Погледнете чл.86 от ЗДДС.
alesyz, тъй като във въпроса Ви бе споменат чл.50 от ЗДДС, би трябвало да се разбрали връзката с чл.70, ал.1, т.4 от същия закон.

Чл. 50. (1) (Предишен текст на чл. 50 - ДВ, бр. 94 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г.) Освободена е доставката на стоки или услуги:
1. които са използвани изцяло за извършването на освободени доставки и на това основание не е било упражнено правото на приспадане на данъчен кредит по отношение на начисления данък при тяхното производство, придобиване или внос;
2. при производството, придобиването или вноса на които не е било налице право на приспадане на данъчен кредит на основание чл. 70.
ЗАКОН ЗА ДАНЪК ВЪРХУ ДОБАВЕНАТА СТОЙНОСТ
Чл. 70. (1) Правото на приспадане на данъчен кредит не е налице, независимо че са изпълнени условията на чл. 69 или 74, когато:
4. (изм. - ДВ, бр. 94 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г.) е придобит или внесен мотоциклет или лек автомобил;
Може да се позовете на чл. 293 (3) от ТЗ.

ТЪРГОВСКИ ЗАКОН
Цитат
ФОРМА
Чл. 293. (Нов - ДВ, бр. 83 от 1996 г.) (1) За действителността на търговската сделка е необходима писмена или друга форма само в случаите, предвидени в закон.
(2) Изявлението по сключването, по изпълнението или по прекратяването на търговската сделка е нищожно, ако не е отправено в установената от закон или от страните форма.
(3) Страната не може да се позовава на нищожността, ако от поведението й може да се заключи, че не е оспорвала действителността на изявлението.


Ето и от съдебната практика:
http://kos-bg.eu/post/0063d811/678b0911.htm
ЗАКОН ЗА РЕГИСТРАЦИЯ И КОНТРОЛ НА ЗЕМЕДЕЛСКАТА И ГОРСКАТА ТЕХНИКА
Чл. 12. (Изм. - ДВ, бр. 22 от 2003 г., доп. - ДВ, бр. 100 от 2008 г.) Договорите за прехвърляне правото на собственост на регистрираната в страната самоходна техника с мощност на двигателя над 10 kW се сключват в писмена форма с нотариална заверка на подписите.

Обърнете внимание и кога е направена регистрацията на машината в страната.
Цитат
- Какви са особеностите за регистрация на употребявани машини?
- Обикновено такива се внасят от ЕС. Те трябва да притежават свидетелство за регистрация на техниката и регистрационни табели, които ни се предават. Процедурите са подобни на тези при вноса на употребявани автомобили. Ако предишният собственик е българско лице и техниката е регистрирана, е необходима нотариална заверка на подписите на договора за прехвърляне на собствеността. Ако машината не е с произход от ЕС, се налага да се направи изпитване в Центровете за изпитване на земеделска и горска техника и резервни части в Пловдив и Русе, където се издава удостоверение за съответствие.


Източник: http://www.bageri.bg/bg/menu//post/6547/Naj-vazhnoto-za-r%D0%B5gistraciqta-na-t%D0%B5hnikata
Надявам се да е минало времето, когато един имот се продава на повече от един продавач.
Цитат
Няма човек – бил той нотариус, чиновник, адвокат, или който и да е друг, който да гарантира 100% че лицето, което фигурира в нотариалния акт и/или имотния регистър като собственик, е действителният собственик на имота.

Източник: http://pravatami.bg/4033/
Защо не поискате предварителен договор-образец? Там може да намерите отговор на въпроса си и да прецените дали да сключвате сделка или не.
В бр. 7 от 2009 г. на сп. “Експерт” Георги Петков, данъчен експерт, разглежда казуса: Съдружник в ООД извършва и отчита разходи за езиково обучение. Подлежат ли разходите на регулация съгласно ЗКПО (увеличават ли счетоводната печалба на дружеството за данъчни цели), или се облагат с данък върху разходите? Може ли извършването на тези разходи да се разглежда като скрито разпределение на печалбата?

 
Скрит текст :
Отчитане на лизинг с опция за покупка

Изх. № 20-00-42
20.03.2015 г.

Скрит текст :
Тъй като ползвам стандартни бланки на заповедите и видях, че в тях е посочено "на основание чл..... от КТ"
http://officehit.bg/store/image/data/materiali/formulqri/product_2472.jpg
https://www.epay.bg/v3main/front?p=about
Цитат
„Ипей“ АД е сертифициран доставчик на платежни услуги (Level 1 Service Provider) в съответствие с правилата на международните картови организации. От 2007г. ePay.bg притежава най-високия сертификат за сигурност от VISA и MasterCard.
Подкрепям bobo за текста "заявление" и премахване на ЕГН и въвеждане на длъжността на лицето, както и основанието за отпуска от нормативната уредба.
Скрит текст :
В допълнение в заповедта не виждам имена на лицето, на което е разрешен отпуска, длъжност и основанието, за което споменах.
Дали ще има възможност за опция в молбата да има текст:
"До края на 2015 г. има право на :
............. дни платен отпуск"  ?