Ние плащаме цялата сума в брой.  :good:
Ето една полезна статия:
Протоколите в новия специален режим “Касова отчетност” в ЗДДС
Цитат
 При извършено плащане по фактура, издадена в режим „Касова отчетност” – частично или цялостно, настъпва изискуемост на данъка за доставчика и възниква право на данъчен кредит за получателя – пропорционално на плащането.
Isis, ето тук е отговорено:
Съставител на ГФО
Цитат
Съгласно чл.35, ал.1, т.1, б. "в", Вие имате право да сте съставител на финансов отчет, щом имате 4 г. стаж като счетоводител и сте с висше счетоводно-икономическо образование при степен "спициалист" = професионален бакалавар.
:good:
Кои лица могат да бъдат съставители на финансовите отчети на предприятията
Цитат
Интересен е и въпросът към коя дата се определят стажът и завършената образователна степен?
Това не е уточнено в текстовете на закона, но би трябвало да се подразбира. Към датата, към която лицето е назначено да изпълнява длъжността “съставител на финансови отчети”, то трябва да отговаря на законовите изисквания.
http://www.kik-info.com/forum/index.php?topic=3005.20
Цитат
Когато лицето работи при непълно работно време се издава помесечно. Целогодишно е, когато работи на 8ч

От указанията за попълване на УП-2 :

За времето след 31.12.2002 г., когато лицето е работило при няколко осигурителя, от които и при непълно работно време, удостоверенията обр. УП-2 се издават помесечно.
Ние също подадохме заявление за надвнесените суми, които в последствие се оказаха неосчетоводени от НАП от стари години преводи по чл.43 ЗДДФЛ.Обаче имам и други по ЦБ, които не са ми платени, а в справката на НАП излиза, че нямаме задължения. 
НАРЕДБА ЗА ЕЛЕМЕНТИТЕ НА ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕТО И ЗА ДОХОДИТЕ, ВЪРХУ КОИТО СЕ ПРАВЯТ ОСИГУРИТЕЛНИ ВНОСКИ (ЗАГЛ. ИЗМ. - ДВ, БР. 1 ОТ 2007 Г., В СИЛА ОТ 01.01.2007 Г.)
Чл. 4. (Изм. - ДВ, бр. 33 от 2013 г., в сила от 01.01.2013 г.) Когато лицето работи по допълнителен, по втори трудов договор, по договор по чл. 114 от Кодекса на труда или без трудово правоотношение, то декларира пред осигурителите дохода, върху който се дължат осигурителни вноски по всеки от договорите.
Подкрепям мнението на irenabrili.
Ползвам и табличка. :wink1:
ЗАКОН ЗА СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ
Скрит текст :

ПРАВИЛНИК ЗА СОЦИАЛНО ОБСЛУЖВАНЕ НА ЛИЦА И СЕМЕЙСТВА
Чл. 12. (1) Общинският народен съвет осигурява с бюджета средствата за дейността на формите за социално обслужване, както и необходимата материална база и транспортните средства.
(2) Издръжката на звената може да се подпомага с извънбюджетни приходи от спонсорство, дарения, благотворителност, помощна стопанска дейност и др.
Аз съм питала ЛЛ дали мога да ползвам болничен, когато детегледачката ми е болна по програма "Отново на работа".Аз и детето сме здрави, но нямах право да ползвам отпуск по чл.164/167 КТ, заради условията на програмата.Нямам родствена връзка с детегледачката, но бях възпрепятствана да ходя на работа.Това е условието за издаване на болничния.
Отговорът на ЛЛ бе, че мога да ползвам болничен.
Лекарите отдавна не спазват буквата на закона. Може.
НАРЕДБА ЗА МЕДИЦИНСКАТА ЕКСПЕРТИЗА
Цитат
Чл. 38. Болничен лист за гледане на болен член от семейството в дома, както и за гледане на болно дете, настанено при близки, роднини или приемно семейство по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето (ЗЗД), се издава: 1. от лекуващия лекар/лекаря по дентална медицина - еднолично до 14 дни непрекъснато за едно или повече заболявания;
2. от ЛКК - до 30 дни наведнъж, но за не повече от 6 месеца, а след 6-ия месец - след решение на ТЕЛК.
(2) Болничните листове по ал. 1 се издават от лечебните заведения, в които се осъществяват лечението и наблюдението на болния.
(3) В болничния лист за гледане на болен член се вписват имената на болния, единният граждански номер, родствената връзка и диагнозата.
(4) При издаване на болничен лист за гледане на болен член от семейството лекуващият лекар или ЛКК вписва в личната амбулаторна карта на болния името на лицето, на което е издаден болничният лист за гледането му, местоработата, постоянния адрес, родствената връзка с болния, размера на отпуска и номера на болничния лист. В ЛАК на болния се отразяват прегледът, изследванията, назначеното лечение и диагнозата. Данните от болничния лист - номер, серия, начало и продължителност на отпуска, се нанасят и в ЛАК на лицето, на което е издаден болничният лист.
Аз работя с ПП Алма Прим. В дневникът за покупки се отразява както останалите фактури.Но при мен на вид сделки имам код 82-Получени доставки 9%.
тук има тема с подобен пример:
http://www.kik-info.com/forum/index.php?topic=3720.0
Заявлението го пуснахме по пощата.Трябва да се входира в деловодството и от там до разпределят в счетоводството на НАП.
МТСП-Въпроси и отговори
Цитат
В практиката има случаи, в които поради различни причини “самоотлъчката” се “оформя” като неплатен отпуск. В този случай, следва да се има предвид, че съгласно чл. 9, ал. 2, т. 3 от КСО времето на неплатения отпуск до 30 работни дни през една календарна година се зачита за осигурителен стаж без да се правят осигурителни вноски.
НАРЕДБА ЗА МЕДИЦИНСКАТА ЕКСПЕРТИЗА
Цитат
Чл. 9. (1) Болничният лист се издава в деня, в който се установи временната неработоспособност. Не се допуска издаване на болничен лист, в който датата на започването на отпуска е по-късна от датата на издаването му. Изключение се допуска само в случаите, когато временната неработоспособност е констатирана в деня, в който лицето е било на работа, независимо от отработените часове, или след изтичане на работното му време. В тези случаи отпускът, даден за временна неработоспособност, започва задължително от следващия календарен ден, независимо че той може да е неработен за лицето.


НАРЕДБА ЗА РАБОТНОТО ВРЕМЕ, ПОЧИВКИТЕ И ОТПУСКИТЕ
Цитат
Чл. 55. (Изм. - ДВ, бр. 54 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) (1) Платеният или неплатеният служебен или творчески отпуск по чл. 161, ал. 1 КТ се ползва при условия и по ред, установени в колективния трудов договор или в споразумение между страните по трудовото правоотношение.
(2) Възнаграждението, което се изплаща на работника или служителя при ползване на платения служебен или творчески отпуск, се определя по реда на чл. 177 КТ.