
Който е извършил продажбата и е издал фактурата, той декларира по ЗДДС. В случая това е ЧСИ.
Няма причина да не може да издадете фактура, но според мен е коректно тя да се основава на записаното в съответен договор за прехвърляне на търговската марка (договор за франчайз).
МЪКА,
След като няма дейност, значи няма промяна в баланса. Той поне не е ли с някакви данни?
За тази една единица, която пътува директно от Испания за Белгия е тристранна операция. А с другата единица какво правите, ако не е тайна? :smile1:
Здравейте,
При посочените обстоятелства не е налице ВОП и доставчикът е следвало да издаде фактура с начислен данък.
Вие не я включвате в дневниците, защото сделката е извън обхвата на българския ЗДДС съгласно чл. 17, ал. 1.
Същото ще бъде, ако Вие продадете мотопеда там.
Връщам се към темата, за да споделя мнението на познатата на всички нас Аспасия ПЕТКОВА – експерт по осигуряване, което съвпада с моето, а именно, че новата наредба не отменя действащата за командировките в чужбина и работниците имат право на дневни.
Скрит текст :
Може да ги използвате, ако в тях няма "нулеви редове"
Съгласно т. 11.4. от НСС 1 предприятието не посочва в тези раздели, групи и статии, за които липсва информация за предходния и текущия отчетен период.
Тя ще бъде заявител. И само с една декларация от нейно име по чл. 13, ал .4
При подаване на декларацията по чл.92 отЗКПО не съм дала прогноза за тримесечни авансови вноски за 2017 г.Сега  мога ли да подам прогноза  с декларация по чл 88 от ЗКПО,като  прогнозата започва от второто тримесечие .Не знам как да постъпя.Моля за съвет .Благодаря предварително!
Здравейте,
Отговорът се съдържа в самия текст на чл. 88
Скрит текст :
Когато не са декларирани авансови вноски, означава, че сте прогнозирали липса на печалба. Ако в даден момент виждате, че такава ще има и желаете да внасяте корпоративен данък на части и без лихва, то подавате декларация по чл. 88.
Ако не го направите, единствената санкция е лихвата в края на периода.