Още веднъж благодаря. Минавам на УП 3 ;D
Много благодаря за отговора.
В УП-то в забележката която записвам редно ли е да обявя, че платеният отпуск не е ползван за което на лицето е изплатено обезщетение по чл.224 или просто не трябва да споменавам нищо за платения отпуск. /лицето е назначено и освободено в една и съща календарна година/
Така като чета и ми се струва, че май не трябва да се включва, прав ли съм?
Здравейте, колеги,
цял ден се мъча тука с едно УП 2 за работник на 4 часа, криво ляво го направих докато не стигнах в месеца, в който имам да изплатя обезщетение по чл. 224 от КТ за неползвания отпуск. Та, трябва ли да го включа в УП-то, къде мога да го прочета това? /признавам не ми е слабост ТРЗ-то  ;D/
Благодаря предварително.
И аз къде ли не рових и във файла влизах да пробвам всякъкви варианти, като си мислех, че нещо във файла не е наред. И това не го знаех, че там при висок процент на самоосиг.л. се пише сумата върху, която се осигурява. Много благодаря за бързия отговор. Хубав ден  :bow:
Здравейте,
правя декл.1 за 12.2009г. на самоосигуряващо лице. Попълвам всичко както е в програмата на нап, но когато избера в т.22, че лицето се самоосигурява на високия процент /16,5% за 2009/ тогава ми се отключва т. 34 и иска да напиша нетно възнаграждение. Защо тази клетка ми става активна след като лицето е самоосигуряващо? Аз ли пропускам някъде или програмата не е наред? Ако избера ниския процент клетката /т34/ не е активна. Моля за предположение и помощ как да я направя тази декларация, имам да правя доста за това лице и не ми се пише на хартия.
Много благодаря за помоща.   ::)
Здравейте колеги,

имам питане като въпросчето от започнатата тема. Става въпрос за изплатен наем.
Начисленият наем е 1500.00
Удържаният данък 135.00
Изплатил съм му разликата.
Във въпросната справка по чл.73 от ЗДДФЛ в колона 9 /изплатен доход/ възникна чуденка начисленият наем ли да попълня /преди данъка който съм удържал/ или чистата сума която съм изплатил?

Може ли някой да помогне?
Здравейте,

аз също мисля, че е редно да продължите да си начислявате амортизация, т.като този актив макари неизползван директно от вас, той продължава да носи изгоди за вас, само че под друга форма - наем.
Здравейте,
Следва ли дохода на ЗП формиран по реда на чл.29 т.1 от ЗДДФЛ да подава справка за окончателния размер на осигурителния доход за 2011г.?

Така като чета, ако е `произведена и преработена продукция` следва да се подаде и такава справка, но не съм сигурен дали ако продукцията е непреработена следва да се прави изравняване и да се подава справката за окончателния размер на осигурителния доход за 2011г.

Да допълня само, че е ЗП самоосигуряващ се през годината. На друго основание не се е осигуравало.
До тук добре, благодаря мн.

Следващото ми питане е:

т.като тя е била в същата година и на трудов договор като ЗП трябва да се осигурява на двапъти по 50.00. Обаче тя е подавала и изплащала осигуровки върху 50.00лв. Сега аз като попълня осигурителната книжка със осигурителния доход който е трябвало да бъде и и дам платежните за довнасяне за да и заверят 2003, възниква въпросът със декл.1 декл.6 и годишната декл.6.
В случая, трябва да подам коригиращи за месеците декл.1 и 6, нали така, а следващото ми питане е какво става с годишната декл.6 за 2003г.?
Здравейте, колеги,

имам голяма трудност с една осигурителна книжка на земеделски производител. Един от въпросите ми е:

През 2003г. работи на трудов договор в ЕТ и отделно се е осигурявала като ЗП. В осигурителната книжка за въпросната година трябва да попълня само осигурителния стаж за дейността и като земеделски производител, нали така?
Здравейте колеги,

искам да ви попитам относно този закон ЗМИП, ако фирма е подавала правилата през 2003г по този закон, следва ли наново да подава правилата.
Здравейте,

имам следното запитване, ако може някой да ме насочи - спортен клуб извършва само нестопанска дейност. Тази година обаче получава от Българския спортен тотализатор пари съгласно сключен договор. Парите са за организация на спортно състезание. В договора е опоменато, че спонсорираното лице, в случая клуба, се задължава да извърши реклама на БСТ и да издаде фактура за въпросните пари.
Та чуденката ми е в това, тези въпросните пари дали са по нестопанската дейност или са облагаеми съгласно ЗКПО?

Благодаря предварително!