Погледни и чл.497 от ГПК.
Скрит текст :
Цитат
В конкретния казус, в посочения срок няма данни да е постъпило плащане по посочената в Разпределението банкова сметка ***, с оглед на което правилно ЧСИ е насрочил втора по ред публична продан, съгласно изискването на чл.495 от ГПК, във вр. с чл.494, ал.2 от ГПК.

Твърденията в насока, че имотът е вече продаден са явяват неоснователни.

За да бъде продаден имотът следва да е завършен фактическият състав на продажбата при публичната продан, като в настоящия случай същият не е завършен поради невнасяне на цената от обявения за купувач.

Съгласно разпоредбата на чл.495 от ГПК: „Взискателят, обявен за купувач на имот е длъжен в едноседмичен срок от разпределението да внесе сумата, необходима за изплащане на съразмерните части от вземанията на другите взискатели, или сумата, с която цената надминава неговото вземане, когато няма други взискатели. Ако не внесе тази сума, той отговаря за вредите и за разноските по проданта, а за имота се прилагат съответно чл.493, т.2 и чл. 494, ал. 2 от ГПК.

Източник: http://www.court-pz.info/2015_1/0063d815_46770115.htm

Действия на съдебния изпълнител след нестанала публична продан
Обърнете внимание на чл.6, ал.5 и 6 от НМЕ.
Доколкото разбирам е трябвало веднага да предадете талона и номера в КАТ, за да не Ви се натрупват задължения за данъци в НАП.
След като лицето не е добре е редно да мине през ТЕЛК. Доколко е работоспособен решава комисията.
По-любопитните могат да разгледат т.2 на стр.4 от Указание 13-1009 на БНБ.
http://www.bnb.bg/bnbweb/groups/public/documents/bnb_law/instructions_13-1009_bg.pdf
Цифрата 3 в тринадесетата позиция в IBAN-a подсказва, че сметката е бюджетна.  :wink1:
https://www.mvr.bg/docs/default-source/poleznozavas/6f971ccf-pril4_smetka_bedstvia-pdf.pdf
Много ясно е записано във второ изречение на чл.14, ал.1 от НМЕ.Болничният лист се представя на работодателя до 2 работни дни от издаването му.В случая след като лицето бъде изписано от болничното заведение.
Аз останах с впечатлението, че става въпрос за суми над 1 млн. лева.
Цитат
1 289 от фирмите имат в касите си по над 1 милион лева в брой.
Прекратяване на трудово правоотношение ...
Цитат
Това, което следва да направите, ако работника получи нотариалната покана от нотариуса е от момента на получаването да регистрирате уведомлението за прекратяване в НАП в 7-дневен срок.
За времето от изготвяне на заповедта до връчването й просто трябва да водите присъствена форма 76, в която да се вписва, че лицето отсъства от работа, за да не дължите трудово възнаграждение и  осигуровки за този период.
Принципни положения при налагането на наказание – дисциплинарно уволнение
Цитат
Заповедта за дисциплинарно наказание се връчва срещу подпис на работника или служителя, като се отбелязва датата на връчването. При невъзможност заповедта да бъде връчена на работника или служителя работодателят му я изпраща с препоръчано писмо с обратна разписка.
Дисциплинарното наказание се смята за наложено от деня на връчване на заповедта на работника или служителя или от деня на нейното получаване, когато е изпратена с препоръчано писмо с обратна разписка.
Указание 91-00-86/ 21.03.2007 г.
www.nap.bg/document?id=1383
Обърнете внимание на чл.3 и чл.6 от Наредба No 5 от 21 март 2014 г. за условията и реда за упражняване правата на пациентите при трансгранично здравно обслужване.
http://www.mh.government.bg/bg/informaciya-za-grazhdani/lechenie-v-chuzhbina/es-reglament-za-transgranichno-lechenie/
Може да погледнете стр.31, т.13 от линка.
www.nap.bg/document?id=2270
Артпласт ЕООД е попитал за чл.21. Но те касаят само дневните. :wink1:
Цитат
Чл. 21. На лицата, които в изпълнение на служебни задължения престояват по-малко от едно денонощие на територията на съседна на Република България държава, се полагат дневни пари в размер 35 на сто от дневните пари за съответната държава, ако престоят на лицата е повече от 4 часа.
Хладилника на разход.А по втория въпрос погледнете тази тема:
http://www.odit.info/?s=6&i=33149&f=1