Не чеквайте нищо.
Цитат
 3. Третата категория съставители на финансови отчети, които за първи път се въвеждат посредством новия Закон за счетоводството са самите собственици или съдружници в отчитащото се предприятие, без за тях да се изисква:
    да имат завършено образование и съответстващ към него действителен стаж по специалността, както и
    липса на осъдителна присъда по глава пета и по глава шеста, раздел I от Особената част на Наказателния кодекс по смисъла на чл. 18 от Закона за счетоводството, както и наличие на трудово, служебно или облигационно правоотношение с отчитащото се предприятие.
Източник: https://www.tita.bg/page/474
След като не са поискали фактура и сте издали касов бон за продадените материали, изписвате материалите като ги описвате в отчет за извършени продажби.
За справка:  чл.119 от ЗДДС.
Цитат
Всеки работодател е задължен да осигури  за наетите от него работници и служители обслужване от служба по трудова медицина.
Службата по трудова медицина консултира и подпомага работодателите, комитетите и групите по условия на труд в планирането, организирането и изпълнението на задълженията му по осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд и за укрепване здравето и работоспособността на работещите във връзка с извършваната от тях работа.
Тъй като работодателят има най-голямата отговорност за безопасността и здравето при работа, той определя и фирмената политика за безопасност на труда и публично подкрепя всички, които работят за нейното изпълнение.


Трябва да разграничаваме задължението по осигуряване на ЗБУТ от обслужване по трудова медицина.

За повече информация: http://www.gli.government.bg/page.php?c=55&d=234
http://www.gli.government.bg/page.php?c=55&d=230
Задължението съществува само в случай, че работодателят има нает персонал.
Източник: http://www.gli.government.bg/page.php?c=69&d=244
Цитат
С оглед на гореизложеното, при определяне на годишния осигурителен доход по чл. 6, ал. 8 от КСО, регистрираните земеделски производители и тютюнопроизводителите, които определят окончателен размер на осигурителния доход за тази дейност, не включват в облагаемия си доход получените държавни помощи, субсидии и друго подпомагане от Европейския фонд за гарантиране на земеделието, Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони и държавния бюджет.
Източник: https://www.kik-info.com/forum/index.php?topic=6126.0
Най-много обичам с примери:
Изчисляване на обезщетения по КТ в Плюс Минус
Цитат
ПРИМЕР:
    1.    Ако лицето работи до 10.10.2012, считано от 11.10.2012 то не е на работа, тогава възниква основание за съответото обещетение- месецът за база ще се вземе месец 09 /предходния месец/
    2.    Ако лицето работи до 31.10.2012, считано от 01.11.2012 то не е на работа, тогава възниква основание за съответото обещетение- месецът за база ще се вземе месец 10 /предходния месец/
Може пък да пише книги или рецензии и да може да извършва дейността от килията.... тюх....!
Може, но само за изявени специалисти, пак според стр.3 от същия източник.  :wink1:
За здравните вноски , те са за сметка на държавния бюджет: чл.40, ал.3, т.6 от ЗЗО.  :good:
А статията, която пуснах не я ли прочетохте? Там има описани достатъчно пречки.  :wink1:
Нотариусът и да отиде на свиждане пак няма основание да се плащат осигуровки на лицето, лишено от свобода.
Лишените от свобода не са включени в системата на общественото осигуряване.
Източник: стр.3 от  http://vas.bg/files/Adv11_2011_4.pdf
Цитат
За трудов стаж съгласно чл.7 ЗПГРРЛ се признава само времето, през което лицата по чл. 1, точки 1 и 2 от с.з. са били в затвори, трудововъзпитателни общежития, лагери и места за задържане, т.е лицата осъдени по наказателни дела и незаконно задържаните в поделенията на МВР и други места.
Следователно, за да бъде обявено едно лице за реабилитирано по смисъла на чл.1, т.1 и 2 ЗПГРРЛ, следва да бъде незаконно репресирано заради неговия произход, политически и религиозни убеждения.

Източник: http://www.admcourt-bs.org/CMS_ADM/images_content/0361d813/05531914.htm
1,2,3.Да
4.
Цитат
В случаите, при които до 31.10.2017 г. е налице обстоятелство, водещо до подаване на уведомление за промяна на сключен преди 01.04.2017 г. трудов договор и работодателят все още не е декларирал код по ЕКАТТЕ, може да го направи едновременно с подаването на едно уведомление.
Последното изречение от линка посочен от bobo.  :good:
Пенсионер работи на граждански договор. Как да прави вноски за да увеличи пенсията си и колко време трябва да ги прави? Необходимо ли е да си прави Булстат или да внася вноски за здравно осигурявание на ЕГН -то си?
Цитат
 Пенсионерът по граждански договор може да се осигурява и по свое желание в случаите, когато полага труд по граждански договор. За целта обаче лицето следва да се регистрира в съответното териториално поделение на НОИ като самоосигуряващо се. За увеличаване размера на пенсията може да се представя стаж и/или доход за колкото време прецените - няма ограничения. Увеличението обаче ще е толкова малко, че ако направите сметка, ще прецените дали си струва.
Отговорът на въпроса е даден от НОИ.
МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ...
ДА РАЗБИРАМ ЛИ ,ЧЕ МРЗ Е ГАРАНТИРАН МИНИМАЛЕН ДОХОД?

Не. ГМД е съвсем друго понятие и е 65 лв.
http://pomosti.oneinform.com/
Запор на сметка с детски надбавки

Разликата между запор на заплата и запор на сметка
Цитат
Спокойно и уверено отидете при съответния ЧСИ и му кажете, че следва да вдигне наложения запор поне до размера на несеквестируемия доход по реда на чл.446 от ГПК. Напишете и молба с това искане, за да може той да документира причината, по която ще го направи. Ако не се случи – просто прехвърлете заплатата си в друга банка. Направете го възможно най-бързо.
Осигуряване на чужденец от Европейския Съюз в България
Скрит текст :
Погледнете чл.126, ал.3 от ЗДДС.