От тази година УП-2 и УП-3 се издават в 14-дневен срок само при поискване от лицето.
Справка:
чл.5 (7) от КСО.
Аз не виждам промяна в чл.45 (4) и (8) от ЗДДФЛ.
ЗАКОН ЗА ДАНЪЦИТЕ ВЪРХУ ДОХОДИТЕ НА ФИЗИЧЕСКИТЕ ЛИЦА
Цитат
(4) (Изм. - ДВ, бр. 94 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г.) Предприятието или самоосигуряващото се лице, платец на доходи по чл. 29 или 31, издава за изплатените доходи и удържания данък по реда на чл. 43 и 44 сметка за изплатени суми и служебна бележка по образци, които предоставя на лицето, придобило дохода.
(8) (Нова - ДВ, бр. 94 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г.) Служебните бележки по ал. 4 и 7 се издават при поискване от лицето, придобило дохода, а когато лицето не е поискало издаването им - в срок до 15 април на следващата година.
Искам да попитам може ли СИС да не генерира автоматично служебна бележка, както беше миналата година?
Иначе подкрепям предложението за РКО. :good:
Колеги, според мен вариантът със SMS е неподходящ, защото:
1. Когато пускате SMS, той се калкулира в текущата Ви месечна сметка, но реално плащате в следващия месец. Едва тогава получателят вижда постъпилите суми.
2. Чрез SMS може да се плати за абонамент за седмица или месец (1.20лв и 2.40лв), системата не позволява по-големи разплащания.
За справка:
http://www.nalov.com/forum/index.php?showtopic=2331

Не ми се вярва, че не ползвате интернет банкиране. :wink1:
Когато се лежи в болница, БЛ се издава в деня на изписването. Достатъчно е, че работникът Ви е уведомил устно. В случая няма забавен БЛ, защото такъв още не е издаден.
НАРЕДБА ЗА МЕДИЦИНСКАТА ЕКСПЕРТИЗА
Цитат
Чл. 14. (1) Болничен лист за цялото време на болничното лечение се издава еднолично от лекуващия лекар/лекаря по дентална медицина. В случаите, когато след болничното лечение болният се нуждае и от домашно лечение, при изписването се издава един болничен лист от ЛКК, в който се включват дните за болничното лечение, включително денят на изписването, както и не повече от 30 дни за домашно лечение. В историята на заболяването, в ЛАК и в епикризата се отразява издаденият болничен лист и се обосновава необходимостта от отпуск за домашно лечение.
(2) Болничен лист за дневен и домашен стационар се издава от ЛКК.
(3) Болничен лист за болнично лечение се издава задължително от деня на постъпването, независимо дали преди това осигуреният има издаден друг болничен лист.
Ето мнение на Милена КИРИЛОВА - юрист, във връзка с дискусията от стр.1:
ДДС върху нотариална такса
Цитат
 Разпоредбата на чл. 26, ал. 3 ЗДДС урежда публични задължения, дължими на основание чл. 45 ЗМДТ, който указва, че данъкът е в тежест на купувача на имота. Това обаче не означава, че със стойността на този данък се увеличава покупната цена. Напротив, местните данъци и таксите по вписването се събират от нотариуса по извършената от него услуга, а не представляват част от цената на стоката, предмет на нотариалния акт по сделката. Поради това и той не се дължи на продавача по сделката. В този смисъл е и Определение на ВКС № 637 от 25.05.2011 г.
Надявам се, че сте декларирала, че сте СОЛ пред платците си.
ЗАКОН ЗА ДАНЪЦИТЕ ВЪРХУ ДОХОДИТЕ НА ФИЗИЧЕСКИТЕ ЛИЦА
Цитат
Чл. 43.(5) Алинея 4 не се прилага, когато лицето, придобиващо дохода, е самоосигуряващо се лице по смисъла на Кодекса за социално осигуряване и декларира това обстоятелство с писмена декларация пред платеца на дохода.
Pupeshche, благодаря за сравнението с трите кафета.
Ако ми позволите ще споделя нещо за себе си. Преди години се абонирах за ДВ, защото работата ми изискваше да съм в час с промените, публикувани там.
За справка:
http://dv.parliament.bg/DVWeb/index.faces
Сега изискванията към мен са такива, че с удоволствие ще отделя средства, които да гарантират вярното и бързо представяне на документите, които трябва да изготвя.
Хубав ден и слънчево настроение на всички! 
Ако не получите отговор, може да направите запитване до НАП. Ако нямате време има и телефон:
http://www.nap.bg/page?id=641
Успех! :good:
Не може да запазите майчинството си, докато детето навърши една годинка, освен да го прехвърлите на бащата по чл.163 , ал.8 от КТ.
Скрит текст :
Ще получавате само заплатата на новата си работа.
След 1-та годинка ползвате възможностите на чл.164 от КТ.

Друг вариант е посочен в тази тема. Предполагам по-удачен за Вас:
http://www.kik-info.com/forum/index.php?topic=7642.0
ЗАКОН ЗА СЧЕТОВОДСТВОТО
Скрит текст :
Погледнете и чл.1 от ТЗ:
Скрит текст :
bobo, 2.03 бе почивен ден. Съгласна съм с мнението Ви. :good:
http://www.kik-info.com/spravochnik/calendar/2015/
Лимитът не се осчетоводява, а само усвоената и погасената част от кредита. В договорът са записани лихвените проценти и начинът на изчисляване на лихвата. В екселска таблица лесно може да зададете усвояването/ погасяването на сумите по кредитната линия, датите, дните и процентите и да си проверявате лихвата и остатъка на кредита.