Извинявам се за неточното изказване. Процедурата е спазена.
Призовки се връчват чрез залепване на входната врата
Цитат
Иначе законът говори за няколко основни начина на връчване. Първият от тях, естествено, е личното връчване - връчването на човека, за когото се отнася призовката. Когато това не може да стане обаче, то трябва да се връчи на друго лице, което е съгласно да го приеме. Това друго лице може да бъде всеки пълнолетен от близките или лице, което живее на адреса. Може да е и работник, служител или съответно работодател на адресата. Лицето, чрез което става връчването, се подписва в разписката със задължение да предаде призовката на адресата. С получаването на съобщението от другото лице се смята, че връчването е извършено на адресата.
Явно ИТ си намират начин да призоват фирмите, независимо спазена ли е процедурата по връчване на призовките или не.
Подкрепям мнението на XXXXX.
http://www.gli.government.bg/page.php?c=145
Аз на Ваше място бих отишла на ТЕЛК. Не мога да разбера защо толкова плашат, че било трудно? Колкото пъти съм отишла за детето, винаги се съобразяват с това, което обяснявам. Ако и лекарят Ви препоръчва болнични- използвайте ги! Не ми се вярва от ТЕЛК-а да Ви откажат в предвид, че сте ин витро. Успех и се пазете!
От Наръчника погледнете фиш V.3. Самата Декларация не я намирам на сайта на НАП.Вероятно по-късно ще я публикуват. :wink1:
Облекчението се ползва от единия родител, като другият представи декларация свободен текст, че няма да ползва намалението за съответната година.Декларацията по чл.22в, ал.8 се представя пред работодателя в срок от 30.11 до 31.12.

За справка: Наръчник за данъците върху доходите на физическите лица за 2015 г.
http://www.nap.bg/search?searchText=%D0%9D%D0%B0%D1%80%D1%8A%D1%87%D0%BD%D0%B8%D0%BA
Счетоводно отчитане на финансиранията от европейските фондове
http://www.edksoft.com/docs/ScetOtchFEF.pdf
Изх. № 24-34-664……………..
Дата: .…………… .2008 г.

Относно: разходи за предоставена безплатно минерална вода по ЗКПО.
Скрит текст :

В моят случай водата е отпусната по реда на чл.285 от КТ.Нямам доставка от ВиК в обекта.
bobo, отново подкрепям мнението Ви!
Аз също признавам само минерална вода.
И едно четиво за по-люботитните. Всичко като че ли се върти около чл.285 от КТ.
Скрит текст :
http://www.adms-pv.bg/spravki/dela/SD/0061d811/57130612.htm
Декларацията може да си я изтеглите и от този линк:
http://www.nsz.bg/new/main.php?module=info&object=info&action=view&inf_id=32
Погледнете чл.70, ал.3, т.6 от ЗДДС.
От приходната администрация поясняват, че към тези действия на публичните изпълнители се пристъпва в случаите, когато длъжникът, въпреки че разполага с парични средства и значителни обороти, системно не се издължава към бюджета за данъци и осигуровки. Запорът върху средства в касата на длъжника и изземване на наличния оборот на търговски обект е част от обезпечителните мерки, посочени в Данъчно-осигурителен процесуален кодекс /ДОПК/.
От НАП - В. Търново приканват лицата с просрочия към бюджета, които изпитват временни затруднения, да посетят приходната агенция, за да договорят периодите и начините на погасяване на задълженията, тъй като проверките в обектите на неизрядните данъкоплатци ще продължат.

Източник: Данъчни иззеха 9500 лв. касова наличност от 15 търговски обекта
За осигуровките погледнете Разяснение Изх. № 08-009 от 10.06.2010 г. на НАП.
Осигурителни Вноски върху Социални Разходи в Натура
Цитат
Съгласно чл. 6, ал. 11 от Кодекса за социално осигуряване (КСО) върху средствата за социални разходи, давани постоянно или периодично пряко на лицата по чл. 4, ал. 1 и 2 (в т.ч. работниците и служителите) в пари или в натура, се внасят осигурителни вноски в размера за фонд "Пенсии".

Подкрепям мнението на bobo.
Ако е ползвал повече отпуск от полагащото му се за периода до напускане и преди края на годината  започне работа на друго място, на новото работно място ще има право на платен отруск пропорционално на стажа на това място, намален с ползваните повече дни при предходния работодател.
Справка - наредбата за отпуските.

НАРЕДБА ЗА РАБОТНОТО ВРЕМЕ, ПОЧИВКИТЕ И ОТПУСКИТЕ
Чл. 33.
Скрит текст :
Реално продаденото количество
- 1 бр. х ед. стара цена
+ 1 бр. х ед. нова цена
Понеже въпросът не е много ясен, надявам се тази статия да Ви е от полза.
ДДС при неустойка
 От 18.08.2015 г. работодателят има право на основание чл. 173, ал. 4, т. 3 от КТ да предостави платения годишен отпуск на работника или служителя и без негово съгласие, ако писмено го е поканил да ползва отпуска си до края на календарната година, за която се полага, но работникът или служителят не е направил това. Както се вижда, това си право работодателят може да използва след изтичане на годината, за която се отнася съответния отпуск, но не по-късно от изтичане на двегодишния давностен срок по чл. 176а от КТ.

Източник: http://www.dobipress.bg/bg/izdatelstvo/5/-110/2015/240/824/