ЗАКОН ЗА РЕГИСТРАЦИЯ И КОНТРОЛ НА ЗЕМЕДЕЛСКАТА И ГОРСКАТА ТЕХНИКА
Цитат
Допълнителни разпоредби
§ 1. (Изм. - ДВ, бр. 22 от 2003 г.) По смисъла на този закон:
15. (изм. - ДВ, бр. 74 от 2005 г., в сила от 13.09.2005 г.) "Ремарке" е всяко теглено превозно средство:
а) което е предназначено основно за превоз на товари и което е конструирано така, че да бъде теглено от трактор за извършване на земеделска или горска работа, включително превозно средство, при което част от товара се поема от трактора;
б) което е прикачено към трактор и към което трайно е прикачено допълнително оборудване, когато съотношението между технически допустимата обща маса и масата без товар на превозното средство е равно или по-голямо от 3,0 и когато превозното средство не е конструирано да обработва материали.
16. (изм. - ДВ, бр. 74 от 2005 г., в сила от 13.09.2005 г.) "Сменяема прикачна техника" е:
а) всяко съоръжение, използвано в земеделието или в горите, което е проектирано да бъде теглено от трактор и което променя или допълва неговите функции; то може да включва товарна платформа, конструирана по начин, който позволява да бъде снабдена с всички необходими инструменти и приспособления, предназначени за работа, и върху която временно могат да се съхраняват всички материали, които са произведени или са необходими за работа;
б) всяко превозно средство, предназначено да бъде теглено от трактор и към което трайно е прикачено допълнително оборудване или което е проектирано да обработва материали, когато съотношението между технически допустимата обща маса и масата без товар на превозното средство е по-малко от 3,0.
Иван не трябва ли на 09.03. да е на работа, за да бъде освободен, считано от 10.03.?
Така не попада ли в чл.333, ал.1 т.4 от КТ?
http://www.kik-info.com/forum/index.php?topic=3665.0
Обърнете внимание на чл.21 от НАРЕДБА ЗА СЛУЖЕБНИТЕ КОМАНДИРОВКИ И СПЕЦИАЛИЗАЦИИ В ЧУЖБИНА
Цитат
Чл. 21. На лицата, които в изпълнение на служебни задължения престояват по-малко от едно денонощие на територията на съседна на Република България държава, се полагат дневни пари в размер 35 на сто от дневните пари за съответната държава, ако престоят на лицата е повече от 4 часа.


Какво точно ще се изплати зависи от часът на тръгване, излизане от страната, нощувка, влизане в страната и прибиране на работното място. Няма как да Ви дадем точен отговор.
И аз родих 10 дни преди термина. :smile1: Това, което Ви писах, остава в сила. :good:
elsi86, явно сте родила преди термина. На 15 май сте на работа.
Аз за първи път чета за трудов договор, за който няма да се зачита трудов стаж. :blink:

Цитат
За тези договори няма да има длъжностна характеристика и няма да се издава заповед за прекратяването му, стана ясно още днес.
Интересно, как ще работи ИТ за напред. :wink1:

А някои работници като знаят за авансовите осигуровки, могат и да не дойдат на работа...
Погледнете код от 501 до 504 от Указанията на декларацията.
По-точното наименование е неплатен отпуск на дете до 8-годишна възраст.
КОДЕКС НА ТРУДА
Цитат
Чл. 167а. (Нов - ДВ, бр. 52 от 2004 г., в сила от 01.08.2004 г.) (1) (Доп. - ДВ, бр. 7 от 2012 г.) След използването на отпуските по чл. 164, ал. 1 и чл. 165, ал. 1 всеки от родителите (осиновителите), ако работят по трудово правоотношение и детето не е настанено в заведение на пълна държавна издръжка, при поискване има право да ползва неплатен отпуск в размер 6 месеца за отглеждане на дете до навършване на 8-годишна възраст. Всеки от родителите (осиновителите) може да ползва до 5 месеца от отпуска на другия родител (осиновител) с негово съгласие.
elsi86, явно сте родила преди термина. На 15 май сте на работа.
След като дядото има 12 месеца осигурителен стаж за фонд ОЗМ / в което не се съмнявам/, може да получи обезщетение от 340 лева за гледане на малко дете.
Данъчни облекчения
Цитат
Данъчно облекчение за лични вноски за доброволно осигуряване и застраховане.
Това данъчно облекчение е в размер до 10% от сумата от годишните данъчни основи за внесени през годината лични вноски за допълнително доброволно осигуряване и до 10 % от сумата от годишните данъчни основи за внесени през годината лични вноски за доброволно здравно осигуряване и премии/вноски за застраховки „Живот”.

За улеснение пускам линка на ИТ:
Декларация по чл. 15 от ЗЗБУТ
Цитат
Препоръчва се порталът да се зарежда от Google Chrome или Mozilla Firefox.

Внимание !  При екрана за подписване на декларация/уведомления по чл. 15 от ЗЗБУТ Google Chrome и Mozilla Firefox блокират приставката за електронен подпис и е необходимо разрешаване на стартирането му. При Google Chrome това става от знак "Х", в червен цвят най-горе вдясно на адресната лента, а в Mozilla Firefox от предупредителен надпис в сив фон под адресната лента. При използване на Internet Explorer се препоръчва версия по-висока от 9.

Деклариране на разходи на дружество в справката по чл. 73 от ЗДДФЛ, изплатени на нотариуси
Цитат
Нотариусите са физически лица, упражняващи свободна професия по смисъла на § 1, т. 29 от допълнителните разпоредби на ЗДДФЛ, поради което изплатените от дружеството доходи следва да се включват във въпросната справка.В колона 4 на посочения образец е предвидено като възможност да се вписва и ЕИК (в т.ч. и БУЛСТАТ), когато платецът на дохода не разполага с информация за ЕГН на физическото лице - притежател на изплатения доход.
trishibg, прав сте за 6 лв. Това е най-голямата сума по SMS към момента.
Но като прибавим и измамния трафик, какви ще са реалните постъпления?
http://yesspay.com/tarifi/
В старият текст на НИИПОПДОО в чл.10 (2) наистина срокът бе 5 работни дни. Но в сегашният текст няма отделен срок за случаите по чл.42 (2) от КСО.
Изм. ДВ 33/2о13 г.  :wink1:
http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=74848
Публикацията е от 2011 г. Срокът е до 15-то число на месеца, следващ месеца на представяне на документа пред работодателя.
Болничен на напуснал служител